Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur du ansluter din iPad till din datorskärm

Din iPad-skärm är bara så stor, så här är ett sätt att ansluta den till en datorskärm för att få mer skärmfastigheter för att visa upp foton och videor till en större publik.

Att visa människor foton på din iPad är ganska bekvämt, men när du vill visa ett helt rum med människor måste de antingen samlas runt iPad-skärmen eller passera runt surfplattan tills alla har tittat. Men genom att ansluta din iPad till en datorskärm kan du låta alla njuta av dina foton och videor utan problem.

Det finns ett par sätt att ansluta din iPad till en extern datorskärm, med både trådbundna och trådlösa alternativ tillgängliga. Vi kommer dock att fokusera på det trådbundna alternativet, eftersom det är det mest pålitliga och förmodligen snabbaste sättet att ansluta din iPad till en bildskärm.

Du behöver ett par saker för att detta ska fungera, och du kommer troligtvis att behöva gå ut och köpa en av dessa eftersom du förmodligen inte redan har den (det vill säga om du aldrig har anslutit din iPad till en extern display före).

Vad du behöver

För att ansluta din iPad till en datorskärm behöver du en iPad-skärmadapter och en videokabel för att ansluta den till din bildskärm.

ipad-vga-adapter

De flesta bildskärmar har en VGA-port, så du kan ta Apples egen Lightning till VGA-adapter från Apple Store. Men om du har en nyare bildskärm kan den ha en HDMI-port, för vilken du kan Apples blixt till digitala AV-adapter, som överför både video och ljud till din bildskärm (så länge som din bildskärm har inbyggda högtalare).

Anslut till bildskärmen

När du väl har vad du behöver är allt du behöver göra att ansluta adapterens blixtkontakt till Lightning-porten på din iPad och sedan ansluta VGA- eller HDMI-kabeln till den andra änden av adaptern. Om du får Apples egen adapter (jämfört med en avstängning) får du en extra Lightning-port så att du fortfarande kan ladda din iPad även om adaptern är ansluten till den, vilket är en riktigt trevlig bekvämlighet att ha.

Videon nedan gör ett bra jobb med att förklara hur adaptrarna fungerar om du fortfarande är förvirrad över dem.

En sak du vill vara medveten om är att vissa videoappar kan upptäcka om du använder en adapter, till exempel vissa strömmande appar, och de kanske inte låter dig strömma innehåll till din TV på detta sätt. Men om du har köpt filmer eller TV-program via iTunes eller bara vill visa dina egna foton och videor från appen Foton är adaptern ett bra sätt att göra det.

Bästa användningsområdena

Som tidigare nämnts skulle en bra användning för något liknande vara att visa bilder eller videor för en grupp människor utan att få dem att tränga sig runt din iPad.

Detta kan också göra iPad till ett bra alternativ till en dator eller bärbar dator. Använd bara adaptern och anslut den till en datorskärm och få sedan ett Bluetooth-tangentbord att skriva på. Något som detta kan lätt göra de långa skrivsessionerna mer uthärdliga och lättare för ögonen. Dessutom, om din iPad är jailbroken kan du få en tweak som låter dig använda en Bluetooth-mus, som kommer att komplettera ensemblet och vara körsbäret på toppen.

Naturligtvis kommer muskommandon fortfarande att vara begränsade på grund av mobiloperativsystemets användargränssnitt, men vi antar att det är ett billigare alternativ än en ny MacBook, speciellt om du utnyttjar iPad minis låga pris.