Hur du enkelt och snabbt spelar in ljud från din dator

0 Shares

De senaste åren kan man se att möjligheten att spela in sitt eget ljud har blivit oumbärlig i datorer. Ibland behöver du spela in ljudet av ett spel, eller en anteckning för att något ska komma. Vi har också märkt att många spelar in poddsändningar, så att spela in datorljud är väldigt välbehövligt.

Olika gratis och betalda program gör denna process mycket enkel. Men vissa människor stöter på vissa svårigheter ibland. Så låt oss se nedan några program som kan hjälpa dig att enkelt spela in din dators ljud.

Hur man spelar in datorljud med Stereo Mix

I den här första metoden ska vi titta på en inbyggd funktion i Windows 10. Så i det här fallet kommer det inte att vara programvara. Stereo Mix är en funktion i Windows 10 som är inaktiverad, se steg för steg nedan, hur du aktiverar det.

 1. I sökfältet bredvid menyn Start, söka efter Kontrollpanel och klicka på det första alternativet som visas. Klicka sedan på Hårdvara och ljud.På bilden ser vi kontrollpanelen
 2. Gå sedan till alternativet Ljud.På bilden ser vi alternativljuden i hårdvarumenyn
 3. Klicka på fliken i nästa fönster. Inspelning, direkt efter det kommer du att se Stereomix Inaktiverad.
 4. Högerklicka och välj Gör det möjligt.när du aktiverar stereomixen är det möjligt att spela in ljudet från din dator
 5. Klicka på för att se till att Stereo Mix fungerar ange mönster.
 6. Klicka sedan på OK.

Efter att ha följt dessa steg kommer du att vara fri att utföra datorinspelningarna med just den funktion som Windows 10 erbjuder. Det viktiga är att följa stegen korrekt och välja Stereo Mix som inmatningsenhet, vilket gör den till standard. Men om din dator i ditt fall inte har Windows 10, låt oss se nedan en programvara som kan vara till hjälp.

Hur man spelar in datorljud med Audacity

Audacity är ett datorprogram som låter dig göra ljudinspelningar, programvaran är gratis. Du behöver inte lägga ut något av dina öre för att använda det. Vi kommer att se mer om det nedan, steg för steg.

 1. Ladda ner Audacity till din dator. På hemsidan kan du se att det finns versioner för vilket operativsystem som helst, så gärna.
 2. Öppna programmet efter installationen.
 3. När den öppnats kommer det att vara nödvändigt att konfigurera några saker. För varje rullgardinsmeny i programmet är det nödvändigt att välja ingångskanaler, så välj i det vänstra hörnet Windows WASAPI och välj alternativet i det högra hörnet Högtalares. Om det i rätt alternativ finns mer än en, välj den med loopback skriven.
 4. Om du får ett felmeddelande, se till att inspelningskanalen är inställd på 2. Om det fortfarande inte är möjligt, kontrollera din dators inställningar för att se om högtalarna är inställda som utgångsenheter.
 5. När du är klar klickar du på den röda cirkeln längst upp på skärmen så börjar Audacity spela in ljud. När det inte finns mer ljud kommer den att pausa inspelningen. Om du vill sluta klickar du bara på den grå rutan som också finns överst.

Så med Audacitys metod kommer du att kunna utföra processen med lätthet. Det är också möjligt att redigera och göra olika justeringar av ditt ljud med denna programvara.

avslutande

Vi hoppas att du med den här guiden har lyckats spela in ljud från din dator utan några ytterligare problem. Här finns metoder för Windows och andra datorer också. Har du tvivel någonstans? Kraschade din dator mitt under processen? Låt oss veta i kommentarerna!

0 Shares