Hur avinstallerar man ett dolt program helt från Windows 10? (Exempel)

0 Shares

Den som inte har köpt en ny dator och vill ladda ner allt nytt hittar det på webben. Det är inte en dålig sak, men varje program sätter sina spår på din dator, ibland saktar den ner eller får den att krascha. Det är därför det är till dagens möte lär dig hur du helt avinstallerar ett dolt program från Windows 10 så enkelt som att fixa felet “applikationen kunde inte startas” i Windows 10.

Speciellt de dolda, eftersom det här är programmen visas inte på skrivbordet eller med blotta ögat (oavsett dess funktioner). Av förklarliga skäl är de mest irriterande eftersom de hopar sig på din dator, du märker det inte ens.

Avinstallera program på Windows 10

Innan du helt kan avinstallera ett dolt program från Windows 10 måste du lära dig hur du tar bort eller avinstallerar program i allmänhet för att förstå funktionerna i det operativsystemet.

En av skillnaderna med Linux är hur man avinstallerar Ubuntu-program från terminalen, vilket gör processen lite enklare.

Det första är att gå till Windows-start och välja den lilla växeln som finns längst ner till vänster på skärmen, efter att ha gjort detta öppnas en sektion med flera alternativ, klicka på “Appar“.

I det här andra avsnittet som öppnas kan du hantera alla dina applikationer, välj alternativet “Appar och funktioner”Här hittar du en detaljerad lista över installerade program. När du hittar den du vill ta bort klickar du på den.

När detta är gjort visas avsnittet med applikationsinformation där det kommer att finnas ett alternativ som heter “AvinstalleraTryck och det är klart.

Från startmenyn

Observera att en startmeny i Windows 10 som har fastnat måste repareras om ett scenario inträffar eftersom det annars kommer att göra processen svår.

Det finns en annan metod som kan vara snabbare än den föregående, även om den är mindre detaljerad, högerklicka bara på Windows Start-menyn på programmet du vill avinstallera och ett fönster kommer att visas med alternativet “Avinstallera”Vilken, när den trycks ned, tar dig till kontrollpanelen och låter dig ta bort den.

Avinstallera ett dolt program helt från Windows 10

Tillbaka till huvudämnet, det är dags att ta reda på hur du tar bort dolda appar så att de inte längre tar upp plats. Den första är du behöver en tredjepartsapp som heter OYO Appbuster.

För för tidigare processer hoppar Windows över vissa appar som är integrerade (och som inte har laddats ner med ditt samtycke). Det finns en eller annan av dessa applikationer som är ganska bra, men de flesta tar bara upp det nödvändiga utrymmet på din hårddisk.

Det första man ska göra är ladda ner OYO Appbusteroch sedan köra det så att det blir installerat på ditt system, öppna det sedan, det kommer att skanna hela din hårddisk efter det installerade programmet eller programmet.

Där öppnas ett fönster där var och en av systemapplikationerna kommer att visas. I det här avsnittet kommer vi att ange inte bara namnet och utrymmet som applikationen tar upp på disken, utan också sökvägen att följa för att hitta den och naturligtvis eliminera den.

Så enkelt är det, med detta användbara verktyg (som inte ens väger mycket och är gratis) kan du helt avinstallera ett dolt Windows 10-program, lämna utrymme för vad du vill och utan att generera en systemkrasch (onödigt att säga att appen är legitim).

Slutsats

Efter allt du har läst ovan borde det vara klart avinstallera dolda program från Windows 10 är helt enkelt väldigt lätt. Det är okej att aldrig komma till den punkt där appar hopar sig ändå. Eftersom att ta bort de dolda löser många problem, är det alltid bättre att hålla ordning.

Så följ den här handledningen, lär dig av den och gör sedan aldrig samma misstag att ladda ner onödiga saker bara för att du vill ha det igen, för att hålla din dator frisk är lika viktigt som att ta hand om dig själv.

0 Shares