Hur återställer jag Instagram-förstoringsalgoritmen? – Återställ dina inställningar

Instagram förstoringsglasalgoritm samla information från all din aktivitet i detta sociala nätverk. Inlägg vi gillar, rullar som vi sparar eller delar och till och med inlägg markerade som “Jag är inte intresserad” driver alla algoritmen som Instagram ger oss innehåll som matchar våra intressen. Det är ett sätt att bli bättre underhållen genom att visa oss de foton, videor och rullar vi gillar.

Men genom att reagera på ett visst sätt på visst innehåll kan dess påverkan helt förändra resten av förslaget. Det är därför vi fick in många publikationer som vi inte gillar. För detta har vi möjligheten att återställa denna algoritm förslag och lämna det som om det vore ett nytt konto.

Hur uppdaterar jag innehållet i förstoringsglaset på mitt konto?

Om det här är första gången du loggar in på Instagram från en ny enhet är det när du skriver in innehållet i förstoringsglaset kommer att uppdateras automatisktMed andra ord kommer det senaste innehållet som du inte har sett tidigare att visas.

Å andra sidan, om varje gång du kommer åt innehållet i förstoringsglaset från ditt konto hittar du alltid samma innehåll som alltid, allt du behöver göra är att hitta dig själv i det här avsnittet och dra ned fingret från mitten av skärmen. När du gör det kommer förstoringsglassektionen att uppdateras och du kommer att kunna njuta av det nya innehållet som intresserar dig.

Det är viktigt att notera att detta avsnitt kan inte uppdateras omedelbartså du måste vänta några minuter på uppdateringen för att försöka igen. Om du fortfarande inte kan uppdatera den, vänta längre för att försöka igen.

Vad händer med ditt Instagram-konto efter att du har startat om avsnittet “Utforska”?

Varje åtgärd som äger rum på Instagram matar algoritmen som definierar det föreslagna innehållet bredvid plattformen. Det betyder att om vi startar om vår “Utforska”-sektion kommer algoritmen att återställa vår tidigare aktivitet.

Denna återställning gör att våra kontointressen ser ut som ett nytt konto. Därför har Instagram ingen information som gör att den kan avgöra en relevant innehåll eller vårt intresse i avsnittet “Bläddra”.

Så om Instagram inte känner till våra intressen, vad föreslår Instagram för oss i innehållet i förstoringsglaset? Tja, det kommer att finnas mycket olika innehåll om olika ämnen, mest trendigt innehåll, här.

Din första Instagram-aktivitet efter detta “återställningsförslag” är nyckeln till Instagram-algoritmen. Alla gilla-markeringar, kommentarer eller bokmärken vi skapar det kommer att börja föda våra intressen igen inuti plattformen för dess algoritm för att omdefiniera uppsättningen innehåll vi gillar.

Hur återställer jag helt förslagen som visas av Instagram?

Om du inte gillar innehållet Instagram föreslår är detta ett måste återställ data för denna algoritm. För att göra detta kan proceduren utföras på olika sätt beroende på vilken enhet du använder kontot på.

Med PC

Att återställa Instagram-förslag från datorn är mycket lättare än att göra det från andra enheter, nu behöver du bara göra följande:

 1. Öppna ditt Instagram-konto från din webbläsare.
 2. Klicka på sökfältet på Instagram.
 3. Överst hittar du Alternativet “Radera alla”.måste du trycka på den för att fortsätta.

När du gör det Dina sökningar kommer att raderas och dina förslag kommer att återställas. Du behöver inte logga ut för att ändringarna ska träda i kraft.

Tack vare Android-appen

För att helt återställa Instagram-förslag från en Android-app måste du först utföra vart och ett av följande steg:

 1. Logga in på ditt Instagram-konto.
 2. Gå till din profil och tryck sedan på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet av skärmen.
 3. Tryck sedan på konfigurationsalternativet.
 4. Klicka nu på Säkerhet och sedan på Sökhistorik.
 5. Äntligen, Klicka på Rensa sökhistorik.

När det är gjort är det absolut nödvändigt rensa cacheminnet för vår applikation. Stegen du behöver följa för att göra detta är följande:

 1. Vi öppnar inställningarna för vår enhet.
 2. Klicka sedan på applikationsalternativet.
 3. Bland alternativen hittar vi Instagram-applikationen och klickar på den.
 4. Nu trycker vi där Memory indikerar.
 5. Till sist väljer vi Alternativ för att rensa cacheminnet.

Använder iOS-applikationen

Liksom föregående procedur börjar vi med att öppna Instagram-appen och logga in på vårt konto, sedan följer vi dessa steg:

 1. I vår profilsektion, trycker vi på de tre linjerna i det övre vänstra hörnet.
 2. Nu går vi till konfigurationen av vårt konto och sedan till säkerhetsalternativen.
 3. Här klickar vi på Sökhistorik och sedan tryck på knappen Rensa sökhistorik.

Vårt nästa steg för att återställa Instagram-förslag kommer att vara att ta bort Instagram-appen och installera om den på vår enhet. Detta beror på bristen på ett alternativ för att rensa cachen.

När du loggar in igen kommer du att märka det avsnittet Utforska har återställts och du måste återmata algoritmen med dina intressen för att tillgodose dessa förslag.

Relaterade Artiklar

Back to top button