Hur du enkelt ansluter din Android till Windows 10 PC

Windows 10 är världens mest använda operativsystem på datorer – men det kommer att ersättas denna vecka. Android är det mest använda operativsystemet i världen på mobiltelefoner. Tänk om det var möjligt att ansluta Android till datorn? Och så har din mobiltelefon och din dator tillsammans. Den goda nyheten är att detta faktiskt är möjligt.

Windows 10 har alltid flera nya funktioner i sina uppdateringar och det här är en av dem. Så låt oss se i den här artikeln hur du kan göra det.

Hur man ansluter Android till PC

Kanske sitter du vid din dator och får ett sms på din mobiltelefon. Det skulle vara mycket lättare om du fick meddelandet när du såg det direkt på din mobiltelefon. i appen Din telefon du kan komma åt din mobiltelefon från skrivbordet i Windows 10 och så har du äntligen Android på din PC. Och så kan du skicka och ta emot textmeddelanden, ringa och ta emot samtal, kontrollera aviseringar, komma åt fotoalbum och till och med öppna andra appar.

Förutom att applikationen är tillgänglig på Windows 10 kan den laddas ner på Android. Det är nödvändigt att ha det installerat på båda enheterna för att göra anslutningen. För att ladda ner Android-appen klicka här och för att ladda ner och installera den på din Windows 10 klicka här.

När du har installerat appen på båda enheterna, kontrollera din version av Windows 10. För att göra detta högerklicka på Start meny och välj inställningar. När du öppnar det nya fönstret, gå till Systemet och strax efter Handla om.

Kontrollera Windows-versionen innan du sätter Android på PC

På den nya skärmen scrolla ner till Windows specifikationer och titta på versionen du har installerat, om den börjar med 18 är det en gammal version. Du måste uppdatera Windows 10, var säker på att det inte är så svårt.

Du måste högerklicka på Start meny igen och fortsätt inställningar. Men skillnaden nu är att du går in Uppdatering och säkerhet och tryck sedan på Sök efter uppdateringar. Låt nu bara systemet göra allt arbete och starta om om datorn ber om det.

Kontrollera din Windows 10 för uppdateringar

Din telefon kommer inte att skilja sig så mycket från Windows 10, du måste se till att Android är 7.0 eller senare. För att gå till inställningar från din telefon och se Android-versionen. En viktig punkt är att för att applikationen ska fungera är det nödvändigt att datorn och mobiltelefonen är på samma Wi-Fi. Nåväl, nu när allt är klart, kan vi starta den riktiga steg-för-steg och sätta Android på datorn.

  1. Öppna appen Din telefon på Android och logga in med ditt Microsoft-konto. Om du inte har en, skapa den genom att ange den här länken account.microsoft.com/accountanvänd appen på din telefon för att ha Android på datorn
  2. Du måste göra samma sak på din dator, öppna appen och ange ditt Microsoft-konto.
  3. När du har angett kontot för båda, klicka på Para ihop med QR-kod på din PC. Gör samma sak på mobilen, leta efter QR-lässektionen i appen.
  4. När kameran öppnas, rikta den mot QR-koden på datorn.
  5. Om du blir tillfrågad om tillstånd, ge dem.
  6. Nu kommer du att ha Android på PC.

Efter det kommer du att kunna använda din mobiltelefon på din dator och fortfarande använda din Windows 10. Du behöver inte längre ta upp din mobiltelefon hela tiden. Du kan alltid komma åt vad du vill med din Android på PC.

Öka din produktivitet och spara tid

Njut av de nya bekvämligheterna du får och spara tid på att göra allt med Android på din PC. Du kan till och med delta i videosamtal samtidigt som du svarar på textmeddelanden.

Gillade du vår snabba och praktiska guide? Var du osäker på någon del av det vi såg? Låt oss veta i kommentarerna om eventuella frågor och problem som uppstod under processen.

Relaterade Artiklar

Back to top button