Hur du aktiverar tvåstegsverifiering på Twitter för att skydda ditt konto

0 Shares

Varför du bör aktivera tvåstegsautentisering på Twitter

aktivera tvåstegsverifiering på Twitter

Vad betyder tvåstegsautentisering? Vi kan säga att det är processen för att förhindra en inkräktare, även om han känner till lösenordet, från att komma in på ett konto. Du kommer att behöva ett andra steg för att verifiera att du verkligen är eller inte är en legitim användare och kan komma in.

Låt oss säga att vårt Twitter-lösenord har blivit stulet. Någon skulle lätt kunna gå in på vårt konto och läsa meddelanden, sätta en tweet, radera följare … om vi har 2FA aktiverad , när den inkräktaren väl anger lösenordet måste han också ange en kod, ett andra steg.

I allmänhet är detta andra steg en kod som kommer till oss SMS . Vi kan också använda mobilapplikationer såsom som Google Authenticator, som agerar likadant och genererar en kod som vi måste lägga på Twitter eller var vi vill för att verifiera att vi är den legitima användaren.

Så måste du aktivera flera autentisering på Twitter? Om vi ​​vill förbättra säkerheten och skydda vårt konto så mycket som möjligt är det klart att det rekommenderas starkt. På så sätt kommer vi att få ett större skydd, utöver att bara ha lösenordsbarriären.

Steg för att aktivera 2FA på Twitter

Det första vi måste göra för att aktivera tvåstegsautentisering på Twitter är att logga in med vårt konto. Senare, väl inne, måste du klicka på Fler alternativ, i menyn till vänster, och gå in i Inställningar och sekretess. Sedan måste du gå till Säkerhet och komma åt kontot-> säkerhet .

Aktivera autenticación en dos passos på Twitter

Där får vi se avsnittet Tvåfasig autentisering och vi måste klicka på den. Det kommer att visa oss olika alternativ, som vi ser i bilden nedan.

Aktivera 2FA på Twitter

  • Textmeddelande : det första alternativet är att få ett SMS på din mobil. Det är den vanligaste metoden och den som används mest av användare. Vi måste dock ha i åtanke att det inte är det säkraste, eftersom de i händelse av att ha tillgång till vår mobiltelefon kan se koderna vi får. Till exempel om ett virus har smugit sig in i oss och det kan läsa SMS:et vi får.
  • Extern applikation : en annan metod är genom en applikation som vi installerar på mobilen. Vi kommer att länka vårt Twitter-konto till det programmet och när vi går för att logga in kommer det att visa oss en kod på telefonen som vi kan lägga till det sociala nätverket när vi ansluter från en annan dator.
  • Säkerhetsnyckel : detta alternativ används alltmer. Det är en fysisk enhet, som om det vore en pendrive, som vi måste ansluta till datorn via USB. Detta kommer att verifiera att vi verkligen är den legitima användaren av det Twitter-kontot.

Starta verifieringsprocessen

När vi har valt den metod som intresserar oss mest är det bara att klicka på den. Till exempel sms:et. Ett nytt fönster öppnas där vi måste välja Start-knappen.

Comenzar la autenticación de Twitter

Senare kommer det att be oss att ange lösenordet för vårt konto. Detta är viktigt för att verifiera att vi verkligen är den legitima användaren. Vi sätter helt enkelt motsvarande nyckel och vi ger den till Kontrollera .

Nästa sak vi måste lägga in är telefonnumret. Det är till detta nummer som de kommer att skicka oss verifieringskoden i två steg när vi försöker komma åt vårt konto från en annan dator. Det är viktigt att vi lägger en som vi använder och som kommer att ha en linje.

Poner el nummero de lefono på Twitter

Om några sekunder kommer vi att få en SMS till den mobilen med en kod för att verifiera att den här telefonen verkligen motsvarar oss. Det kommer att berätta för oss att sätta dessa siffror för att aktivera tvåfaktorsautentisering.

Vi kommer att se en reservkod som vi kan spara om det skulle uppstå ett problem. Den är avsedd för engångsbruk och fungerar till exempel om vi ansluter från en plats där vi inte har mobiltäckning och vi inte kommer att ta emot sms:et eller om vi har tappat bort telefonen.

2FA aktiverat på Twitter

Från det ögonblicket kommer vi att ha det aktiverad tvåstegsautentisering på Twitter. Om vi ​​går tillbaka till avsnittet Tvåstegsautentisering kommer vi att se att textmeddelanderutan är markerad.

Vi kan genomföra samma process med de andra två alternativen. Det är liknande och det kommer också att vara möjligt att ha 2FA på Twitter och ha vårt konto mer skyddat. Vi behöver bara välja motsvarande alternativ och följa processen för att konfigurera det.

Vad händer om vi vill inaktivera 2FA på Twitter? Det är väldigt enkelt också. Vi behöver bara gå till Autentisering i två faser och avmarkera textmeddelanderutan eller den som vi har konfigurerat. Det kommer att be oss två gånger om bekräftelse och från det ögonblicket kommer vårt Twitter-konto inte längre att skyddas av 2FA.

Slutsatser för att möjliggöra tvåstegsautentisering på Twitter

Så är det en bra idé att aktivera tvåfaktorsautentisering ? Utan tvekan är det något som vi måste ta hänsyn till inte bara för Twitter, utan för alla sociala nätverk eller plattformar som vi använder. Detta gör att vi får extra skydd.

Vi har sett att det finns olika alternativ aktivera 2FA på Twitter , med möjlighet att ta emot en kod via SMS, en extern applikation eller en fysisk nyckel. Någon av dem är bättre än ingenting, logiskt sett, men det är sant att det minst säkra är att ta emot koden via meddelande till mobilen.

I slutändan är vårt råd att aktivera tvåstegsautentisering på Twitter så snart som möjligt. Det är något som hjälper oss att skydda kontot. Som ett komplement är det också intressant att vi med jämna mellanrum ändrar åtkomstkoden som vi använder i det sociala nätverket. Detta kommer att säkerställa att vi alltid har ett säkert lösenord som inte har läckt någonstans och därmed öka säkerheten.

0 Shares