Hur avinstallerar och tar jag bort “Dropbox” för alltid från min dator? – Gör så här

0 Shares

Filhosting är en välbehövlig sak nuförtiden lika ofta vissa komponenter behöver skydd eller så behöver du dela några filer. En av de bästa filvärdplattformarna är Dropbox, detta filvärdverktyg är mycket bra på alla sätt.

Dropbox erbjuder sina användare en mobilapp samt ett kompatibelt program för Windows- eller Mac-datorer, vi ska förklara senare hur man avinstallerar Dropbox om du inte vill ha det på din dator och vad du behöver göra innan du avinstallerar programmet.

Vad ska jag göra innan jag avinstallerar Dropbox från min dator?

Innan du fortsätter att avinstallera något program från din dator måste du göra en specifik sak. Det där du måste göra är alltid koppla bort ditt konto alla tjänster som erbjuds av programmet.

På så sätt lämnar du inte säkra platser i ditt Dropbox-konto där du alltid förvarar dina viktigaste filer. Men även om du inte kopplar bort ditt Dropbox-konto från programmet du tänker ta bort från din dator, kan du ta bort alla programdetaljer.

även när du går till ta bort webbläsaren du måste ta bort all webbinformation helt. På så sätt kommer du att förhindra att någon stjäl vissa typer av information, eftersom viss data nästan alltid kan stjälas efter avinstallation av ett program.

Om du nu utelämnar alla dessa typer av saker, notera nästa instruktioner vi ger dig så att du kan se hur du tar bort länken till ditt Dropbox-konto.

Koppla bort ditt konto

Du måste logga in på Dropbox för att komma åt någon av filerna som du har sparat på ditt konto. Se hur du tar bort länken till ditt konto när du tar bort ett program:

 1. Starta Dropbox efter att du har kommit åt ditt team
 2. Klicka på din användares foto
 3. Välj alternativet “Inställningar” bland de tillgängliga
 4. Tryck sedan där det står “Allmänt”
 5. För att avsluta, gå till “Anslutna konton”, klicka på “Koppla från” och bekräfta i programmet att du vill koppla bort ditt Dropbox-konto

Efter att ha använt hela processen som nämns ovan för att koppla bort ditt Dropbox-konto du är redo att ta bort programmet. Om du vill kan du se hur filer delas i Dropbox med personer som inte har ett konto på plattformen.

Förresten, om du vill att din Dropbox-data ska vara väl skyddad kan du se hur filer läggs i lösenord. Genom att ha dina filnedladdningslänkar väl skyddade med ett lösenord kommer du att kunna göra det övervaka varje åtkomst.

Vilka är stegen för att avinstallera Dropbox från min Windows 10-dator?

Om du vill avinstallera Dropbox på din Windows 10-dator måste du ta några steg. Därefter kommer vi att förklara inte bara hur man avinstallerar Dropbox från Windows 10 PC:

 1. Placera dig själv på det virtuella skrivbordet på din dator
 2. Gå nu till aktivitetsfältet och klicka på ikonen som motsvarar “Start”
 3. Klicka på kugghjulsikonen i huvudmenyn
 4. I Windows 10-inställningarna, tryck på avsnittet “Program”.
 5. I den omfattande listan över program, leta efter den som säger “Dropbox”
 6. När du har hittat den klickar du på den
 7. För att avsluta, välj “Avinstallera” och följ vad avinstallationsguiden säger till dig

På så sätt kommer Dropbox att avinstalleras från din Windows 10-dator. Här kommer vi inte bara att visa dig hur man avinstallerar Dropbox i Windowsvi kommer också att visa dig hur du tar bort programmet från Mac och Linux.

Avinstallera på Mac

Apple-datorer fungerar med ett Mac-operativsystem som: Det skiljer sig mycket från Windows i olika aspekter. För att ta bort Dropbox från din Mac behöver du:

 1. Hitta Dropbox i din dators menyrad
 2. Logga ut från Dropbox
 3. Ange sedan “Sökmotor”
 4. Välj “Program” i Finder
 5. Välj Dropbox-appen och dra den till papperskorgen på din dator

Ta bort Dropbox på Linux

Det är inte så enkelt med Linux ta bort Dropbox-applikationensom är fallet med Mac- och Windows-datorer. En mängd olika kommandon bör användas på Linux. Notera allt du behöver göra:

 1. Gå till huvudmenyn på datorn och starta terminalen
 2. Inuti terminalen kommer du att lägga kommandot “dropbox stop” och trycka på “Enter”-tangenten
 3. Ange sedan kommandot “Mailbox status # It should report” not working “
 4. Skriv sedan kommandot “rm -rf ~ / .dropbox-dist” och tryck på Enter
 5. För att fortsätta, skriv “rm -rf / var / lib / dropbox” och tryck på Retur. När du kommer till det kommandot är du halvvägs genom proceduren
 6. Nästa kommando att lägga är “rm -rf ~ / .dropbox *” och tryck på Enter
 7. Nästa är “sudo apt-get remove nautilus-dropbox” och tryck på Enter
 8. Nästa sak att göra är att lägga kommandot “sudo apt-get remove dropbox” och trycka på Enter
 9. För att avsluta, skriv “rm /etc/apt/source.d/dropbox” och tryck på Retur

Ner ta bort alla komponenter Dropbox på din dator i linux måste du inkludera vart och ett av de kommandon som givits tidigare. Om du har problem med att avinstallera programmet kan du gå till webbplatsen reserverad för Dropbox-support.

0 Shares