Hur du delar din iCloud -kalender frÄn iPhone

0 Shares

Om du anvÀnder iCloud, liksom Kalender-appen pÄ din iPhone, finns det ett sÀtt att du kan dela din kalender med andra iOS-anvÀndare, som dina vÀnner och familj eller till och med andra medlemmar i en lokal klubb som du tillhör.

Apple lÄter dig synkronisera din iOS-kalender över dina Apple-enheter med iCloud, men det lÄter dig ocksÄ dela din kalender med andra anvÀndare som ocksÄ har en iPhone eller iPad. Du kan dela vissa kalendrar med vÀnner och familj och till och med lÄta dem lÀgga till och redigera hÀndelser.

Det Àr den perfekta lösningen i tider nÀr du Àr en del av en klubb och vill att andra medlemmar ska kunna se klubbkalendern för kommande evenemang. Personligen delar min familj varandras kalender sÄ att vi alla vet vad vi alla gör och om nÄgon Àr upptagen eller inte under en viss helg. Det Àr sÀkert att sÀga, det gör planeringen mycket enklare.

iCloud -kalender

I denna instruktion visar jag dig hur du kan stÀlla in din kalender för att dela med nÄgon annan, samt till och med göra din kalender offentlig sÄ att vem som helst kan se den. Att ha en offentlig kalender gör det enkelt och enkelt att dela din kalender med alla som kanske vill veta nÀr alla hÀndelser pÄgÄr, och det gör att du inte kan lÀgga till mÀnniskor nÀr du behöver dela kalendern med fler anvÀndare.

First Thing’s First

Innan du börjar dela dina kalendrar med andra iOS -anvÀndare mÄste du se till att iCloud Àr pÄ och att det synkroniserar dina kalendrar. Kalenderdelning fungerar bara nÀr alla som du delar den med har iCloud aktiverat för sina kalendrar.

Som standard bör iCould redan vara aktiverat, liksom iCloud-kalendersynkronisering, men om du rÄkar stÀnga av den nÄgon gÄng tidigare kan du Äteraktivera den hÀr.

 • Öppna instĂ€llningar app, blĂ€ddra nedĂ„t och tryck pĂ„ iCloud.

2014-06-20 11.16.00

 • Se till att vĂ€xeln till höger om Kalendrar Ă€r pĂ„ en uppsĂ€ttning till grön. Du Ă€r klar med den delen!

2014-06-20 11.16.06

Dela en kalender privat

 • Öppna Kalender app pĂ„ din iPhone och tryck pĂ„ pĂ„ Kalendrar knappen lĂ€ngst ner.

2014-06-20 10.55.22

 • Klicka sedan pĂ„ Info knappen till höger om en av dina kalendrar som du vill dela. Detta Ă€r en knapp som har en liten bokstav i i mitten av en cirkel.

2014-06-20 10.55.28

 • Tryck pĂ„ pĂ„ nĂ€sta skĂ€rm LĂ€gg till person … under Delad med sektion.

2014-06-20 10.55.32

 • Skriv in namnen pĂ„ de kontakter som du vill dela din kalender med, och nĂ€r alla har lagts till trycker du pĂ„ LĂ€gg till.

2014-06-20 10.56.15

 • Namnen kommer att visas i en lista, frĂ„n vilken du sedan kan Ă€ndra delningsinstĂ€llningar för varje enskild kontakt. NĂ€r du Ă€r klar med det, tryck pĂ„ Gjort för att slutföra processen.

2014-06-20 10.56.58

Dela en kalender offentligt

 • Öppna Kalender app pĂ„ din iPhone och tryck pĂ„ Kalendrar knappen lĂ€ngst ner.
 • Tryck sedan pĂ„ Info knappen till höger om en av dina kalendrar. Återigen Ă€r detta knappen som har en liten bokstav i i mitten av en cirkel.
 • BlĂ€ddra ner helt till botten och vĂ€nd pĂ„ vippomkopplaren till Offentlig kalender sĂ„ att strömbrytaren blir grön.

2014-06-20 11.01.19

 • Även om du nu har din kalender delad med nĂ„gon, mĂ„ste du fortfarande skicka lĂ€nken till kalendern till andra. För att göra det, tryck pĂ„ Dela lĂ€nk
 efter att du har aktiverat Offentlig kalender och du kan sedan mejla det eller sms: et till nĂ„gon sĂ„ att de kan se det. Du kan ocksĂ„ kopiera lĂ€nken till din iPhone -urklipp och klistra in den var som helst.

2014-06-20 11.02.29

0 Shares