Hur döljer man filer och mappar pÄ Ubuntu Linux med kommandon? (Exempel) | Se hur det Àr gjort

0 Shares

Om du har en fil som du vill dölja för andra anvÀndare rekommenderar vi att du lÀser guiden nedan dÀr vi ska lÀra dig Hur döljer man filer och mappar i Ubuntu Linux med kommandon?

Utan tvekan Àr att dölja filer och mappar i Ubuntu en av de mest effektiva metoderna skydda din information. Detta Àr en mycket enkel procedur som du kan följa pÄ olika sÀtt enligt nedan.

Vad Àr en dold fil?

Dolda filer Àr vanliga filer som, som ett resultat av anvÀndar- eller systemintervention, har attribut som gör dem osynliga för blotta ögat. Denna praxis anvÀnds av systemet för att skydda viktiga filer och filer nödvÀndigt för operativsystemetmen det kan ocksÄ vara anvÀndbart för anvÀndare.

om du vill skydda din information du kan dölja filer. Av denna anledning bör du veta vad som Àr processen för att dölja filer och mappar pÄ Ubuntu Linux. Sanningen Àr att proceduren Àr ganska enkel och onekligen mycket anvÀndbar, sÄ vi rekommenderar att du lÀser guiden nedan som vi har förberett Ät dig.

Hur döljer man filer och mappar i Ubuntu Linux med kommandon?

Det finns flera sÀtt att göra detta dölj filer i Ubuntu, Var och en av dem har sina fördelar och nackdelar, men vi överlÄter det till dig. Av denna anledning Àr det lÀmpligt att lÀra sig nÄgra grundlÀggande Linux-kommandon som kommer att vara till stor nytta för dig. Utan vidare, lÀs guiderna nedan för att lÀra dig hur du döljer filer och mappar pÄ Ubuntu Linux:

Dölj filer och mappar pÄ Ubuntu Linux med en punkt

För alla som Àr nya pÄ Linux-plattformidén att dölja filer med bara en prick kan tyckas vara en strÀcka. Hur som helst, du kan göra det, du kan dölja filer med bara en prick, men hur görs det?

För dölj filer med en prickdöp bara om dokumentet och sÀtt en punkt i början. PÄ detta sÀtt kommer operativsystemet att informeras om att filen ska döljas, dÀrför kommer filen att vara osynlig efter byte av namn.

Denna procedur kan utföras genom din föredragna webblĂ€sare sĂ„vĂ€l som via Terminal. Om du anvĂ€nder en terminal, anvĂ€nd bara kommandot “mv”, till exempel: “mv arandano.jpg .arandano.jpg”. Du kan ocksĂ„ söka i dina filer i Ubuntu med kommandon för snabb Ă„tkomst.

Observera att den hĂ€r metoden ocksĂ„ kan anvĂ€ndas för att dölja mappar i Ubuntu, i vilket fall proceduren Ă€r densamma, bara byt namn pĂ„ mappen genom att lĂ€gga till “.” I början av namnet. Efter att ha gjort denna Ă€ndring kommer systemet att förstĂ„ att den hĂ€r filen ska döljas och kommer faktiskt att gĂ„ till den.

AnvÀnd kommandot .Hidden för att dölja filer och mappar i Ubuntu

Ett annat alternativ vi har Àr att anvÀnda den sk .dolda fileren liten fil som vi kommer att skapa och anvÀnda för att tala om för operativsystemet att filerna pÄ den hÀr listan ska förbli dolda.

För att göra denna procedur behöver du bara skapa en .hidden-fil, det Àr mycket viktigt att skapa filen som den Àr med namnet ovan eftersom Linux kommer att upptÀcka detta dokument, kontrollera det och senare avgöra vilka filer som kommer att döljas i mappen.

Öppna .hidden-filen med en dokument- eller texthanterare, och allt du behöver göra i detta dokument Ă€r att inkludera tillĂ€gget namnet pĂ„ alla filer du vill dölja. Det Ă€r mycket viktigt att du lĂ€gger en fil pĂ„ varje rad och att varje fil ocksĂ„ har filtillĂ€gget.

Genom att följa proceduren ovan Àr nÀsta sak du bör göra spara Àndringar. Uppdatera sedan och filerna du lÀgger i listan för att dölja ska inte lÀngre visas. Det Àr en av de mest funktionella och enklaste metoderna för att dölja filer i Ubuntu. Senare kan du se dolda filer frÄn terminalen om du vill.

0 Shares