Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur bränner man ISO-skivavbildning till CD eller DVD i Windows eller Mac?

För närvarande finns det nya funktioner som gör att vi kan skapa eller bränna ISO-skivbilder på våra datorer. Detta beror på att många applikationer eller spel är i detta format. Därför kommer vi att visa dig nedan Hur bränner man ISO-skivavbildning till CD eller DVD i Windows eller Mac?

Ibland är det en speciell typ av fil som representerar en bild eller en exakt reflektion av filsystemet. Poängen är att med den här typen av ISO-avbildningar kan vi installera programvaran som innehåller den bilden på vår dator. Men vad vi i princip ska göra är att överföra den bilden till en annan dator för att installera ett program eller ett videospel där.

Du kommer att förstå det bränna ISO-skivavbildningen till CD eller DVD för Windows eller Mac, det visar sig vara en mycket enkel operation. Vi visar dig detta i en handledning som visar hur du enkelt monterar eller avmonterar en ISO-bild.

Glöm inte det Vår hjälp är om du behöver bränna en CD eller DVD med ditt eget och personliga innehåll som du har alla rättigheter till. Vi rekommenderar eller stöder inte piratkopiering i någon av dess former.

Hur man bränner en ISO-skivavbildning till CD eller DVD för Windows eller Mac

Nu går vi bränna ISO-bilder till CD eller DVD Det vill säga på en fysisk disk och för detta kommer vi att förklara vad vi kommer att göra först med operativsystemet Windows 10. Här kan vi göra det mycket enkelt, eftersom Windows 10 tillåter oss att utföra denna operation utan att använda en annan applikation.

Vi går in i Windows filutforskare och går till där vi har filen ISO-bild. Nu placerar vi oss på den och högerklickar tills menyn dyker upp, bland de olika alternativen som vi hittar väljer vi Bränn diskbild. Då kommer ett fönster upp där vi anger i vilken enhet vi vill spara bilden.

Vi kommer också att se en kryssruta som vi kan markera för att kontrollera skivan efter bränning. Om vi ​​aktiverar det kommer det att verifieras efter avslutad process om data har sparats korrekt. Det är mycket viktigt att veta att om vi har ett program som hanterar ISO-filer, kommer alternativet Bränn skiva inte att visas.

För att spela in den här bilden måste vi använda applikationen eller avinstallera den från vår dator och därmed kunna använda verktyget integrerat med Windows 10. Om vi ​​tar bort appen kommer ett alternativ att dyka upp och vi kan spela in bilden därifrån.

Hur man bränner ISO-skivbild till CD eller DVD för Mac

Det är också mycket enkelt att utföra denna process på den här typen av dator eftersom Apples operativsystem också erbjuder detta verktyg. Tack vare detta är användningen av externa applikationer inte nödvändig. Först går vi till adressen där filen finns ISO-diskavbildning.

Nu ställer vi in ​​oss på den nämnda filen och högerklickar och väljer Bränn diskavbildning bland alternativen som erbjuds av menyn. När du gör detta kommer ett fönster upp där vi väljer vilken enhet vi ska uppträda i KopieraDu kan också välja hastighet.

Den erbjuder också tre alternativ som kommer att utföras efter att inspelningen är gjord, de är Verifiering av registrerad data. Mata ut skivan och montera på skrivbordet, om vi redan har valt de alternativ som passar vår smak klickar vi på alternativet Bränn. Brännprocessen börjar och du behöver bara vänta tills den är klar.

Så här visade vi hur enkelt och snabbt det är bränna ISO-skivavbildningen till CD eller DVD för Windows eller Mac. Utan många komplikationer och utan användning av tredjepartsapplikationer, bara med användbara verktyg som dessa operativsystem erbjuder oss.