Hur dekrypterar jag .enc-filen från min dator? – Skyddad data

0 Shares

Ett sätt att skydda dina filer och ta upp så mycket utrymme på din dator är att komprimera dem. På det här sättet, du kan kryptera filer och bara du har tillgång till dem dem genom att ange lämpligt lösenord.

Men om din dator inte öppnar ENC-formatet måste du göra ett antal saker, som vi kommer att förklara för dig. Kort sagt, i den här handledningen kommer du att lära dig vad du behöver göra för att kunna se den här filen.

Hur öppnar man en ENC fil från din dator?

Det finns tillfällen då det är nödvändigt att kryptera filerna som vi har på våra datorer. På så sätt kommer de att kunna låsas med nyckel, så att personer som försöker öppna dem utan vårt tillstånd inte kommer att kunna. För att öppna dessa filer måste du ange din PIN-kod eller lösenord för att filen ska låsas upp.

Om du vill öppna en sådan fil från din dator måste du följa dessa steg beroende på din dators operativsystem.

På en Windows-dator

Om du har en Windows-dator och inte vet hur man öppnar en fil med tillägget ENC, är det väldigt enkelt att göra på din dator. Det första du behöver göra är hitta ENC-filen du vill öppna och dubbelklicka sedan på filen.

Med det borde du öppna filen automatiskt vad vill du se. Om den inte öppnas måste du högerklicka på filen och du kommer att se ett alternativ som säger Öppna som administratör. På detta sätt bör filen redan öppnas utan problem.

Från en Mac-dator

Å andra sidan ger operativsystemet Apple Mac dig också möjligheten att öppna den här typen av tillägg så att du kan se vad den filen säger. Precis som på Windows måste du göra detta hitta filen du vill öppna på din dator och som har ENC-förlängningen.

När du har hittat en fil, dubbelklicka bara på den så öppnas filen på rätt sätt, men Windows- eller Mac-operativsystem öppnar inte alltid dessa filer. Det är därför du kommer att behöva tillgripa program och applikationer att de kunde göra arbete som systemet inte kunde göra.

Vilka program kan du använda för att öppna filen ENC från din dator?

En av nackdelarna med vissa operativsystem är: öppna eller extrahera filer som är krypterade. Dessa är de bästa programmen för att öppna ENC-modulerna som finns på din dator utan att orsaka ytterligare problem eller visa ett fel när du försöker öppna dem.

Öppna den med ESTsoft ALZip

Ett av programmen du kommer att kunna använda för att öppna alla ENC-filer är ESTsoft ALZip. Detta program skapades specifikt för Windows operativsystem, så du kommer att kunna installera det på din dator utan problem, du behöver bara sök i Microsoft Store och få det.

När du har installerat det här programmet på din dator kommer det att ta hand om det packa upp alla krypterade filer inklusive ENC-förlängningar. Av denna anledning behöver du inte längre oroa dig för att din dator inte kommer att öppna den här typen av filer eller att något slags fel kommer att dyka upp.

En annan sak du kommer att gilla med det här programmet är presentationen det har. Det är lite pråligt och låter dig använda det enkelt eftersom som har flera språk där du kommer att kunna använda den.

Dekryptera ENC-fil med Smith Micro Stuffit Deluxe Mac

Detta är ett program som främst är avsett för användning med Apple Mac-systemet. Med den kan du packa upp. Detta är ett av de program som har varit i den här branschen längst, eftersom det har cirka 30 års erfarenhet. Du kommer att kunna göra detta program ladda ner till din Macmen det finns även för Windows.

För att använda den måste du gå till avsnittet “Applikationer” på din dator, hitta applikationen Stuffit Expander där och starta den. Då kan du sträcka dig dit filen du vill packa upp för att se dess innehåll. På så sätt börjar filen att dekomprimeras.

0 Shares