Hur B2B-företag kan optimera Facebook Ad Creative

b2b-facebook-ad-creative.png

När Facebook först erbjöd reklammöjligheter för företag såg de flesta B2B-marknadsförare Facebook som en B2C-plattform. De trodde att de flesta av deras publik skulle samlas kring LinkedIn, och även om LinkedIns annonsering var dyrare, verkade det vara värt kostnaden.

Nu förstår B2B-marknadsförare Facebook-annonsering lite bättre. Även om de inte erbjuder försäljning och kampanjer som B2C-marknadsförare, använder B2B-marknadsförare Facebook för att dirigera trafik till sina webbplatser och uppmuntra potentiella kunder att registrera sig för e-post, ladda ner vitböcker och reservera platser på mässor. När B2B-marknadsförare gjorde Facebook till sin egen såg de bättre resultat än LinkedIn till en bråkdel av kostnaden.

Naturligtvis räcker det inte att bara ha en Facebook-sida för att generera klick till din webbplats och öka dina konverteringar. Om du vill använda Facebook effektivt måste du annonsera. I det här inlägget går vi igenom skapandet av en solid Facebook-annons och ger dig råd för optimering, bästa praxis och A/B- eller splittestning.

Få verkliga resultat med optimerad Facebook-annons

Posta kopia

Kopieringslängden på Facebook sträcker sig från cirka 30 tecken upp till 90 tecken, beroende på annonsen. I allmänhet brukar kortare annonser vara mer klickbara. Kom ihåg att du bara har läsarens uppmärksamhet under några korta sekunder. Leverera meddelandet och leverera det snabbt.

Bästa metoder: Din kopia bör ha en stark uppmaning (CTA) för att motivera kunder och kunder att klicka sig igenom annonsen. CTA flyttar dem att slutföra en viss åtgärd – registrera dig för e-postmeddelanden eller ladda ner en e-bok. En bra CTA kan till exempel hjälpa dig att utöka din databas.

För att skriva en bra CTA, kolla in några av dessa typer:

  • Stoppet: En negativ CTA (“Sluta göra detta”) kan vara mycket effektiv. Det får din läsare att stanna upp ett ögonblick och överväga att det de gör är fel. Detta är ofta tillräckligt för att tvinga dem att klicka sig igenom.
  • Freebie: Alla gillar en freebie. Genom att erbjuda en free e-bok nedladdning ger du läsarna ett bra incitament att klicka på din annons.
  • Den sjuke: “Trött på dålig kundservice? Är inte vi alla?” Spela på ett välkänt husdjur som många av dina kunder har. Chansen är stor att andra kunder också delar samma husdjur.

Bilder

För de flesta människor är en stark eller slående bild precis vad som behövs för att fånga ögat. När de ser en annons med en engagerande bild är det mer sannolikt att de stannar upp och läser. Och om din annonstext är stark har du större chans att få fler klick och konversationer.

Postkopia och bilder är en-två-punchen av Facebook-reklam. Om de arbetar unisont kommer du inte ha några problem med att attrahera potentiella kunder och kunder.

Bästa metoder: Beroende på annonsen du skapar måste du följa Facebooks riktlinjer för bildstorlekar. Välj en bild med iögonfallande färger eller bilder.

20 procent av din bild får ha kopia på den, så dra nytta av den. Inkludera rundlar eller specialerbjudanden som sannolikt kommer att locka mer intresse och uppmärksamhet.

Se till att din bild är direkt relaterad till innehållet i din annons. Kom ihåg att kopiering och bilder fungerar hand i hand. Förvirra inte din läsare med en bild som inte är relevant för ditt exemplar.

Rubriker

En bra rubrik kan hjälpa till att stödja en svagare bild. Om ditt företag inte har så mycket bilder kan en rubrik hjälpa dig att dra in kunder som kanske inte är så tagna av din bild som du vill att de ska vara.

Bästa metoder: För vissa kunder räcker det med en övertygande rubrik för att få dem att klicka sig igenom utan att tveka. Ge dem ingen anledning att tveka. Testa några av dessa fantastiska tips för att skriva rubriker:

  • Berätta för dem om fördelarna: Slå inte runt. Om du erbjuder en free ladda ner e-bok, säg det högt och säg det stolt.
  • Använd andra person (“Du”): Detta gör att läsaren blir direkt involverad. Säg till exempel “fem saker du behöver veta om SEO” inte “fem saker som folk behöver veta om SEO”.
  • Uppmana användare till handling: Få din kopia att tvinga användare att agera. Bjud in dem att engagera sig i ditt webbseminarium eller ge kommentarer. Alternativt kan du komplettera uppmaningsknappen med mer information/fördelar med din produkt/erbjudande.
  • Använd inte clickbait-rubriker: Du vet typen. “Du kommer aldrig att tro vad den här hemmavarande mamman upptäckte.” Användare som klickar kommer att upptäcka att ditt innehåll inte riktigt lever upp till hypen, och som ett resultat klickar de på ditt innehåll helt och hållet.

Länkbeskrivning

En bra länkbeskrivning är din sista chans att rulla in en klient. Den är placerad längst ned i din annons och fokuserar på vad ditt företag kan göra för din kund. Med bara 200 tecken kan du berätta för din potentiella kund eller kund en gång till vad de har för pengarna om de väljer att arbeta med ditt företag.

Bästa metoder: De bästa beskrivningarna ger läsarna ett konkret värde eller anledning till att arbeta med ditt företag. Återigen, använd siffror här för att förmedla värde. Att berätta för läsarna att ditt företag kan hjälpa till att förbättra sin produktivitet med 20 procent är en bra anledning att klicka på en annons.

Du kan också använda social proof här för att övertyga läsarna om ditt företags värde. Att citera stora industrikunder eller företag som har arbetat med ditt företag framgångsrikt visar andra företag sociala bevis. Om de företagen var så framgångsrika kanske de också blir det.

Landningssida

När någon klickar på din Facebook-annons är det upp till din målsida att ge mer information och leda läsaren till nästa steg. Detta är ett stort ansvar, så dina målsidor måste se rena ut och vara lätta att läsa.

Bästa metoder: Den främsta regeln för att skriva målsideskopia är att alla målsidor måste svara direkt på annonsen. Det låter enkelt, men du skulle bli förvånad över hur många målsidor som faktiskt inte svarar på frågor som annonsen ställer eller hjälper läsarna att slutföra CTA. Innan du avslutar en målsida, fråga dig själv “Vad förväntar sig läsaren?”

Om din sida inte svarar på den här frågan vet dina läsare inte vart de ska ta vägen när de väl klickar.

Se till att dina målsidor är mobilanpassade. Enligt den senaste statistiken från DMR hade Facebook 1,13 miljarder aktiva mobilanvändare per månad den 5 november 2015. Chansen är stor att om folk kommer att klicka på din annons kan de vara på en mobil enhet. Din målsida måste vara responsivt utformad för att förbereda sig för detta.

Facebook är ett av de hetaste sociala nätverken för B2B digitala marknadsförare just nu. Om du kan bemästra alla dessa annonskomponenter har du den bästa möjliga chansen att nå din demografi och träffa dem med rätt budskap. Du kommer att se en ökning av konverteringar och klick, och ditt säljteam kommer att vara nöjda med antalet starka leads som kommer in.

Fotokredit: Rawpixel.com / Shutterstock.com

Relaterade Artiklar

Back to top button