Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur du enkelt anpassar din Macs meddelandecenter

Hem » Hur du enkelt anpassar din Macs meddelandecenter

Den nya macOS-uppdateringen gav många nya funktioner, varav en är att anpassa meddelandecentret, se vad du kan göra i den här snabba och praktiska guiden

Hur du enkelt anpassar din Macs meddelandecenter 1

macOS Big Sur presenterade en visuell nyhet för sina användare. Förutom den nya Finder-menyn, med en genomskinlig effekt och nya ikoner, fanns det även en annan stor nyhet. Det är nu möjligt att anpassa meddelandecentret. Till skillnad från iPhones och iPads kan du på Mac kombinera aviseringar med widgets.

Låt oss se hur du kan anpassa denna hubb och samla all användbar information på ett ställe åt dig. Låt oss komma igång med genomgången nedan.

Anpassa meddelandecenter på Mac

På bilden ser vi en Mac

För att komma åt det är väldigt enkelt, det är placerat på höger sida av Mac. Klicka på datum och tid som finns i det övre högra hörnet, direkt efter det öppnas mitten.

Det är väldigt lätt att förstöra meddelandecentret på Mac. Problemet ligger i hur macOS hanterar aviseringar. Det kommer att meddela dig om inkommande aviseringar, men macOS tar inte bort meddelanden även efter att du har läst dem. De förblir på den här omkopplaren tills du tar bort dem.

Aviseringar grupperas efter vissa typer av grupper. För att se varje grupp klickar du bara på namnet på var och en som visas så expanderar skärmen. Så fort du håller muspekaren över en av dem, knappen Radera visas så att du kan rensa aviseringen helt.

Använd menyn Systeminställningar

Vi såg ovan att du kan anpassa ditt meddelandecenter genom att titta på grupper och ta bort några av dem. Men menyn Systeminställningar kan också hjälpa dig att aktivera eller inaktivera omkopplaren eller ikonerna som visas på den. Låt oss se nedan.

  1. Använd kommando- och mellanslagstangenterna och öppna menyn för Spotlight-sökning.
  2. Gå in Systeminställningar och öppna menyn.
  3. klicka in Aviseringar och välj appen du vill infoga eller ta bort från omkopplaren.
  4. på fliken Underrättelse, kan du konfigurera mellan ingenting, banners eller varningar.

Efter att ha valt konfiguration enligt dina önskemål kommer centret att vara personligt och annorlunda.

Lägg till eller ta bort widgets för meddelandecenter

På bilden ser vi en Macbook, se i artikeln hur du anpassar meddelandecentret

I den nya uppdateringen fick widgets stor betydelse. Nu kan du lägga till, ändra storlek och till och med ta bort dem från ditt meddelandecenter. Flera andra appar erbjuder denna funktionalitet inuti din Mac. Låt oss se nedan hur du kan redigera var och en av dem enligt ditt val.

  1. Tryck på datum och tid på översta högra hörnet för att öppna strömbrytaren.
  2. Scrolla ner tills du hittar alternativet Redigera widgets och klicka på den.
  3. Du kommer att se en panel med flera widgets, du kommer att märka att de är indelade i tre storlekar. Välj det du tycker är bäst så kommer det att visas i realtid.
  4. För att faktiskt lägga till det kan du klicka på plussymbol eller helt enkelt dra och släpp.

Att ta bort det är också en mycket enkel process, du behöver bara välja den widget du vill ta bort. När du har valt högerklickar du på den och väljer alternativet Ta bort widget. Efter det kommer du inte längre att se widgeten.

ta hand om din mac

Vi kunde se i den här artikeln att du kan göra många saker på Mac.Vi såg möjligheterna för att anpassa meddelandecentret. I en kort sammanfattning såg vi att du kan aktivera och avaktivera centralen, och att du även kan välja den widgetstorlek du vill ha. Vi såg också hur man städar upp meddelandecentret och hur man tar bort en widget. Verkligen macOS-uppdateringen gav många nya funktioner och funktioner.

Gillade du vår snabbguide till meddelandecentret? Fortsätt utforska den och alla inställningar på din Mac så kommer du säkert att upptäcka mycket. Har du en fråga någonstans om att anpassa meddelandecentret? Säg i kommentarerna.

Källa: Guiding tech

Avatar av Nalbert Gomes

Jag gillar det mycket när det kommer till teknik, jag följer noga, uppdaterar mig själv, ägnar mig åt Tekimobile för att utveckla korrekta nyheter, vid rätt tidpunkt.