Hur avinstallerar man WinRAR-programvaran från Windows 10 utan ett program?

För närvarande är det nästan en automatisk aktivitet att komprimera och dekomprimera en ZIP- eller RAR-fil med WinRAR, vilket innebär att denna applikation föredras av de flesta användare för dessa funktioner. Främst på grund av bred kompatibilitet, mångsidighet, kostnad och användarvänlighet är detta dock en applikation som, när den väl har installerats, slår rot på ditt system vilket gör det svårt att ta bort heltäven om du inte behöver det.

Det händer att WinRAR tillämpar CRC32- eller BLAKE2-kontrollsummainbäddningsprotokollen på varje fil i processen att kontrollera filsäkerheten. Om du nyligen vill avinstallera de program du använder minst eller bara detta programvaran genererar fel vid försök att packa upp fileroch du har redan bestämt dig för att du vill ta bort den helt från din dator, läs vidare, vi förklarar allt du behöver veta.

Vad händer med din PC-programvara om du avinstallerar WinRAR?

WinRAR är en av applikationerna den mest kraftfulla på marknaden för att skapa och öppna filer i RAR- eller ZIP-formatoch även om det också finns möjlighet att skapa en startbar Windows 10 USB-flashenhet med WinRar, om du redan har bestämt dig för att helt ta bort den från din dator kan du tvivla på konsekvenserna av att göra det.

Även om många program som laddas ner till din dator initialt är i ett komprimerat format, kommer de att finnas kvar när de väl har packats upp och installerats på din dator såvida inte en nödkrasch inträffar eller du bestämmer dig för att avinstallera dem. Med andra ord, WinRAR är ett fristående plugindet enda som kommer att påverka dig om du avinstallerar det är att du inte kommer att ha dess funktioner längre, även om det finns andra bra alternativ för detta, inklusive: 7-Zip, PeaZip eller B1 Free Arkiverar.

Hur avinstallerar man WinRAR korrekt från datorn?

Om anledningen till att du vill avinstallera ett program är för att du inte vet hur det fungerar rekommenderar vi att du läser hur du enkelt extraherar en rar-fil uppdelad i delar i WinRAR. Fast ja du vill definitivt ta bort det här verktyget från dina alternativ i Windows 10, nedan kommer vi att berätta hur du behöver för att uppnå det.

Från applikationsinställningar

Det traditionella sättet att avinstallera alla program Av din dator kan du inte sluta prova det eftersom det kan spara många onödiga steg om det visar sig vara framgångsrikt. Så här använder du ditt systems konfigurationspanel:

  1. Klicka på Start-menyn, som finns i aktivitetsfältet när du väljer där kugghjulssymbol som motsvarar “Inställningar”.
  2. Sedan måste du klicka på avsnittet “Ansökningar” för att se “Applikationer och funktioner”, En komplett lista över applikationer och program installerade på datorn.
  3. Leta upp WinRAR, klicka på den, sedan kan du Visa avinstallationsalternativet. Klicka och bekräfta genom att klicka på “Ja”. Detta skulle få det helt borttaget från ditt system, du kan se det eftersom det inte längre visas i applistan.

Direkt från appen

Även om WinRAR-avinstallationsprocessen från konfigurationspanelen är extremt enkel, finns det ett annat sätt att göra det ännu enklare och är helt enkelt att gå till datorns startmeny (du kan klicka på WIN-tangenten för att komma åt den) och sedan hitta WinRAR (du kan skriv för att hitta det snabbare), nu är det bara att ge högerklicka och välj “Avinstallera”“.

Nu kommer kontrollpanelen att visas, så att du kan fortsätta processen enligt följande, klicka på namnet på programmet i fråga igen och högst upp i programmet, hitta avinstallationsknappen för att klicka på deni det nya fönstret måste du klicka på “Ja”, så du bekräftar beslutet, väntar på att processen är klar och du kommer omedelbart att märka att WinRAR inte längre är tillgängligt i listan över program i panelen.

Hur tar man bort återstående fragment eller filer från WinRAR?

Efter att ha följt avinstallationsprocessen av något program eller program på din dator är det normalt att det fortfarande finns några rester eller spår i filerna. Det händer alltid så installerad programvara lagrar data på disknivå hard, som en säkerhetskopia av ändringar eller inställningar du har justerat i dem, cache och mer.

För WinRAR, om du vill ta bort registret som fortfarande är lagrat på din dator, kan du gå till följande sökväg “normalt c: Program FilesWinRAR” och där letar du efter “% ProgramFiles% WinRAR”Om du har återställt mappar högerklickar du på dem och väljer Ta bort. Du kan också bli av med licensen genom att gå till följande adress “C: Användare[]AppDataRoamingWinRAR ”, leta efter en mapp som heter“% APPDATA% WinRAR ”, högerklicka bara på den och ta bort den.

Efter att ha följt dessa steg kommer inga spår av WinRAR att finnas kvar på din dator, men om du i framtiden finner behovet av ett program för att öppna eller komprimera filer och anser att detta är ditt bästa alternativ, du kan fortfarande få tillbaka denladda ner den endast från den officiella WinRAR-webbplatsen.

Relaterade Artiklar

Back to top button