Hur du använder din gamla Samsung Galaxy som en smart enhet

Använd din gamla Samsung Galaxy som en smart enhet

Mobil återvinning är dagens ordning. Allt fler företag är intresserade och engagerade i att upprätthålla en god relation med miljön, vilket innebär att de genererar mindre elektroniskt avfall. Samsung har tänkt att istället för att slänga din gammal mobil, du kan ge den ett andra liv genom att förvandla den till en IoT enhet.

Varumärket har hittat nyckeln till att inte hänvisa till glömskan, eller ännu värre, till papperskorgen, alla dessa smartphones som vi förvarar i en låda som samlar damm. I sina ansträngningar att minska avfallet, Samsung har lanserat ett nytt initiativ som låter dig ge din gamla Galaxy-telefon en sekund då företaget nu gör det möjligt att förvandla dem till smarta hemenheter.

Galaxy Upcycling at Home-programmet

Detta nya program för varumärket presenterades i januari i år och dess mål är att lansera en mjukvaruuppdatering för dessa äldre modeller så att de kan fortsätta att fungera som IoT-enheter. Efter en första fas av förklaring och utveckling går detta verktyg nu in i betaversionen i Storbritannien, Sydkorea och USA.

Med den här uppdateringen kan användare få sina gamla telefoner att fungera som enkla smarta hemenheter som en barnomsorgsmonitor eller husdjursvårdslösning genom förbättrad ljus- och ljudkontroll genom att använda sensorer inbyggda i den. smarta telefoner.

Samsung iOT

Hur man förvandlar gamla Galaxy till en smart enhet

Användare kan komma åt dessa funktioner genom SmartThings Labs, en avsnitt som mobilägare i ovannämnda regioner hittar i SmartThings-applikationen. Den är kompatibel med Galaxy S, Galaxy Note och Galaxy Z som släpptes från 2018 med Android 9 och högre.

Med hjälp av AI kan användare välja att spara vissa ljudinspelningar och analysera ljuset från ett rum. Så kan vi till exempel använda smarttelefonen som en monitor för bebisar eller husdjur eftersom om enheten fångar ljudet av en bebis som gråter eller skäller från en hund, kommer den att skicka en varning till användarens nuvarande telefon omedelbart.

Samsung iOT

Förutom att arbeta med ljud kan applikationen använda sig av enhetens ljussensor för att mäta ljusstyrkan i rummet. Användare kan ställa in sina gammal telefon för att automatiskt tända belysningen via SmartThings om rummet blir mörkare än den inställda ljusstandarden.

Det enda kravet för att allt ska fungera korrekt är att mobilen är ansluten till strömmen eftersom mobilen kontinuerligt ska kunna känna av ljud och ljus måste fungera under långa perioder. Samsung har dock även lagt till batterioptimeringslösningar för att minska batterianvändningen och förbättra autonomin för dessa gamla telefoner .

Relaterade Artiklar

Back to top button