Hur du enkelt loggar in på ditt iCloud-konto från din PC via webben

iCloud är Apples molndatalagringstjänst. Många vill inte ladda ner och använda den på sin dator, så Apple ger själva möjligheten att använda webbversionen.Denna version har vissa begränsningar, men det går att använda den. Låt oss få veta mer om henne.

Hur använder man iCloud webbversion?

använd icloud webb

Vanligtvis används iCloud mest i dedikerade applikationer eller program som körs på Apple- och Windows-enheter. Men som vi sa ovan finns det en webbversion som alla användare kan använda. Med den kan du komma åt och dela alla filer som finns i molnet.

Dessutom är det också möjligt att komma åt din inkorg, svara och skicka meddelanden. Kontaktlistan finns även i denna version och du kan kontrollera möten som är noterade i kalendern. Webbversionen låter dig skapa dokument genom applikationerna Pages, Numbers, Keynote, Påminnelser och Notes.

Om du har tappat bort din enhet låter internetversionen av iCloud dig hitta din borttappade enhet. Om du vill ta bort eller visa bilder i molnet är det också möjligt samt vänlistan.

iCloud kan nås via dedikerade appar för Apple-enheter såväl som Windows, men det finns också ett webbverktyg, tillgängligt via webbläsaren via webbplatsen icloud.com, som användaren kan använda från vilken enhet som helst. Och sist men inte minst, på iCloud-webbplatsen har du tillgång till delningsverktyg, som säkerställer att du redigerar dokument som andra personer har tillgång till.

Definitivt mycket användbarhet och olika saker man kan göra. Följ steg för steg nedan för att använda webbversionen av detta fantastiska verktyg:

icloud webbversion

  1. Gå till webbplatsen icloud.com, eller klicka här om du vill.
  2. Logga sedan in med dina Apple ID-uppgifter.
  3. Om tvåstegsverifiering är aktiverat måste du ange koden för att komma in.
  4. Efter det, klart! Du kommer nu att ha tillgång till allt vi pratade om ovan.

Än så länge vet vi mycket om vad webbversionen av iCloud kan göra. Men allt är inte perfekt och det finns några begränsningar, låt oss veta vad de är.

Finns det begränsningar?

använd vilken webbläsare som helst

Om du inte har några Apple-enheter kan du använda tjänsten gratis, men du har bara 1 GB utrymme. Om ditt är ett annat fodral och du har köpt en iPhone eller en iPad eller någon annan Apple-enhet, har du tillgång till 5 GB utrymme.

Enligt Apple själv fungerar iCloud Web i vilken webbläsare som helst. Du kan med andra ord komma åt den på din mobiltelefon och på din dator. Oroa dig inte för att bara använda Safari, du kan använda andra som Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Opera utan problem.

Den enda begränsningen som finns är det faktum att jag inte ser vissa appar i Android-versionen. För att ändra vyn till datorläge och du kommer att kunna använda normalt.

Slutsats

Med denna snabbguide var det möjligt att lära sig mer om funktionaliteten och hur man använder webbversionen av Apples lagringstjänst. Var du osäker på något vi såg? Förstod du allt? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button