Hur återställer jag APN för min Android-enhet? -Enkel konfiguration

När vi köper en Android-enhet kommer den med några grundläggande standardinställningar, de är vanligtvis nätverksorienterade, enligt den telefonleverantör vi samarbetar med. Dessa leverantörer har sätt att identifiera sig själva och de enheter som lagts till i deras nätverk; Av denna anledning måste alla aggregat ha ett åtkomstpunktsnamn (APN) för att kunna använda detta nätverk.

När vi byter telefonoperatör måste vi ändra detta mobiltelefonidentifikationsnamn, i det här fallet Android för nätverksåtkomstdet vill säga om vi använde Movistar och bytte till Telcel, måste vi konfigurera Telcel APN. Detta beror på att identifieringen som används för Movistar skiljer sig från den som används för Telcel i detta fall; Låt oss nu se hur denna procedur utförs på vilken Android-enhet som helst.

Hur konfigurerar man APN på en Android-enhet?

När det gäller enheter med Android-operativsystemet har vi flera sätt att konfigurera APN för att komma åt det mobilnät vi behöver. Att veta det ID:n för varje leverantör är olika, det första vi behöver göra är att ta reda på vilken data vi behöver ange för var och en av dem i synnerhet; Detta är viktigt eftersom om vi inte anger data kommer anslutningen inte att vara möjlig.

När vi bestämde oss för att göra det proceduren kan utföras manuellt eller genom att återställa enheten, båda sätten att fungera är rätt och vi kan nå vårt mål. Ibland verkar telefonen ha ett mer komplext problem, men vi ser att det kanske inte är så, låt oss börja.

manuellt

Om vi ​​har en mobiltelefon som köpts gratis inom telefonibranschen som ställer in den för att endast betjäna sig själv, eller om det vi gjorde var att helt låsa upp telefonen, kan vi göra det manuellt. Eftersom dessa mobiltelefoner lämnades på noll som om de vore från fabriken så har de inget namn som identifierar dem på nätet, i det här fallet ska vi ge ett exempel för Movistars telefonnät, låt oss se.

 1. Inställningar> Trådlösa anslutningar.
 2. Mobilnätverk> APN.
 3. Nytt APN.

Nu kommer en lista att visas till vilken vi behöver ange data i detta fall Movistar. Den ena delen är tillägnad Internet och den andra till MMS, först via Internet

 1. Namn> Movistar
 2. APN> movistar.es
 3. Proxy och Port> kommer att markeras som “Inte angivet”
 4. Användarnamn> MOVISTAR
 5. Lösenord> MOVISTAR
 6. Servrar, MMSC, MMS Proxy och MMS Port> kommer att ställas in på “ej inställd”
 7. MCC> 214
 8. NMK> 07
 9. Autentiseringstyp> PAP
 10. APN-typ> inte inställt

Nu är det dags att upprätta ett meddelande så att du kan komma åt den del av nätverket som är uppsatt utanför det som blir internetnätverket, om vi inte gör detta kommer tjänster att få problem och de ändringar som görs kanske inte fungerar, att är att säga, vi kommer att vara halvvägsLåt oss se.

 1. Namn> Movistar MMS
 2. APN> mms.movistar.es
 3. Proxy och Port> kommer att markeras som “ej inställd”
 4. Användarnamn> [email protected]
 5. Lösenord> MOVISTAR
 6. Server> 10.138.255.001
 7. MMSC> http // mms.movistar.com
 8. Proxy-MMS> 10 138 255,5
 9. MMS-port> 8080
 10. MCC> 214
 11. NMK> 07
 12. Autentiseringstyp> PAP
 13. APN-typ> mms

återställ enheten

För att följa denna procedur för att återställa VPN som rekommenderas mest för att komma åt en telefon som vi vet är tillgänglig för operatörer som vi behöver komma åtmen inte för alla operatörer. Vi måste följa dessa steg:

 1. Gå till applikationer> Inställningar.
 2. Fler nätverk> Mobila nätverk.
 3. Åtkomstpunkter
 4. Klicka nu på Återställ “VPN”
 5. Vi väntar på att renoveringen ska bli klar.

Vad ska man göra för att få APN för de stora operatörerna?

För att få dessa APN behöver du egentligen inte göra mycket, varje operatör har dem tillgängliga på den officiella webbplatsen för var och en. Fast det ska nämnas att det finns en som kan ge oss gratis internet på mobil eller surfplatta ingen ytterligare programvara krävs; men för att komma åt operatörernas information, ange bara den webbläsare du väljer och ange APN för “operatören”

Hur låser jag upp hotspot på min Android-telefon?

När det gäller åtkomstpunkten talar vi om möjligheten att dela en internetanslutning med andra mobila enheter eller, i förekommande fall, med en bärbar dator; det är en relativt enkel process att uppnå, bra att veta i en nödsituation, låt oss se hur man uppnår det på Android-enheter.

Beroende på telefon och systemversion ändras proceduren, vi går in först gå till Inställningar> Mer> Internetdelning och Wi-Fi Hotspot> Konfigurera Wi-Fi Hotspot, av säkerhetsskäl, ange namn och lösenord och aktivera slutligen omkopplaren för bärbar Wi-Fi-hotspot. Observera att denna inställning varierar beroende på version och mobiltelefon.

Varför ansluter inte enheten till APN?

I vilket fall som helst, det första vi behöver veta säkert är vad en APN är och vad den är till för. Sammantaget finns det en väldefinierad anledning, vilket är när vi vill komma åt ett annat VPN än det vi använder. vi måste låsa upp telefonen för den här nya operatören som vi vill använda; Det rekommenderas i alla fall starkt att du släpper henne helt.

Relaterade Artiklar

Back to top button