Hur delar man filer och mappar över nÀtverket i Windows 10 utan en hemgrupp? (Exempel)

0 Shares

Bland uppdateringarna som ingÄr i Windows 10JÀmfört med sina föregÄngare har hemgruppen tagits bort, vilket bland annat gjorde det möjligt att dela filer pÄ det lokala nÀtverket. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig: Hur man delar filer och mappar i ett Windows 10-nÀtverk utan HomeGroup-appen.

Grupo Hogar Àr applikationen som introducerade operativsystemet Redmond frÄn Windows 7. Den Àr utformad för att underlÀtta anslutning mellan flera datorer i nÀtverket för att underlÀtta delning av filer och resurser.

PÄ grund av den lÄga öppenhet som anvÀndarna har vÀlkomnat verktyget med, och Àven med tanke pÄ att anslutningen mellan datorer nuförtiden Àr mycket enklare, Microsoft har beslutat att ta bort det frÄn den senaste Windows 10-uppdateringen. HÀr kan du lÀra dig hur du delar filer och mappar i Windows 10-nÀtverket utan att behöva en hemgrupp.

Windows 10 gav ocksÄ möjligheten att göra din dator osynlig eller synlig frÄn ditt lokala nÀtverk för att skydda din dator medan du Àr ansluten till ett okÀnt lokalt nÀtverk.

Garanterad anslutning

Att ta bort hemgrupp pÄ Windows 10 Àr inte ett problem för nÀtverksdrift datorer. TvÀrtom, för experter frÄn det internationella nordamerikanska företaget Àr anslutning inte bara sÀkerstÀlld, det Àr nu mycket enklare.

Det finns nu enklare och snabbare sĂ€tt att ansluta datorer till varandra och dela mappar, filer och resurser. En av dem Ă€r anvĂ€ndningen av till exempel Protokoll som t.ex SMB. Öst erbjuder enkel fildelning och Ă€r inbyggd i Windows 10.

OcksÄ tack vare anvÀndningen av NAS-server för centralisering av resurslagring. Ett annat enkelt och enkelt fildelningsalternativ Àr molnet, OneDrive i Microsoft eller nÄgon annan plattform genom vilken filsynkronisering och delning uppnÄs.

Om du har ett konto hos OneDrive kommer det att vara anvÀndbart att etablera detta datalagringsprogram som en Windows 10 nÀtverksenhet och dÀrmed kommer alla dina filer och bilder att sparas automatiskt.

Dela nu filer och mappar i Windows 10-nÀtverket

Först och frÀmst mÄste du göra det aktivera fil- och skrivardelningför utan det kommer du inte att kunna slutföra nÄgon uppgift. För det mesta Àr det hÀr alternativet avstÀngt som standard, sÄ det Àr en bra idé att se till att det fungerar.

Detta görs genom att gĂ„ till operativsystemets kontrollpanel och följa stegen nedan: “NĂ€tverk och internet“”NĂ€tverkscentrering och delning“”Avancerade delningsinstĂ€llningar“.

Vid det hĂ€r laget mĂ„ste du se till att de tvĂ„ alternativen Ă€r korrekt aktiverade. Först, alternativet “Network Discovery”, som gör att andra datorenheter kan hitta oss och ansluta.

Det andra alternativet Àr «Fil- och skrivardelning». Som namnet antyder lÄter den dig dela resurser med andra datorer via en nÀtverksanslutning.

Under denna tid Àr dessa tvÄ alternativ aktiverade, bÄde för den privata profilen och för den offentliga profilen eller gÀstprofilen (sÄ att det inte finns nÄgra problem med den typ av nÀtverk som datorer ansluter till). Nu ÄterstÄr bara att vÀlja resurser och börja dela filer och mappar i Windows 10-nÀtverket.

NĂ€sta steg Ă€r att peka markören pĂ„ lĂ€mplig sökvĂ€g och högerklicka pĂ„ mappen eller filen du vill dela. Följande steg utförs via snabbmenyn: “Bevilja Ă„tkomst> specifika anvĂ€ndare” som ger tillgĂ„ng till valet av anvĂ€ndare som de valda filerna eller resurserna kommer att delas med.

Ett annat sÀtt att dela filer utan att behöva ansluta till ett lokalt nÀtverk Àr Microsoft Office Online, som Àr en Microsoft-produkt som lÄter dig arbeta med dokument online med alla som Àr inloggade pÄ ditt konto.

VÀlj AnvÀndare

Bland de möjligheter som den hÀr funktionen lÄter oss göra Àr att du kan vÀlja AnvÀndarnamnvÀlj ett specifikt anvÀndarnamn. Skapa nya anvÀndare och vÀlj ÄtkomstnivÄ eller behörighet som varje tillagd anvÀndare ska ha.

NĂ€ra Share

Alternativ “InstĂ€llningar för utrustningssystem”Ger Ă„tkomst till Near Share-applikationen som finns i operativsystemet. Detta Ă€r ytterligare ett av de enkla alternativen för att dela filer och mappar i Windows 10-nĂ€tverket med datorer anslutna till det lokala nĂ€tverket.

Detta Àr ett nytt verktyg Microsoft Dess frÀmsta fördel Àr att du inte behöver göra nÄgon konfiguration i din dators mappar. Det enda nödvÀndiga kravet Àr aktiveringen av Near Share-team.

Oavsett om du har en Windows- eller macOS-dator kan du dela din nÀtverksskrivare med bÄda.

0 Shares