Hur ditt småföretag lockar till sig cyberattacker och vad du bör göra för att skydda det

0 Shares

Teknik möjliggör och förenklar många aspekter av våra liv. Med tanke på att det mesta görs online, har företag skapat sätt att se till att hänga med i denna utveckling. De flesta organisationer kör online och använder cybervärlden även om de har en fysisk byggnad.

Uppenbarligen, precis som med allt, har utvecklingen av teknik också skapat nya sätt för kriminella att attackera ditt företag utan att ens lämna sina hem.

säkerhet för småföretag

Små företag är särskilt mottagliga för cyberattacker eftersom brottslingar tror att de lätt kan inkräkta på ditt skydd eller så tror de att du inte har något onlineskydd alls. Tyvärr är detta ofta fallet för småföretag eftersom ägare fokuserar på alla andra aspekter av organisationen och försummar cyberskydd. Den här artikeln ger dig råd om hur ditt företag lockar till sig cyberattacker och vad du bör göra för att skydda det.

Förstå cyberhot

Även om folk kanske vet att det finns möjlighet till cyberattacker är det inte många som förstår vad detta innebär. Du behöver inte vara expert på IT-säkerhet, däremot bör du ha precis tillräckligt med kunskap så att du är medveten om vad som kan hända och hur du kan skydda ditt lilla företag. Detta kommer också att hjälpa dig att granska om du har lämpliga skyddsåtgärder på plats för att säkerställa att cyberbrottslingar kommer att få svårt att attackera ditt företag.

Lista dina digitala tillgångar

En av de första sakerna du bör göra är att fylla i en lista över alla ditt företags digitala tillgångar. Detta kommer i huvudsak att göra dig medveten om vad ditt företag använder som kan vara ett potentiellt hot mot cyberattacker och som kommer att behöva skyddas. Exempel på digitala tillgångar inkluderar ditt företags webbplats, eventuella sociala mediekonton och inlägg, kundinformation och kundlistor, eventuella patent och varumärken samt all onlineprogramvara som ditt företag kan använda för att mata in och lagra känslig data.

Ha lämplig programvara

När du startar ditt företag måste du noggrant välja den programvara du använder. Uppenbarligen kan vissa vara billigare men fungerar inte lika effektivt för att skydda cyberattacker. Även om vi förstår att du kanske har en budget, måste du förstå att du bör investera i programvara av god kvalitet som är tillräckligt stark för att förhindra cyberbrottslingar från att “bryta sig in”. Underlåtenhet att göra detta kan leda till allvarliga konsekvenser för ditt företag, inklusive förlust av avgörande känslig data och till och med konkurs.

Anlita IT-experter

Som företagare kan du ha din egen nisch och specifik expertis, och det kanske inte har något med IT eller cybersäkerhet att göra. Det är okej att inte veta allt, men det bör inte betyda att du inte vidtar lämpliga åtgärder för att skydda ditt företag från att bli attackerad. Datormakarna på https://www.ecsoffice.com/ föreslår att det är grundläggande att ha en dedikerad tekniker vid din sida för att säkerställa att dina IT-behov tillgodoses. Detta är ett smart drag eftersom du kommer att ha någon med lämplig expertis som övervakar dina digitala tillgångar och ser över hur väl de är skyddade. Utöver detta, om du har någon som specifikt hanterar IT är det mer sannolikt att du identifierar ett hot och agerar på det innan det är för sent.

Utbilda dina anställda

Du skulle bli förvånad över hur mycket brist på kunskap som gör ditt företag sårbart för digitala hot. Att förstå hur man hanterar känslig information är avgörande för varje anställd, även de som du inte tror behöver känna till denna information. Det kan vara lätt för anställda att underlätta cyberattacker mot ditt företag när de inte vet om detta. Att lämna känslig information på displayen så att alla kan se och använda webbplatser som de inte borde använda på jobbet är några av de vanligaste misstagen hos anställda som leder till betydande dataintrång och potentiella cyberhot.

Se kontinuerligt över dina skyddsåtgärder

Cyberkriminella tenderar att studera de skyddsåtgärder som finns för att försöka bryta igenom dessa. Det är därför du ständigt måste se över vad du har på plats. Du bör se till att du uppgraderar saker på lämpligt sätt så att det inte tillåter cyberattacker. Att ha en dedikerad expert på plats för att hantera detta är en bra idé så att du kan vara säker på att ditt företag är skyddat.

Cyberhot är mycket verkliga och effekterna av en attack på ditt småföretag kan vara enorma. Vissa incidenter har lett till att ett företag gått i konkurs. Du måste se till att du implementerar lämpliga åtgärder för att skydda ditt företag så att du är redo för en potentiell attack.

0 Shares