Hur blockerar man misstänkt beteende i Windows 10? | Windows Defender (exempel)

0 Shares

Att blockera misstänkt beteende i Windows 10 Det här är en funktion som Windows Defender innehåller, du behöver inte installera något extra och det är väldigt enkelt att aktivera.

Många människor gör misstaget att hindra Windows Defender från att ta bort eller analysera nedladdningar från Internet. Detta kan vara ett stort misstag.

Du behöver inte vara särskilt kunnig för att förstå vad detta Defender-läge handlar om, men det är viktigt att veta att det är avstängt som standard.

Så vi går direkt till handling, vi får se hur aktivera blockeraren och exakt vad som hjälper oss att skydda vår utrustning. Även möjligheten att använda ett annat antivirus tillsammans med Windows Defender på Windows 10.

Blockera misstänkt beteende, hur gör man det?

Oavsett hur många versioner av Windows 10 det finns och vilken som är bäst är den här funktionen inaktiverad. Med andra ord är den i detta tillstånd som standard, så du måste slå på den manuellt.

Lyckligtvis är det inte så svårt att uppnå, och för att göra det ännu enklare har vi sammanställt informationen i en rad steg.

För att komma igång lägger vi Windows Start-menyn i aktivitetsfältet och öppnar den och väljer sedan alternativet “Bindande“.

I det nya fönstret måste du klicka på “Uppgradering och säkerhet”, Sektion markerad med en cirkulär pil som pekar åt vänster.

Nästa steg är att välja “Windows Defender”Vid det här laget har systemet förändrats lite, så vi kommer inte att hitta den exakta konfigurationen eller knappen som uppmuntrar till att aktivera detta skydd.

Å andra sidan, för att kunna blockera misstänkt beteende i Windows 10, behöver du bara aktivera de två alternativen som finns i “Windows Defender“.

Dessa är, “Realtidsskydd“Y”Molnbaserat skydd“Som är placerade högst upp i det tidigare nämnda fönstret.

Och det kan slås på genom att skjuta på en separat knapp för var och en av dem, placerad till höger om varje modalitet.

Det betyder att när du flyttar dem till höger sida kommer de att vara aktiva vilket också kan verifieras eftersom de förblir blå. Å andra sidan, om du vill se försvararens aktivitet såväl som dess historik eller uppdateringar, scrolla bara ned till “Öppna Windows Defender“.

Genom att klicka på det här alternativet får vi ett nytt fönster där allt relaterat till denna säkerhetskomponent som ingår i Windows 10 är tillgängligt.

Vad kan uppnås genom att blockera dessa beteenden?

Även om namnet på denna funktion av många anses vara väldigt vagt, har Microsoft själv förklarat det något för sina användare och andra.

Så att blockera sådant beteende är bara ett sätt att beskriva denna teknik tar hand om att minska ytan för attacker skydd av samma Windows Defender.

Därför aktiverar Windows 10 ett antal säkerhetsregler när den är påslagen. Dessa åtgärder, inaktivera funktioner som bara skadlig programvara använder regelbundet.

På så sätt hjälper du till att skydda din dator från attacker. När det gäller de detaljerade reglerna listar vi några av dem här:

  • Ansvarig för att blockera de opålitliga och osignerade processer som exekveras från USB.
  • Blockerar allt körbart innehåll som kommer från webbmailklienten såväl som från e-post.
  • Det tillåter inte Block Office-program att skapa körbart innehåll också begränsar skapandet av barnprocesser.
  • Inaktivera VBScript eller JavaScript i början av det nedladdade innehållet som anses körbart. Det blockerar också skript som det anser vara potentiellt obfuscerade från att köras.

Det finns många andra, men alla tips är riktade mot skydd av innehåll, filer, system och hårdvara som sådan.

Det bästa är att från och med 2018 är det tillgängligt på alla versioner av Windows 10, så alla användare kan börja använda det.

0 Shares