Hur döljer man telefonnumret i Telegram?

Hur döljer man telefonnumret i Telegram?

Det kan påpekas att denna plattform för snabbmeddelanden har möjlighet att öka integriteten och säkerheten för varje användare som är en del av det, först och främst är det bra att betona hur man döljer telefonnumret i Telegram.

Som bekant är detta ett nödvändigt sätt att registrera ditt konto när du går med, dock bör det förstärkas eftersom numret du lägger till kanske du inte vill ska vara populärt eller ha direktkontakt.

Således har den här handledningen potentialen att lära dig hur du förhindrar och eliminerar denna lilla detalj.

Vad ska du göra för att dölja ditt telefonnummer på Telegram?

Att börja på plattformen kräver att du registrerar dig med ett telefonnummer, detta ska inte överskridas av något. Det finns i alla fall ingen utväg.

Det betyder att när du kör registret måste du ha SIM-kort från vilket land som helst. Vissa väljer att skapa ett virtuellt nummer, men det är något som inte rekommenderas starkt.

Det viktigaste är att det finns undantag från alla dessa typer av begränsningar.

Hur tar man bort telefonnumret?

  • Det första steget du måste ta är att öppna Telegram-plattformen.
  • Leta sedan efter ikonen med “tre horisontella linjer”.
  • Denna ikon låter dig öppna alternativmenyn. Här måste du välja inställningarna.
  • Väl inne väljer du avsnittet “Sekretess och säkerhet”.
  • Så fort du går in i denna kategori klickar du där det står “Telefonnummer”.
  • Här kan du nu välja vem du vill se ditt nummer. du kan välja (Alla, Mina kontakter eller Ingen).

I vilket fall som helst har du möjlighet att ange undantagen, även processen kan replikeras i vilken som helst plattform eller version av Telegram-applikationendet betyder att du kan göra denna ändring på mobila enheter eller vilket operativsystem som helst.

ta bort telegramnummer

Är det viktigt att öka din säkerhet på den här plattformen?

Även om Telegram är mycket säkrare än WhatsApp av olika anledningar, bör du alltid leta efter sätt att öka säkerheten så mycket som möjligt.

En av de saker som sticker ut i Telegram är hur lätt det är att konfigurera automatisk radering av meddelanden. I nya mobila enheter ger den också varianten av att förstärka inträdet genom fingeravtryck, det vill säga när du tillämpar denna konfiguration utan ditt fingeravtryck är det omöjligt att komma åt.

Å andra sidan bör du också ta hänsyn till de hemliga chattar som du kan använda, vars främsta fördel är att bara du och den andra användaren kan observera vad de skriver inom nämnda skapade chattar.

Om du tar med allt detta, kom ihåg att alla steg för maximal säkerhet beror på vad du begränsar. Här har du möjlighet att dölja ditt telefonnummer, segmentera vem som kan hitta dig, ställ in din tillgänglighetsstatusPå samma sätt, vem kan se din profilbild.

Sanningen är att det finns många punkter som du kan förstärka, om du är extremt försiktig med din information är detta den bästa plattformen du kan överväga.

Andra alternativ för att stärka din säkerhet på Telegram

  • Skapa din Telegram-profil med ett annat telefonnummer, annorlunda än det du använder ofta.
  • Gå in på plattformen med VPN och ändra din käll-IP-adress helt.
  • Naturligtvis, använd andra typer av snabbmeddelandeplattformar, även om det inte rekommenderas helt, du kan prova att våga dig med Signal eller Threema.

Oavsett vilka medel du än använder för att öka din säkerhet i alla applikationer, kommer det inte att göra någon nytta om du tappar bort din mobila enhet.

Målet är att du använder de digitala verktygen för personligt eller affärsmässigt bruk, så tänk på denna minihandledning dölj ditt telefonnummer på Telegram.

Relaterade Artiklar

Back to top button