Hur avbryter jag utskrift av ett dokument i en kö som inte har avbrutits? (Exempel)

Ofta blir utskriftsprocessen en mardröm när vi försöker avbryta ett dokument men administratören inte följer detta kommando. Istället fortsätter skrivaren sitt arbete. Om du vill veta Hur avbryter jag utskriften av ett köat dokument som inte har avbrutits?var då uppmärksam på denna intressanta artikel.

Hur avbryter jag utskrift av ett dokument i en kö som inte har avbrutits?

Vi skulle kunna skicka en textfil till skrivaren av misstag, eller till exempel försöka skriva ut ett dokument utan bläck. Så vi letar efter alternativ “Avbryt utskrift” men maskinen fortsätter att skriva ut utan att följa instruktionerna. I den här situationen säger vi att skrivaren har blockerats.

Sedan förklarar vi allt du behöver veta om tryckprocess och proceduren för att avbryta utskrift av ett buffrat dokument som inte har avbrutits.

Vad är utskriftskön?

En utskriftskö är en lista över jobb som väntar på att skrivas ut. Den genereras när flera dokument skickas till en enhet, som i det här fallet är skrivaren. Eftersom minnesbuffert Skrivaren lagrar inte alla jobb, den skapar en utskriftskö där de tillfälligt lagras.

Utskriftskön kan styras och hanteras av speciella applikationer för skrivare eller direkt från utskriftshanteraren in Windows-system.

Vad är minnesbufferten?

Minnesbufferten är en liten mängd minne som är dedikerad till skrivare lagra viss information ges av datorn. På detta sätt kan datorn fortsätta att bearbeta andra jobb medan skrivaren gör sitt jobb.

Det är viktigt att komma ihåg att ju större minnesutrymme eller “buffert” Ju snabbare utskriftsprocessen, vilket är anledningen till att vissa användare väljer professionella skrivare för att utföra denna aktivitet optimalt.

Var kan jag se utskriftskön?

Om du har Windows 10 och vill se objekten som är lagrade i utskriftskön, måste du gå till “startmenyn” och hitta förstoringsglasikonen i aktivitetsfältet. Där borta, skriv “Skrivare och skannrar” och tryck på ‘Enter’-tangenten.

Ett nytt fönster öppnas med en panel uppdelad i två delar. Välj “Skrivare och skannrar” på vänster sida. Leta sedan efter ett alternativ “Öppen kö” så att du kan se vad som skrivs ut och en lista över objekt som väntar på att skrivas ut.

Avbryter utskriften av ett buffrat dokument som inte har avbrutits

Om du redan har valt alternativet “Avbryt utskrift” men skrivaren fungerar fortfarande, det betyder att processerna har blockerats och därför måste du följa dessa steg:

Steg 1. Öppna ett Windows CMD-kommandofönster för att avbryta utskriften av ett dokument i kön

För att göra detta, gå till systemsökare i systray och skriv cmd, tryck på ‘Enter’-tangenten och högerklicka på den körbara ‘cmd.exe’. Välj sedan “Kör som administratör”. På så sätt kan du öppna ett Windows-kommandofönster.

Steg 2. Använd kommandofönstret

Du kommer omedelbart att visualisera filen kommandofönstret. Där måste du ange net stop spooler. Sedan, utan att stänga CMD, följ denna väg “C: WINDOWS system32 spool PRINTERS” och fortsätt för att ta bort det valda dokumentet. Du kan också ta bort hela listan med objekt för att rensa utskriftskön om du anser det nödvändigt.

Steg 3. Återgå till kommandofönstret

Dags att gå tillbaka till kommandofönstret och skriva net start spooler. Följaktligen återupptas utskriftstjänsten med de föremål som finns i mappen SKRIVARE.

Steg 4. Uppdatera utskriftskövyn efter att du avbrutit utskriften av dokumentet

Om du fortfarande ser jobb i utskriftshanteraren måste du göra det uppdatera kön. Tryck i så fall på knappen “Visa” och sedan på “Uppdatera”. Som ett resultat försvinner dokumentet som du avbröt tidigare. Om du någon gång vill åtgärda felet att Windows skrivare inte aktiveras, försök att uppdatera dina drivrutiner och/eller installera om skrivarprogramvaran.

Relaterade Artiklar

Back to top button