Hur byter man namn på ett lokalt konto i Windows 10 utan problem?

0 Shares

När du först startar operativsystemet måste du skapa en lokal användare som undrar vad som händer? Tja, så här är Windows 10, skapa och definiera åtkomst till resurser och filerberoende på dess karaktär, kategoriseras fyra typer av lokala användarkonton som standard, Administratör, Gäst, HelpAssistant DSMA (DefaultAccount).

Om du har skapat ett användarnamn, men det inte längre är sant, kanske du har trott att skapa nya gäst- eller administratörskonton inte är det enda tillgängliga alternativet. Du kan också ändra lokalt användarnamn i Windows 10eftersom personen inte använder kontot längre, eller om det är du, kanske du vill ge dig själv ett annat alias, eller så vill du bara tillfredsställa din nyfikenhet för att veta hur processen är för att komma dit, läs vidare och vi ska förklara allt som är kopplat till det.

Hur ändrar man enkelt ett Windows 10-konto till ett lokalt konto?

Funktionen för ett lokalt konto är att skydda och hantera åtkomst till lokala serverresurser, men från och med Windows 10 föredrog Microsoft att skapa konton i molnet, vilket innebär att en persons e-post blir en användare och deras lösenord kommer att vara detsamma för dator. Det händer att många användare inte anpassar sig till denna förändring eller helt enkelt föredrar fördelarna med kända lokala konton, i sådana fall är det värt att veta om Kan jag byta från ett Microsoft-konto till ett lokalt?med enkla steg.

  1. Öppna konfigurationsmenyn, du kan göra det från Start-menyn genom att klicka redskap symbol.
  2. Väl där väljer du “Konton”, sedan “Din information” och sedan länken “Logga in med ett lokalt konto”.
  3. Följ installationsguiden, den kommer först att be dig bekräfta ditt Microsoft-konto och sedan tilldela ett namn och lösenord för den lokala användaren (även en indikator, ett slags tips som hjälper dig att komma ihåg lösenordet).
  4. För att bekräfta ändringarna, klicka på “Logga ut och avsluta”För att den lokala användaren ska sparas är alla filer och data lagrade på datorn fortfarande tillgängliga i samma tillstånd.

Hur ändrar jag Windows 10 användarnamn?

Du kanske tror att du måste inaktivera eller aktivera ett användarkonto i Windows, men det visar sig att lokal användare också är det möjligheten att byta namn på denom det är vad du letar efter, här är sätten du behöver för att uppnå det.

Med Windows Home

Första gången du startar operativsystemet har du möjlighet att byta namn på ditt konto efter att ha gått in i Windows, men om du behöver göra det efter det är det klassiska sättet att uppnå detta genom att komma åt konfigurationsmenyn, klicka på användarikonen, klicka på ” Ändra kontoinställningar”, sedan “Hantera ditt Microsoft-konto” “, Välj profilen att redigera, klicka på” inställningar “, sedan tre punkter och “Redigera”, där kan du ange ett nytt profilnamndu uppdaterar och det kommer redan att ändras i systemet.

Använd kommandot netplwiz

Ett annat alternativ för att ändra användarnamnet är att använda ett enkelt kommando. För att göra detta, öppna fönstret “Kör” medan du skriver WIN + R, ange sedan kommandot “netplwiz”, i det nya fönstret väljer du användarnamnet att redigera från listan och klickar på egenskaperna. På fliken “Allmänt”, ange ett nytt namn och acceptera.

Via kontrollpanelen

Du kan också ändra det lokala användarnamnet via kontrollpanelen, gå bara till avsnittet “Användarkonton” och klicka på “Ändra kontotyp”, välj nu kontot att redigera och välj “Ändra kontonamnet“, Ange i slutet ett nytt alias och bekräfta i” Byt namn “,

I din Microsoft-kontoprofil

Det visar sig att det finns mer än en metod för att komma in i användarens kontoinställningar, inklusive via webbläsaren, gå in på Microsofts webbplatsmed nuvarande användarnamn och lösenord, därför är ändringsproceduren mycket lik den du skulle göra från konfigurationsmenyn, leta efter alternativet “Hantera ditt Microsoft-konto”, klicka på “Byt namn”, ange ett nytt och klicka på acceptera.

Varför utförs inte användarändring på Windows?

Det är möjligt att efter att ha gjort ändringar i en användares konfiguration kan Windows misslyckas eller helt enkelt hindra användaren från att komma åt, även om detta utan tvekan kan skapa rädsla och förvirring hos användarendetta kan göras på flera sätt.

informationen har inte uppdaterats

När en användare presenterar flera buggar är det vanligtvis för att de finns korruption i systemfilerdet mest kompletta sättet att lösa detta problem är Windows 10-uppgradering på plats, ladda ner verktyget för att skapa media och följ instruktionerna för att göra det.

omedelbar lösning

Du kanske inte har försökt byta utan att frysa datorn, försök gå till Start-menyn, välj nuvarande användare och sedan den du vill börja med, ange nu ditt lösenord. Om inget av dessa alternativ fungerar kan din dator vara ett offer för skadlig programvara. För mer information, besök Microsofts supportwebbplats

0 Shares