Hur datorer pÄ nÀtet kan hÄlla sig sÀkra frÄn nÀtets faror

0 Shares

Hur datorer pÄ nÀtet kan hÄlla sig sÀkra frÄn nÀtets faror

Hur datorer pÄ nÀtet kan hÄlla sig sÀkra frÄn nÀtets faror

Som vi alla vet kan online dating vara en riskabel strĂ€van, och inte bara romantiskt. Jag menar, det Ă€r en av fĂ„ romantiska sysslor dĂ€r det Ă€r en realistisk möjlighet att hamna ett offer för bedrĂ€geri, sĂ„ det Ă€r klokt att ta hand om det. För detta Ă€ndamĂ„l intervjuades jag nyligen av folket pĂ„ datingadvice.com och erbjöd nĂ„gra anvĂ€ndbara online-sĂ€kerhetstips, och jag tycker att det Ă€r en bra tid att dela dessa sĂ„ att du kan gĂ„ igenom dem. Naturligtvis Ă€r sĂ€kerhet inte ett bekymmer för mig – jag Ă€r en ganska tuff kille och har tagit lektioner i Shaolin Snake Kung Fu, den kinesiska konsten att springa ivĂ€g eller glida upp ett högt trĂ€d vid första tecken pĂ„ fara. Men jag oroar dig, min lĂ€sare. Jag skulle inte vilja att nĂ„gonting skulle hĂ€nda er, för det Ă€r verkligen inte tillrĂ€ckligt med er att spara. SĂ„ med din sĂ€kerhet i Ă„tanke, lĂ„t oss fĂ„ rĂ€tt till det.

FrÄn intervjun, hÀr Àr ett utdrag frÄn introduktionen:

Online dating kan vara tufft arbete. Profilerna verkar oÀndliga, och nÀr du hittar nÄgon du kanske gillar mÄste du navigera genom de första konversationerna. Att skydda ditt hjÀrta under denna process Àr vanligtvis högst uppe och det sista du vill oroa dig för Àr att skydda din dator, telefon och personuppgifter.

Men för dem i online dating-spelet Àr de brottslingar som anvÀnder skadlig programvara och nÀtfiske för att stjÀla din information och pengar ett verkligt hot. Enligt Security Intelligence, onlinejournalen för yrkesverksamma inom IT-sÀkerhetsbranschen, faller riskerna med online-datering i tvÄ kategorier: mÀnniskor och system.

Singlar som letar efter kÀrlek pÄ nÀtet tappar ibland sin vakt i ett försök att lÀra kÀnna nÄgon. Detta lÀmnar dem öppna för socialteknik och nÀtfiskebedrÀgerier dÀr brottslingar försöker fÄ bitar av personuppgifter för att fÄ pengar. Skadlig programvara Àr ocksÄ ett problem pÄ webbplatser som inte fullt ut har skyddat sina registreringssystem mot attacker, vilket innebÀr att personlig information sedan kan förvÀrvas av onödig programvara.

För att skydda mot dessa hot Àr det som behövs en robust webbsÀkerhetslösning som skyddar personlig information frÄn skadlig kod och de som försöker fÄ obehörig Ätkomst till den. Under 20 Är har Intego tillhandahÄllit sÀkerhet för onlinedaters med Mac och Apple-enheter.

Om du Àr en dater pÄ nÀtet och vill vara sÀker frÄn internetens faror kan du gÄ till DatingAdvice.com för att lÀsa intervjun i sin helhet. HÄll dig sÀker, alla!

Detta inlÀgg postades i Intego och taggades Intervju, Online Dating, sÀkerhet. BokmÀrk permalÀnken.

0 Shares