Hur du enkelt och snabbt döljer ditt telefonnummer i ett telegram

0 Shares

Det säger sig självt att en av de direktkommunikationsplattformar som utvecklats mest de senaste åren utan tvekan är Telegram. Detta gör att användare kan kontakta sina vänner via samtal, meddelanden och till och med dela foton och gifs från sin mobil. Men det erbjuder fortfarande andra funktioner som dölj enkelt ditt telefonnummer.

Och det är just på grund av sekretessalternativen som erbjuds av denna plattform som många användare har bytt till den. Om det gör det andra populära meddelanden som WhatsApp har inga funktioner för att skydda din integritet 100% skyddad. Men hur säkert är det att använda denna direktmeddelandeapp som Telegram dagligen? Vi får se.

Är det säkert att använda Telegram-appen?

Det finns många kritiker som motsätter sig Telegrams växande rykte för att skydda integritet och personlig data. Än så länge finns det viktiga studier som visar det den berömda meddelandeplattformen visar allvarliga säkerhetsbristeroch särskilt i meddelandekryptering som är bekant för hackare.

Men sanningen är att Telegram är så övertygad om dess protokolls säkerhet att det har börjat erbjuda en dollarbelöning om någon lyckades bryta den krypteringen. Och på så sätt samlar plattformen över 100 miljoner användare som använder deras gratis tjänster utöver de olika alternativen för att säkert kommunicera med dem.

Proceduren för att dölja ett telefonnummer

Om du är en användare som av olika anledningar inte vill att ditt telefonnummer ska visas för din samtalspartner kan du följa dessa enkla steg som vi visar nedan. Eftersom Telegram-plattformen kan laddas ner och installeras på vilken mobil enhet eller dator som helst, kommer vi här att berätta vad du ska göra för att dölja ditt telefonnummer på Android och iOS.

På Android

Ange från din mobila enhet Telegram-appen medan den redan finns där gå till det övre högra hörnet och leta upp ikonen med tre horisontella linjer. Nästa steg är att klicka på ikonen för att få upp alternativmenyn. I vårt fall kommer vi att välja alternativet “Inställningar”, du kommer att tas till ett nytt fönster med flera sektioner och vi kommer att välja “Sekretess och säkerhet”.

I nya alternativ du måste välja alternativet “Telefonnummer”. och nu i avsnittet “Vem kan se mitt telefonnummer”. Du måste välja “Ingen”. På så sätt kommer ingen att ha tillgång till ditt telefonnummer. Nu kommer det att vara bekvämt när du väljer alternativet “Mina kontakter” i alternativet “Vem kan hitta mig med mitt telefonnummer”.

Från iOS

På enheter med iOS-operativsystemet kommer vi att utföra mycket liknande steg som på Android. Till att börja med kommer vi in ​​i Telegram-applikationen. Nästa steg blir att klicka på ikonen med tre horisontella linjer för att komma åt plattformsmenyn och välja Inställningar.

Denna åtgärd kommer att omdirigera oss till ett annat fönster och i det klicka på “Sekretess och säkerhet”, välj här nu alternativet “Telefonnummer”. Hitta “Vem kan se mitt telefonnummer” och välj “Ingen”. Sedan, för att avsluta, hitta alternativet “Vem kan hitta mig med mitt nummer”, välj alternativet “Mina kontakter”.

Vad ska du göra om du har ett nytt nummer?

När du skapar ett Telegram-konto från din mobil registreras all vår information hos den, alltså om du har ett nytt nummer nu. Du kan ändra denna information på ett mycket enkelt och okomplicerat sätt. För att komma igång är det första vi behöver göra att gå in i Telegram-appen och klicka på ikonen med tre horisontella linjer.

I menyn som visas väljer du alternativet “Inställningar” i nästa fönster Vi letar efter avsnittet “Information” och klickar på vårt telefonnummer. Applikationen kommer att visa oss ett meddelande med de åtgärder som ska utföras.

Och i vårt fall måste vi det klicka på “Ändra nummer” välj sedan “OK”, vid denna tidpunkt kommer du att bli ombedd att ange ett nytt telefonnummer. Du kommer nu att få en bekräftelsekod som du måste ange. Det nya telefonnumret kommer att upptäckas och allt innehåll i det gamla numret, chatten, meddelanden etc. kommer att exporteras.

Hur kan jag logga ut från Telegram?

Dom kan stäng Telegram från vilken enhet som helst Oavsett om det är den här mobiltelefonen, eller från en Windows- eller Mac-persondator, kan det vara en mycket enkel procedur och du kommer att följa en liknande procedur, det första du bör göra är att ange Telegram antingen skrivbordsversionen eller applikationen från din mobil och gå sedan till höger sida av skärmen och välj ikonen med tre rader.

Denna åtgärd kommer att visa en meny på skärmen från vilken vi måste välja “Inställningar” du kommer till ett nytt fönster där du kan se din profilbild och ditt namn. Här hittar du ytterligare en ikon med tre punkter, tryck på den så kommer en ny meny upp. Du kommer att få alternativet “Stäng session” och bekräfta sedan begäran om att stänga ditt konto.

Var kan jag radera ett konto och hur fungerar det?

Telegram erbjuder sina användare ett alternativ där kan radera ditt konto när som helst, eller så kan du välja en tidsperiod för att radera ditt konto. Detta är fallet när du slutar använda ditt konto, men det är viktigt att veta att du kan återställa ditt konto när som helst genom att ladda ner appen igen och skapa ett nytt konto.

Ner radera ditt konto på Telegram du behöver göra följande, gå först till följande webbadress https://my.telegram.org/auth?to=delete. Nästa steg blir att ange ditt telefonnummer, glöm inte att ange landskoden. Du får då en bekräftelsekod som du måste ange i det angivna fältet.

Det sista steget är att scrolla till botten av sidan där du hittar alternativet “Radera mitt konto”, välj det och ditt konto kommer att raderas. Om du inte vill radera ditt konto omedelbart och du vill schemalägga borttagningen kan du göra följande:

  1. Gå till Telegram-appen från din dator eller smartphone.
  2. Välj ikonen med tre prickar till höger från skärmen för att visa plattformsalternativmenyn.
  3. I den här menyn väljer du alternativet “Inställningar”.
  4. Nu måste du välja avsnittet ‘integritet och säkerhet“.
  5. Sök till sist efter och välj “Radera mitt konto”.
0 Shares