Hur begrÀnsar jag annonser i Mozilla Firefox med blockerare?

0 Shares

Mozilla Firefox Àr en av de mest populÀra webblÀsarna idag och ligger i det faktum att i en vÀrld nedsÀnkt i teknik kan praktiskt taget allt göras över Internet, men en av de mest anvÀnda applikationerna för att skapa ett grÀnssnitt mellan Internet och anvÀndare Àr: dessa webblÀsare. Mozilla Àr allmÀnt accepterat som ett program med öppen kÀllkod och erbjuda olika verktyg för att skydda anvÀndardata.

Det Àr ocksÄ sant att internet har behÀftats med vilseledande reklam överallt, nuförtiden finns det vÀldigt fÄ sidor vi kan besöka som inte attackerar vÄr UPS POP-skÀrm, annonser och popup-fönster av alla slag som vi mÄste undvika för om vi av misstag klicka pÄ nÄgon av dem, hamnar vi pÄ en oönskad webbplats eller Ànnu vÀrre, vÄr dator kan vara infekterad med ett virus eller skadlig kod.

Vilka Àr fördelarna med att anvÀnda en annonsblockerare?

Att ha ett annonsblockerande program installerat i vÄr webblÀsare ger oss mÄnga fördelar eftersom det förutom att vara irriterande och invasivt, Àventyrar vÄr privata information har en stor chans att fÄ in skadlig programvara i sina vilseledande fönster. SÄ genom att anvÀnda en blockerare kommer vi att uppnÄ:

Annonsblockering

Annonsblockering ger oss mÄnga fördelar, varav den största Àr att vi undviker att utsÀtta oss för oönskat innehÄll och gör det ocksÄ möjligt för oss att saktar ner laddningen av sidan vi vill besökagenom att tvinga oss att vÀnta pÄ att alla annonser har laddats för att visa oss det verkliga innehÄllet pÄ sidan.

Om du ansluter frÄn en mobiltelefon, anvÀnd en annonsblockerare det hjÀlper dig att spara webblÀsardataeftersom var och en av dessa annonser lÀgger till nedladdningsdata till din tillgÀngliga plan och du behöver inte visa dessa popup-fönster i slutet av dagen. Dessutom Àr surfandet mÀrkbart bÀttre nÀr dessa irriterande annonser inte Àr inblandade.

Skripthantering

Ett skript Àr en kommandorad som lyder applikationen som kör dem, skript kan programmeras för att göra Àndringar pÄ vÄr dator, öppna nya sidor, klicka pÄ andra annonser, de kan till och med lÀsa all information pÄ den besökta sidan och som om det var t nog heller det finns skript som kan lÀsa och lagra personliga lösenord som vi skriver pÄ vÄr dator eller mobiltelefon. Vanligtvis nÀr vi besöker en webbplats som innehÄller annonser kan de innehÄlla dessa skript, vilket kan orsaka stora problem om vi inte kan kontrollera dem.

Det Àr hÀr som att ha en bra annonsblockerare installerad Àr avgörande för alla som surfar mycket pÄ internet, eftersom denna blockerare kommer att ge tillstÄnd till olika skript sÄ att de kan köras eller inte pÄ vÄrt system, analysera koden de innehÄller och bestÀm skriptets ursprung för att verifiera att det Àr sÀkert att göra det eller tvÀrtom förhindra det.

Privat skydd

Som vi har sett Àventyras sÀkerheten för vÄr integritet, data och personliga filer av förekomsten av olika skript som kan programmeras för att stjÀlas, skadas eller spridas bland illvilliga mÀnniskor, allt pÄ grund av annonsen, med vilken mÄnga sidor Àr kontaminerade , fungerar som en ingÄng till vÄrt system och Àr sÄrbar för attacker i hÀnderna datorrobotar som kan fÄ vÄr information och gör det extremt svÄrt och i vissa fall omöjligt att ÄterhÀmta sig.

Men alla dessa irriterande olÀgenheter kan förebyggas genom att ta nÄgra minuter att analysera och konfigurera annonsblockeraren som gör att vi kan skapa ett skydd runt vÄr Mozilla Firefox webblÀsare, sÄ det Àr vÀrt att investera lite tid i se till att vÄr integritet nÀr du surfar pÄ Internet inte Àventyras.

Vad Àr Firefox-godkÀnda blockerare?

Som vi nÀmnde, det bÀsta sÀttet att navigera i Mozilla Firefox utan att behöva stÄ ut med irriterande annonserDet Àr dock inte tillrÄdligt att installera nÄgot tillÀgg, utan för att se till att vi har det bÀsta och ge oss en garanti för att vÄr data som lagras i webblÀsaren inte Àr i fara. För detta har vi gjort ett urval av de bÀsta annonsblockerarna som vi har analyserat.

AdBlocker Ultimate

Detta Ă€r en mycket effektiv annonsblockerare kompatibel med praktiskt taget alla webblĂ€sare marknaden, men sĂ€rskilt kompatibel med Mozilla Firefox som öppen kĂ€llkod (Öppen kĂ€llkod). Vilket gör den mycket kraftfull och en av de mest effektiva tekniska supporterna. Det Ă€r helt gratis och lovar att blockera absolut alla annonser eftersom det inte har en vitlista sĂ„ dess annonstolerans Ă€r mycket lĂ„g.

uBlock Ursprung

En kraftfull annonsblockerare som erbjuder strikt domÀnblockering bland sina verktyg, sÄ att du helt kan begrÀnsa webblÀsarÄtkomsten till de webbplatser frÄn vilka du inte vill se ens den minsta annonsen. För det andra kan konfigureras för att inaktivera anvÀndningen av JavaScript för att förhindra att annonser som kan kringgÄ uBlock Origin-sÀkerhet kör ett skript som Àr skadligt för ditt system.

Detta tillÀgg för Mozilla Firefox Àr mycket populÀrt bland anvÀndare, över 15 miljoner anvÀndare har laddat ner den och det Àr integrerat med deras webblÀsare och Àr att förutom att det Àr gratis anvÀnder det vÀldigt lite resurser pÄ ditt system.

AdNauseum

Alla InternetanvĂ€ndare vet mycket vĂ€l att varje rörelse vi gör över Internet analyseras och blir en del av vĂ„r “Profil för beteende och intressen” i databasen, som gĂ„r till personer vi inte kĂ€nner, men som anvĂ€nda denna information för att attackera oss med annonser och reklam som dessa företag tror kommer att vara av intresse för oss.

AdNauseum har en sÀrskiljande funktion frÄn andra annonsblockerare PoÀngen Àr att förutom att effektivt blockera annonserna pÄ de webbplatser vi besöker, klickar den ocksÄ pÄ alla annonser som den blockerar i bakgrunden. Detta för att förvirra systemet bakom annonserna och för att skada profilen som skapats Ät oss, sÄ att vi blir bortkörda frÄn annonslistorna och vi attackeras med fÀrre annonser varje dag.

En av de bÀsta tillÀggen du kan vÀlja för din webblÀsare eftersom den gör jobbet blockera alla popup-fönster, popup-fönster, sprakar och fönster som effektivt överlappar de sidor du besöker.

PÄ sÄ sÀtt kommer du att minimera risken för att installera nÄgon form av skadlig programvara pÄ systemet, det har Àven en sektion dÀr du kan kontrollera allt innehÄll som har blockerats medan du surfar, du kan ocksÄ skapa en vitlista sÄ att du kan besöka webbplatser dÀr du vill se annonser, sÄ att din popup-blockerare inte blockerar dem.

Blockering av webbmailannonser

Vi hÄller vÄrt e-postkonto öppet nu för tiden eftersom vi fÄr en stor mÀngd viktig information varje dag, men precis som de e-postmeddelanden vi vÀntar pÄ nÄr vÄr inkorg kan en del spam-meddelanden slinka igenom. kan vara irriterande och svÄra att ta bort.

Det Àr hÀr detta tillÀgg som Webmail Ad Blocker kommer in i bilden kommer att ansvara för att blockera alla annonser som kan visas med dina e-postmeddelanden sÄ att du kan lÀsa dem utan problem.

Den stöder Hotmail, Outlook.com, Gmail och Yahoo Mail. Detta tillÀgg Àr helt gratis och den finns pÄ över 11 sprÄkDessutom Àr dess resursförbrukning mycket lÄg och det kommer att ge de bÀsta resultaten genom att eliminera alla annonser frÄn din e-post.

Hur anpassar jag typen av blockering som de kommer att utföra?

Faktum Ă€r att alla tillĂ€gg vi just delat med dig har bland sina alternativ en funktion som kallas “Blacklist” som fungerar som en behĂ„llare för de sidor du kommer att lĂ€gga till sĂ„ att blockeraren du anvĂ€nder kommer att aktivera sina mest kraftfulla omslag nĂ€r du specifikt besöker dessa sidor. Du kan lĂ€gga till sĂ„ mĂ„nga webbadresser du vill för att förhindra att dina annonser hoppar över direkt efter att de kommit in.

PĂ„ samma sĂ€tt, de flesta blockerare innehĂ„ller en “vit lista” det vill sĂ€ga platsen dĂ€r du lĂ€gger till webbadresser som du vill auktorisera för att visa dig annonserna i dem.

Kan annonsblockering stÀngas av?

För Mozilla Firefox visas annonsblockerare vanligtvis uppe till höger i webblĂ€sarfĂ€ltet, dĂ€r kan du skriva in det installerade tillĂ€gget och leta efter alternativet som heter “Inaktivera skydd” eller “Inaktivera blockering för denna webbplats”. Aktivera den sĂ„ kommer den sidan inte lĂ€ngre att filtreras av att din blockering Ă€r inaktiverad.

Var din webblÀsare Àr instÀlld pÄ privat surfningslÀgeblockerar automatiskt allt innehÄll som kan betraktas som annonser och popup-fönster.

Om du vill inaktivera detta lĂ€ge klickar du bara pĂ„ rattikonen bredvid navigeringsfĂ€ltet i den övre vĂ€nstra delen och klickar pĂ„ alternativet “Inaktivera blockering för den hĂ€r webbplatsen”.

0 Shares