Hur du enkelt anpassar din Macs meddelandecenter

0 Shares

Hem » Hur du enkelt anpassar din Macs meddelandecenter

Den nya macOS-uppdateringen gav mÄnga nya funktioner, varav en Àr att anpassa meddelandecentret, se vad du kan göra i den hÀr snabba och praktiska guiden

Hur du enkelt anpassar din Macs meddelandecenter 1

macOS Big Sur presenterade en visuell nyhet för sina anvÀndare. Förutom den nya Finder-menyn, med en genomskinlig effekt och nya ikoner, fanns det Àven en annan stor nyhet. Det Àr nu möjligt att anpassa meddelandecentret. Till skillnad frÄn iPhones och iPads kan du pÄ Mac kombinera aviseringar med widgets.

LÄt oss se hur du kan anpassa denna hubb och samla all anvÀndbar information pÄ ett stÀlle Ät dig. LÄt oss komma igÄng med genomgÄngen nedan.

Anpassa meddelandecenter pÄ Mac

PĂ„ bilden ser vi en Mac

För att komma Ät det Àr vÀldigt enkelt, det Àr placerat pÄ höger sida av Mac. Klicka pÄ datum och tid som finns i det övre högra hörnet, direkt efter det öppnas mitten.

Det Àr vÀldigt lÀtt att förstöra meddelandecentret pÄ Mac. Problemet ligger i hur macOS hanterar aviseringar. Det kommer att meddela dig om inkommande aviseringar, men macOS tar inte bort meddelanden Àven efter att du har lÀst dem. De förblir pÄ den hÀr omkopplaren tills du tar bort dem.

Aviseringar grupperas efter vissa typer av grupper. För att se varje grupp klickar du bara pÄ namnet pÄ var och en som visas sÄ expanderar skÀrmen. SÄ fort du hÄller muspekaren över en av dem, knappen Radera visas sÄ att du kan rensa aviseringen helt.

AnvÀnd menyn SysteminstÀllningar

Vi sÄg ovan att du kan anpassa ditt meddelandecenter genom att titta pÄ grupper och ta bort nÄgra av dem. Men menyn SysteminstÀllningar kan ocksÄ hjÀlpa dig att aktivera eller inaktivera omkopplaren eller ikonerna som visas pÄ den. LÄt oss se nedan.

  1. AnvÀnd kommando- och mellanslagstangenterna och öppna menyn för Spotlight-sökning.
  2. GÄ in SysteminstÀllningar och öppna menyn.
  3. klicka in Aviseringar och vÀlj appen du vill infoga eller ta bort frÄn omkopplaren.
  4. pÄ fliken UnderrÀttelse, kan du konfigurera mellan ingenting, banners eller varningar.

Efter att ha valt konfiguration enligt dina önskemÄl kommer centret att vara personligt och annorlunda.

LÀgg till eller ta bort widgets för meddelandecenter

PĂ„ bilden ser vi en Macbook, se i artikeln hur du anpassar meddelandecentret

I den nya uppdateringen fick widgets stor betydelse. Nu kan du lÀgga till, Àndra storlek och till och med ta bort dem frÄn ditt meddelandecenter. Flera andra appar erbjuder denna funktionalitet inuti din Mac. LÄt oss se nedan hur du kan redigera var och en av dem enligt ditt val.

  1. Tryck pÄ datum och tid pÄ översta högra hörnet för att öppna strömbrytaren.
  2. Scrolla ner tills du hittar alternativet Redigera widgets och klicka pÄ den.
  3. Du kommer att se en panel med flera widgets, du kommer att mÀrka att de Àr indelade i tre storlekar. VÀlj det du tycker Àr bÀst sÄ kommer det att visas i realtid.
  4. För att faktiskt lÀgga till det kan du klicka pÄ plussymbol eller helt enkelt dra och slÀpp.

Att ta bort det Àr ocksÄ en mycket enkel process, du behöver bara vÀlja den widget du vill ta bort. NÀr du har valt högerklickar du pÄ den och vÀljer alternativet Ta bort widget. Efter det kommer du inte lÀngre att se widgeten.

ta hand om din mac

Vi kunde se i den hÀr artikeln att du kan göra mÄnga saker pÄ Mac.Vi sÄg möjligheterna för att anpassa meddelandecentret. I en kort sammanfattning sÄg vi att du kan aktivera och avaktivera centralen, och att du Àven kan vÀlja den widgetstorlek du vill ha. Vi sÄg ocksÄ hur man stÀdar upp meddelandecentret och hur man tar bort en widget. Verkligen macOS-uppdateringen gav mÄnga nya funktioner och funktioner.

Gillade du vÄr snabbguide till meddelandecentret? FortsÀtt utforska den och alla instÀllningar pÄ din Mac sÄ kommer du sÀkert att upptÀcka mycket. Har du en frÄga nÄgonstans om att anpassa meddelandecentret? SÀg i kommentarerna.

KĂ€lla: Guiding tech

Avatar av Nalbert Gomes

Jag gillar det mycket nÀr det kommer till teknik, jag följer noga, uppdaterar mig sjÀlv, Àgnar mig Ät Tekimobile för att utveckla korrekta nyheter, vid rÀtt tidpunkt.

0 Shares