Hur byter man namn på kolumner i Google Sheets? – Konfigurera ditt arkiv

0 Shares

Google erbjuder alltid sina användare kvalitet och variation, tänker på bekvämlighet och tillhandahåller alternativ till ditt förfogande, vi har nu Google Sheets, ett mycket innovativt beräkningsverktyg. Om du vill veta hur du anpassar din kalkylarksrubrik och byter namn på kolumner i Google Sheets kommer vi att förklara det för dig för att fortsätta läsa den här artikeln.

Vad behöver du göra för att anpassa rubriken på kalkylarket?

När det kommer till att arbeta med siffror, tabeller, lägga till data i tabeller och utföra beräkningar är det skönt att ha ett verktyg som gör det enkelt att arbeta med detta och hela processen. Du kanske är bekant med Excel-kalkylarket, men det finns ett annat alternativ.

Det här är Google Kalkylark som hjälper dig att få jobbet gjort på ett nyare sätt. Du kan också sortera dina data eller kalkylarksinnehåll i Google Kalkylark. Medan det är innovativt verktyg, det har redan miljontals användare som använder det, detta alternativ är designat av Microsoft för alla användare och använder även molnlagring.

Du kan också anpassa rubriken på kalkylarketÄven om kalkylark inte har en rubrik, kan du lägga till den och anpassa den för att ge ditt kalkylblad en bättre presentation. Följ våra steg för att anpassa ditt kalkylbladshuvud.

Från webbplatsen Google Dokument

I Google Sheets visar kalkylarken inte rubriken, men du kan inkludera den och anpassa den enligt informationen som anges i bladet. På så sätt får du en bättre stil. Nu när det gäller rubriken måste du göra följande för att lägga till och anpassa rubriken till ditt kalkylark.

Du måste anpassa den här Google Kalkylarkshuvudet för att göra detta, men du kan göra det på webbplatsen Google Dokument. För att göra detta måste du följa instruktionerna som vi visar nedan: från din dator du går in i dokumentet med Google Docs, du är i den övre vänstra delen av fältet och klickar på Infoga. Du kommer att se ett par alternativ där, av vilka du måste klicka på Header. Du skriver texten och det är allt. Du kan också redigera förklaringen av dina diagram i Google Sheets på dator eller mobiltelefon.

Med din mobilapplikation

Denna anpassning av kalkylarksrubriker i Google Kalkylark kan också göras från den mobila enheten. Det är en ganska enkel aktivitet. Se hur det går till: Du går in i Google Dokument-applikationen och öppnar dokumentet, klickar på Redigeraklicka sedan på fler alternativ på ikonen med tre punkter.

Klicka på Print Layout och klicka sedan på Du måste välja antingen sidhuvud eller sidfot. Där måste du ange den text du vill ska återspeglas i rubriken på kalkylarket för Google Kalkylark. Du kan använda olika alternativ för att ändra det genom att ändra teckenstorleken som du vill.

Hur fryser man innehåll i första kolumnen i Google Sheets?

När du redigerar ett kalkylblad upptäcker du att kalkylarket är utformat med de intervallnamn som är definierade som standard. Vanligtvis med bokstäver, så en ändring behövs för att fastställa lämpligt intervall eller kategori av data som du vill inkludera i kalkylarket. Du kan också ta bort blanksteg i ett Google Kalkylark.

Det är dock möjligt ändra kolumninnehåll i Google Sheets medan innehåll fryser första kolumnen. Även om det låter lite förvirrande, är det inte det i praktiken. Denna åtgärd fryser kolumnen precis under den så att den fungerar som kolumnrubrik.

Detta gör att du kan rulla igenom hela kolumnen så att du kan se namnet på den tilldelade kolumnen och visualisera och bättre förstå informationen i ditt kalkylark. Låt oss nu gå vidare till övningen, där vi visar dig hur du kan göra detta från en webbplats på din Windows eller Mac, eller från en mobil enhet.

Använda webbplatsen på en Windows- eller Mac-dator

Vi förklarar hur du kan frysa innehållet på den första raden i ett kalkylark i Google Sheets. Du går in på Googles webbplats från din Windows- eller Mac-dator. du fortsätter öppna ett Google Sheets-dokument, klicka på menyalternativet och välj sedan Visa i det översta fältet.

Håll musen över frysalternativet för att se andra åtgärder. där måste du välj rad 1 till den du vill ha och klicka på Aktuell rad. Här kan du frysa alla markerade rader, på detta sätt om du klickar på rad 10, alla tidigare rader till 10. Som du kan se kan du på så sätt frysa den första kolumnen.

Via Android- eller iOS-appen

Om du vill frysa den första kolumnen i ett kalkylark i Google Sheets från en mobil enhet oavsett om du har Android eller iPhone, är proceduren följande: Du går in i Google Sheets-appen. Väl inne måste du tryck och håll ned raden du vill frysa. Sedan klickar du på ikonen med tre horisontella prickar och klickar på Frys.

När du väljer de rader du vill frysa kommer du att kunna visualisera uppdelningen med en grå linje mellan de markerade raderna och resten av kalkylbladet. Vanligtvis, eftersom du vill ändra texten i den första kolumnen, fryses som mest två rader. Allt detta för att kunna lösa hindret att inte kunna använda den första kolumnen som rubrik på grund av standardtexten den har. Läs mer om Google Sheets på Googles officiella webbplats.

0 Shares