Hur du aktiverar, inaktiverar och anvĂ€nder den nya Gutenberg-redigeraren i WordPress – förklarande handledning

0 Shares

Om du har tid att anvÀnda WordPress eller om du vill lÀra dig hur man skapar en webbplats med det hÀr verktyget, trÀffa dess nya redaktör, du kommer att vara intresserad. Ja, och den nya versionen 5.0 av WordPress har fört med sig en ny Gutenberg-redigerare som kommer att hjÀlpa till att förbÀttra publikationer och sidor.

SÄ fortsÀtt lÀsa och med handledningen nedan fÄr du reda pÄ hur du gör aktivera, inaktivera och anvÀnd Gutenberg-redigeraren WordPress, lÄt oss gÄ!

Vad Àr den nya WordPress Gutenberg-redigeraren?

WordPress finns alltid dÀr uppdatera för förbÀttring absolut allt som har med webbutveckling att göra. Och dÀrför, förutom den klassiska redaktören, ger den oss en ny redaktör som heter Gutenberg, med vilken vi kan se att det finns mer utrymme arbete.

Å andra sidan Ă€r ett annat utmĂ€rkande drag hos Gutenberg att han har en förlĂ€ngning enklare meny Ă€n i den klassiska editorn. SĂ€kert med dessa fĂ„ detaljer vill du redan gĂ„ direkt för att aktivera och anvĂ€nda den, sĂ„ lĂ€s vidare för att ta reda pĂ„ hur.

Hur kan vi aktivera, inaktivera och anvÀnda den nya Gutenberg-redigeraren i WordPress?

För att komma igÄng mÄste du först inaktivera den klassiska editorn för att kunna aktivera den nya editorn och det kommer att vara genom att följa nÄgra mycket enkla steg:

  • GĂ„ till WordPress sidofĂ€ltet och klicka pĂ„ knappen “InstĂ€llningar“Och dĂ„”Skrivande«.
  • I avsnittet som sĂ€ger “Standardredigerare för alla anvĂ€ndare” kommer du att se tvĂ„ alternativ: “Klassisk redigerare” och “Blockredigerare”. VĂ€lj blockredigeraren.
  • Om du gĂ„r till föregĂ„ende sida i redigeraren och det fortfarande indikerar att du anvĂ€nder den klassiska redigeraren, vĂ€lj menyn som har tre punkter pĂ„ höger sida. Och du kommer att klicka pĂ„ rullgardinsmenyn och sedan dĂ€r det stĂ„r «Konvertera till block«.

Nu kan du göra detta pĂ„ alla dina sidor som du tĂ€nker arbeta pĂ„. Och om du vill gĂ„ tillbaka till den gamla redaktören och inaktivera Gutenberg-redigeraren Det hĂ€r Ă€r samma steg, vĂ€lj nu “Klassisk redigerare”.

NĂ€r du Ă€r i konfigurationen “Writing” vĂ€ljer du “Ja” dĂ€r han sĂ€ger “TillĂ„t anvĂ€ndare att byta utgivare«. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt gör det möjligt att nĂ€r man ska redigera sidan kan man vĂ€lja mellan den klassiska editorn eller Gutenberg-editorn.

Hur man anvÀnder den nya Gutenberg-redigeraren i WordPress

Visst, precis som vilken annan ny modalitet som helst, kan det vara svÄrt att byta till den nya redigeraren, men nÀr du vÀl lÀrt dig att manipulera den kommer du inte att lÀmna den. Var dÀrför uppmÀrksam pÄ följande viktiga punkter för dig att anvÀnda den nya editorn WordPress pÄ ett enkelt och snabbt sÀtt:

Titlar

Det första du behöver göra Ă€r att gĂ„ till vĂ€nster WordPress-meny och klicka dĂ€r det stĂ„r «Biljetter“Och dĂ„”LĂ€gg till ny«. Och voila, för att börja skapa ett nytt inlĂ€gg börjar vi sjĂ€lvklart med titeln genom att klicka pĂ„ «LĂ€gg till en titel«.

Direkt efter att du skrivit rubriken klickar du pĂ„ «Stiga pĂ„ “ för att spara vĂ„r titel redo och klar.

Stycken

I detta skede kommer vi att se att frasen «Skriv din berÀttelse»Och om du klickar dÀr kan du börja utveckla dina idéer. NÀr du anger dessa stycken rekommenderar vi att du tar hÀnsyn till olika SEO-förslag för webbplatser som hjÀlper dig att förbÀttra din webbplats.

Eftersom du mÄste skriva in fler textrutor mÄste du klicka pÄ «Intro»Och en ram för nya stycken dyker upp snabbt. Om du vill flytta stycken eller lÀgga bilder mellan dem kan du göra det anvÀnd pilar bredvid stycken för att höja eller sÀnka deras position.

Bilder

För att infoga en bild mellan tvĂ„ stycken kanske du mĂ€rker att nĂ€r du anvĂ€nder styckets upp- och nedpilar stĂ„r det «LĂ€gg till text eller skriv…«. Sedan klickar du pĂ„ cirkeln med + eller symbolen bildikon.

NÀr det gÀller bilder, för att hjÀlpa dig hitta den du letar efter snabbt, du kan göra detta genom att organisera dem i mappar frÄn mediebiblioteket. Nu nÀr du vet hur du aktiverar, inaktiverar och anvÀnder den nya WordPress Gutenberg-redigeraren, gör det bÀsta av det, det hÀr Àr framtiden.

0 Shares