Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur du använder din iPhone-enhet som webbkamera

Vill du använda din iPhone som webbkamera? Bra val. Webbkameror är dyra, och samtidigt ger de aldrig kamerakvaliteten som din iPhone. När du redan äger en iPhone behöver du inte investera i en annan webbkamera. Du kan också konvertera din iPhone till en webbkamera på nolltid.

Innan du använder din iPhone som webbkamera, följ dessa riktlinjer för bekväm användning.

 • Investera i ett stativ för en bättre profilvisning. Det hjälper till att justera höjden.
 • Använd en bra mikrofon, för ljudet från din mobiltelefon kommer inte att vara tillräckligt bra.
 • Se till att din iPhone körs på den senaste iOS-versionen så att den är kompatibel med webbkameraapplikationer. Uppdatera också dina applikationer ofta.
 • Om du använder din iPhone som webbkamera töms batteriet snabbt.

Använd iPhone som webbkamera med appar från tredje part

Här är de bästa apparna för att använda iPhone som webbkamera.

 • EpocCam
 • PocketCam
 • iVCam
 • Camo
 • Facetime
 • NeuralCam Live
 • DroidCam
 • NDI HX kamera
 • iCam
 • Närvaro

EpocCam

EpocCam-appen fungerar med iPhone, Mac och Windows. De free versionen har en begränsad upplösning och kommer med annonser. Den betalda versionen (7,99 USD) har en hög upplösning, kommer annons-free, och använder iPhones ficklampa som ljuskälla. Det kommer också med alternativ som Snapchat-linser, suddig bakgrund och mer under livestreamen.

PocketCam

PocketCam fungerar också med iPhone, Android och Windows-telefoner. På samma sätt stöder den macOS och Windows. Det fungerar med Windows-baserade program som Skype, MSN live messenger och Mac-program som Facetime. Och det bästa är att det är det free att använda.

iVCam

iVCam passar både iPhone och Android. Den har en free version och tre betalversioner för ytterligare funktioner.

 • Grundläggande – Den här planen kommer inte med mikrofonåtkomst. Och kostnaden är $7,99 för ett år.
 • Premie – Du kan få tillgång till mikrofonen, och kostnaden är $9,99 för ett år.
 • Permanent – Den har en mikrofonfunktion och kostar $24,99.

Camo

Camo erbjuder en förstklassig videokvalitet. Den stöder både macOS och Windows. Och den är tillgänglig för iPhone såväl som Android-mobiler. Förutom free version kan den uppgraderas till $39,99/år. Även om det kan vara dyrt, fungerar det bra med nästan alla dina appar som Skype, Zoom, Meet, etc.

Facetime

Facetime är inte designat för att fungera som en webbkameraapplikation. Men om du är villig att använda Facetime på din iPhone som webbkamera är det möjligt. Se till att du har Facetime-appen på både din iPhone och Mac. Ange dessutom två olika kontaktuppgifter för båda apparna. Använd inte samma kontaktuppgifter på båda Facetime-apparna. Slutligen kan du ringa från en enhet till en annan och använda den precis som en webbkamera.

NeuralCam Live

NeuralCam Live är endast tillgängligt för iPhone och Mac. Det är varken tillgängligt för Android eller stöder inte Windows OS. Grundversionen finns tillgänglig för free, och uppgraderingsversionen kostar $29,99/år. Gestskydd och huvudbubbla är några av dess enastående funktioner, även tillgängliga i grundversionen. Den uppgraderade versionen har ytterligare funktioner som svagt ljusläge, annons-freeetc. Den kan endast anslutas till din Mac via USB, och den kan inte öppnas i Safari.

DroidCam

DroidCam har en app för båda Android, iPhone, Windowsoch Linux. Det kan inte användas på MacOS. Den grundläggande versionen av DroidCam är free, men den uppgraderade versionen kostar $5,49. Den betalda versionen erbjuder bättre upplösning, fler kamerakontroller, etc.

NDI HX kamera

NDI HX-kamera finns tillgänglig för iPhone och Android. NDI HX-kameran innehåller några grundläggande funktioner som att zooma in och ut, använda ficklampan som ljuskälla, etc. Men att uppgradera från det grundläggande kostar det $20.

iCam

iCam fungerar med iOS, Android, Windows och macOS. Du kan strömma livevideo och ljud från din iPhones kamera och mikrofon till din PC när de är anslutna till samma nätverk. Allt du behöver göra är att ladda ner iCam-appen på din iPhone och programvaran iCamSource på din PC.

Närvaro

Presence, den sista appen på vår lista, är även tillgänglig för iOS och Android. Det är en free webbapp så att användare kan komma åt den från vilken webbläsare som helst. Dessutom erbjuder den en free 50MB molnlagring.

Steg för att starta din iPhone som webbkamera

 1. Skaffa den app du väljer från App Store på din iPhone.
 2. Ladda ner skrivbordsklienten på din PC från utvecklarens webbplats.
 3. Låt programvaran installeras Auto förare under installationen.
 4. Därefter kommer applikationen att fråga dig anslutningsläget- Wi-Fi eller USB. Det är mycket viktigt att ansluta båda enheterna till samma nätverk, så hoppa inte över detta steg.
 5. Ange din Enhetens IP från det som finns i appen på din iPhone.
 6. Kontrollera om Video och Audio alternativet är aktiverad för programvaran på din PC. Endast med det alternativet kan du komma åt Kamera och Mikrofon av din iPhone.
 7. Klicka slutligen Start på skrivbordsapplikationen och du kommer att kunna förhandsgranska din iPhone-skärm på PC.
 8. Du kan också aktivera den specifika mobilwebbkameraappen på alla dina videokonferensappar på din iPhone.

Förutom dessa appar kan du använda appar som Zoom, där du kommer att presentera dig själv genom din iPhones kamera. Men det låter dig inte använda den stora skärmen på din dator. Därför kan det vara svårt att presentera saker på en telefonskärm, liksom du inte kommer att kunna se alla deltagare och chatta på en liten skärm. Alla appar som nämns ovan kommer med en free rättegång. Du kan välja efter kompatibiliteten för din enhet och ytterligare välja en innan du betalar prenumerationen. Prenumerationsavgiften för dessa appar kommer inte att kosta dig lika mycket som kostnaden för en webbkamera. Annars kan du fortsätta använda free versioner.