Hur dikterar jag text med ett röstkommando på min iPhone, iPad eller iPod Touch

Virtuella assistenter har funnits i över 40 år, till att börja med ordtolkningssystem. Så de första systemen taligenkänning Var telefonsvararegå till de första datorerna och sedan till alla tekniska enheter.

Röstigenkänning erövrar våra liv och är att nu gör denna nya digitala tidsålder vardagliga aktiviteter ännu enklare, och även de som kräver ett mer komplext område, ett exempel är arbetsfältet, ett av områdena har gynnats mest om vi pratar om tekniska framsteg.

Hur dikterar jag text med ett röstkommando på min iPhone, iPad eller iPod Touch?

Innan vi går in på stegen för röstdiktering, gör en anteckning om denna röstdiktering låter dig styra telefoner, iPads, datorer, fordon och andra tekniska enheter, absolut utan att röra dem med röstkommandon. De tränas med användarens röst för att utföra alla röstsökningar som det kräver senare.

För att starta röstdiktering, på iPhone, iPad och iPod touch, behöver användaren tryck på mikrofonalternativet på tangentbordet och bara börja tala måste du trycka på tangentbordssymbolen för att avsluta.

Det kommer att finnas situationer där röstdiktering kommer att ha begränsningar för att höra ordet tydligt, men detta är inget att oroa sig för eftersom det är möjligt att åtgärda problemet med blå linje som kommer att hittas under det transkriberade ordet för att kontrollera om det är korrekt eller inte.

Vid lust byt ut hela meningen du trycker på den sektion du är missnöjd med, trycker sedan på mikrofonknappen och bestämmer vad du vill ersätta. Om nödvändigt ändra språk tryck och håll ned mikrofonknappen så kommer de tillgängliga språken att visas.

Google Assistant, Alexa eller Siri?

Kommersialiseringen av röstigenkänningsenheter har ökat de senaste åren, 8 av 10 personer använder en röstigenkänningsenhet.

Alexa har funnits på marknaden under en relativt kort tid, medan Google Assistant Den har lite mer erfarenhet av att vara en av de mest använda på mobila enheter. Medan IOS var en av supportrarna, via Siri, är detta den som har funnits längst på marknaden.

Att välja ett av dessa taligenkänningssystem är inte svårt. Om du är en lojal användare ManzanaDu vill säkert inte ha en till, men vill du ha ett område fullt av prylar kan du googla. Om du istället vill engagera dig i komplexa konversationer är du det förmodligen Alexa vem vinner spelet.

Kan röstigenkänningssystem kränka vår integritet?

Du har säkert känt eller undrat om det finns en möjlighet att de spionerar på dig genom dessa system eftersom de kan spela in din röst när som helst. Den underbara verkligheten är att varje deltagare måste säga ett aktiveringskommando.

Om du har några misstankar om att din integritet har kränkts kan du göra det tysta eller slå på mikrofonen Enheter. På så sätt kommer assistenten inte att höra dig om du inte slår på den igen.

Apple är dock annorlunda och poängen är att Homepoden inte har någon knapp som låter dig stänga av mikrofonen för att förhindra att Siri spionerar på dig. Däremot med röstkommando om du kan beordra det sluta lyssna på dig.

Är vi verkligen redo för den här miljön full av röster?

Man kan säga att vi har levt tillräckligt länge med tekniska apparater för att vara mer än bekanta med dem. Det finns dock några som tycker det röstdikteringssystem de används överdrivet, till den grad att de bekräftar att vi manipuleras av dem, till den grad att de gör dem oanvändbara.

Faktum är att de har hjälpt mycket till att göra arbetet enklare och ge användaren en mer bekväm och interaktiv upplevelse, oavsett de negativa aspekterna de kan ha, kommer de fortfarande att vara användbara Förbättra livskvaliteten miljoner människor.

Relaterade Artiklar

Back to top button