Hur du döljer aktivitetsfältet automatiskt i Windows 10

0 Shares

Och det är att det kan finnas olika situationer där att ha en fast aktivitetsfält på skärmen kan vara en olägenhet snarare än en fördel, därför kan alternativet att dölja automatiskt vara av intresse för oss. På så sätt blir det möjligt för oss att bättre fokusera på det vi gör utan att detta element kan vilseleda vår uppmärksamhet. Vi kan till exempel välja att dölja aktivitetsfältet när vi tittar på en video eller bilder. Den aktiveras alltså bara vid behov när vi placerar muspekaren i det område där den vanligtvis är upptagen. Detta är en av fördelarna med att använda ett operativsystem som Windows 10, där praktiskt taget vilket element som helst är konfigurerbart, så att vi kan ha en skrivbordsskärm så nära vår smak.

Dölj aktivitetsfältet automatiskt i Windows 10

Dölj aktivitetsfältet automatiskt

Om vi ​​automatiskt vill dölja aktivitetsfältet i Windows 10 för att få utrymme på skärmen kan vi göra det på tre olika sätt. Antingen från avsnittet Inställningar eller med kommandotolksverktyget i verktygen som ingår i själva operativsystemet. Vi kan också göra detta med en applikation utvecklad av tredje part som heter TaskBar Hider.

Från Windows 10 Inställningar

Låt oss se hur vi automatiskt kan dölja aktivitetsfältet från menyn “Inställningar”. För att göra detta måste vi komma åt det med kortkommandot “Windows + I”. När fönstret Inställningar visas klickar du på alternativet “Anpassa”.

Konfiguration av Windows 10 och Personalizar

Detta kommer att få en ny skärm att visas, där vi måste välja “Taskbar” i den vänstra kolumnen. På höger sida hittar vi alternativet ” Dölj aktivitetsfältet automatiskt i skrivbordsläge ” och klicka på knappen så att den visas som ”Aktiverad”. Om vi ​​har en bärbar dator med pekskärm kan vi välja alternativet “Dölj automatiskt aktivitetsfältet i surfplattaläge” som aktiverat.

Ocultar automáticamente la barra de tareas en el modo escritorio

Från detta ögonblick kommer aktivitetsfältet att döljas. På detta sätt, om vi inte håller musen över var fältet ska vara eller får ett meddelande, kommer aktivitetsfältet att förbli dold. Vi kan vända denna situation när som helst genom att utföra samma steg och klicka på motsvarande alternativknapp så att den visas som Inaktiverad.

Använder kommandotolken

Ett annat alternativ som vi har tillgängligt för att automatiskt kunna aktivera eller dölja aktivitetsfältet är att använda kommandotolksverktyget. För att komma åt det, tryck på kortkommandot “Windows + R” för att starta kommandot Kör. Härifrån skriver vi ” cmd ” och klicka på “OK”.

När vi har kommandotolken öppen måste vi köra följande kommando för att aktivera alternativet att automatiskt dölja aktivitetsfältet:

powershell -kommando “& {$ p = ‘HKCU: SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / StuckRects3’; $ v = (Get-ItemProperty -Path $ p) .Settings; $ v [8] = 3; & Set- ItemProperty -Sökväg $ p -Namninställningar -Värde $ v; & Stop-Process -f -ProcessName explorer} “

Ocultar barra de tareas desde el Símbolo del sistema

När detta är gjort bör aktivitetsfältet döljas omedelbart, så vi får mer utrymme att använda på skärmen. I händelse av att vi ångrar oss och vill ha aktivitetsfältet fixat på skrivbordet igen, måste vi skriva följande kommando:

powershell -kommando “& {$ p = ‘HKCU: SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / StuckRects3’; $ v = (Get-ItemProperty -Path $ p) .Settings; $ v [8] = 2; & Set- ItemProperty -Sökväg $ p -Namninställningar -Värde $ v; & Stop-Process -f -ProcessName explorer} “

Mostrar barra de tareas desde el Símbolo del sistema

Dölj aktivitetsfältet med TaskBar Hider

Det är en liten helt free verktyg som gör att vi kan dölja och visa Windows aktivitetsfältspanel bara genom att trycka på a snabbtangent som vi kan definiera tidigare. Detta verktyg är portabelt så det kommer inte att kräva någon typ av installation för att kunna använda det. För detta kommer det bara att vara nödvändigt att ladda ner applikationen från denna länk.

När vi har kört applikationen visas ett litet konfigurationsfönster där vi kan använda kombinationen “Ctrl + Shift + A” (som standard), för att kunna ändra bokstaven A för någon annan. Eller använd kombinationen “Windows + X”. Vi kan också ändra bokstaven X för valfri annan bokstav som vi väljer.

TaskBar Hider ocultar barra de tareas

Om vi ​​har flera bildskärmar anslutna till datorn kan vi markera som aktiverad rutan “Tvinga dölja på alla skärmar (rus som Administartor)”, genom vilken vi kommer att kunna tvinga dölja alla skärmar som så länge vi är teamadministratör . Vi kan också markera rutan “Ladda vid Windows-start” om vi vill att applikationen ska laddas varje gång vi loggar in med Windows.

TaskBar Hider forzar ocultar todas las ventanas

Dölj aktivitetsfältet på vissa skärmar, men inte på andra

I händelse av att vi har flera bildskärmar anslutna till vår dator kan vi välja att visa aktivitetsfältet på bara en bildskärm eller på båda skärmarna. Detta är något som vi kan göra från konfigurationsmenyn i aktivitetsfältet.

För att göra detta använder vi kortkommandot “Windows + I” för att komma åt menyn “Inställningar” och klicka på avsnittet “Anpassa”. På den nya skärmen, på vänster sida, väljer vi “Taskbar”. På höger sida kommer vi att flytta till botten där vi hittar alternativet “Flera skärmar”. Härifrån kan vi ändra alternativet för ” Visa aktivitetsfältet på alla skärmar ” till “På” eller “Av” enligt våra preferenser. Vi väljer en eller båda bildskärmarna från rullgardinsmenyn för att välja var vi vill att knapparna i aktivitetsfältet ska visas.

Barra de tareas en varias pantallas

Flytta aktivitetsfältet till en annan plats på skärmen

I händelse av att vi inte känner oss bekväma med aktivitetsfältet som finns längst ner kan vi alltid flytta den till en annan plats på skärmen för att inte behöva gömma den . För att göra detta, från konfigurationssektionen i aktivitetsfältet måste vi hitta platsfunktionen för aktivitetsfältet på skärmen. Här måste vi klicka på rullgardinsmenyn och den kommer att ge oss möjlighet att välja om vi vill att fältet ska visas längst upp, till vänster eller till höger på skärmen.

Ubicación barra de tareas

0 Shares