Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur du filtrerar dina Spotify-gillade låtar efter genre eller humör

Spotify rullar ut en praktisk ny funktion som låter dig helt enkelt trycka på en genre eller stämning för att filtrera din spellista med gillade låtar.

Din Gillade låtar på Spotify finns en samling av dina favoritlåtar som spänner över genrer och stämningar. Spellistan kan vara ett bra sätt att dyka in i din varierade musiksamling om du är sugen på lite av detta och lite av det, men ibland vill du ha ett enkelt sätt att dyka in i en viss genre eller stämning. Medan vissa användare noggrant lägger ner timmar på att skapa olika spellistor för olika genrer, stämningar och aktiviteter, kan de som inte har tid använda Spotifys nya funktion.

Spotifys nya filter påminner om Smart Playlists på iTunes (någon annan som minns dem?), där man kunde skapa spellistor baserade på olika parametrar som 5-stjärniga låtar under genren ‘dans’.

Du behöver minst 30 gillade låtar för att komma igång. Spotify kommer att visa upp till 15 personliga stämnings- och genrekategorier som Rap, Chill, Indie, Folk, Electronic, Pop, Trap etc. Genrerna och stämningarna är baserade på de typer av musik du gillar och ändras automatiskt när du lägger till och tar bort nya gillade låtar.

  1. Gå till Spotify-mobilappen
  2. Knacka Ditt bibliotek i det nedre högra hörnet
  3. Se till att du tittar musikSpellistor på toppen
  4. Dina gillade låtar visas högst upp på dina spellistor
  5. Tryck på ett av filtren högst upp i spellistan
  6. När du har lyssnat klart på en genre trycker du helt enkelt på X bredvid genren eller stämningen för att inaktivera filtret och se alla gillade låtar

Spår kan enkelt tas bort som vanligt genom att helt enkelt trycka på hjärtikonen. Detta kan vara ett enkelt sätt att bli av med alla dessa [insert genre] låtar när du gick igenom den fasen, och förhoppningsvis kommer Spotify att sluta rekommendera dig [insert guilty pleasure].

Den här funktionen kommer att rullas ut till Free och Premium-lyssnare, på Android och iOS under de kommande veckorna, på engelsktalande marknader inklusive USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika.