Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur Apple Watch Mirroring fungerar på iOS 16

Apple har återigen öppnat sin kitty och lanserat nya iOS, MacOS och WatchOS 9. Med det nya operativsystemet och Apple-enheter finns det många nya och förbättrade funktioner som kan ses i Apple-enheter.

Och en av de mest efterlängtade funktionerna är Apple Watch-spegling på iOS 16. I nya iOS är spegling av din Apple Watch en modifierad AirPlay-version som hjälper dig att casta din klocka till din iPhone-skärm.

Just nu är detta nyaste operativsystem endast tillgängligt i betatestning. Så om du är en utvecklare kan du ladda ner den senaste iOS för att provköra.

För att hjälpa dig laddade vårt team ner betaversionen för att visa hur Apple Watch-spegling fungerar på iOS 16.

Låt oss gräva in.

Vad är Apple Watch Mirroring på iOS 16?

Det Cupertino-baserade företaget skapade Apple Watch Mirroring för att hjälpa människor med fysiska och motoriska funktionshinder. Användare kan nu styra sin Apple Watch från sin parade iPhone. Användare kan sedan använda iPhones hjälpfunktioner som röststyrning och switchkontroll medan de har på sig sin klocka.

Det betyder att du kommer att kunna använda ingångar som vanligtvis är tillgängliga på din Apple Watch. Om det behövs kan du också använda tillgänglighetsfunktioner som huvudspårning och externa Made for iPhone-omkopplare genom att trycka på Apple Watch-skärmen.

Varför måste du använda Apple Watch Mirroring?

Framstegen inom watchOS har resulterat i appar exklusiva för Apple Watch. Du kan inte hitta appar som Mindfulness, Heart Rate och Blood Oxygen på din iPhone.

Apple Watch Mirroring på iOS 16

iPhone-användare skulle annars kämpa för att använda dessa appar. Men tack vare Apple Watch Mirroring är det nu möjligt att använda dessa appar på din iPhone.

Användare kan nu dra nytta av att se sin urtavla på iPhones större skärm. De kommer också att ha större beröringsmål än tidigare. Den är utmärkt för användare som ibland har problem med att knacka exakt på några av de mindre pekobjekten på Apple Watch.

Hur fungerar Apple Watch Mirroring på iOS 16?

Apple Watch Mirroring tillkännagavs före WWDC 2022 som en förhandstitt på vad som komma skulle. Även om dessa funktioner ännu inte är tillgängliga för alla, kommer de att vara det när de slutgiltiga versionerna av iOS 16 och watchOS 9 lanseras i höst.

Detta är en utökning av AssistiveTouch, som introducerades med watchOS 8 och iOS 15. Användare kan spegla skärmen på sin Apple Watch från sin iPhone, som namnet antyder. Detta kommer att visa vad som finns på din Apple Watch på iPhones större skärm. Men när detta är aktiverat låter Apple dig kontrollera olika aspekter av din klocka.

Och så här fungerar Apple Watch-spegling på iOS 16:

Apple Watch-spegling fungerar på iOS 16

Steg 1. Starta appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Bläddra till botten och välj Tillgänglighet.

Steg 3. Tryck på Apple Watch Mirroring i avsnittet Fysisk och motorisk.

Steg 4. Vrid sedan reglaget bredvid Apple Watch Mirroring On.

Apple Watch spegling på

Efter några ögonblick visar din iPhone en ny skärm. Du kommer också att märka att Apple Watch-skärmen har en röd kontur runt hela skärmen. Popup-rutan på din iPhone kommer i huvudsak att använda AirPlay mellan din iPhone och Apple Watch, vilket gör att du lättare kan interagera med din klocka.

Att bara slå på Apple Watch Mirroring garanterar inte att klockans skärm alltid kommer att vara synlig. Istället avslutas speglingen så fort du klickar på X-ikonen i det övre högra hörnet. Så om du vill använda den kommande funktionen måste du gå in i appen Inställningar och aktivera den.

Vi hoppas att Apple gör Apple Watch Mirroring mer tillgängligt innan den slutliga versionen av iOS 16. Vi hoppas också på möjligheten att skapa en åtgärd med appen Genvägar och göra den lättillgänglig från hemskärmen.

Hur inaktiverar jag Apple Watch Mirroring på iOS 16?

När vi undersökte material för den här handledningen blev vi besvikna över att Apple inte inkluderade en genvägsapp-åtgärd. Tyvärr betyder det att om du vill aktivera Apple Watch Mirroring måste du gå till avsnittet Tillgänglighet i appen Inställningar.

Vi har dock upptäckt en annan metod för att snabbt och effektivt aktivera Apple Watch Mirroring, och det är genom tillgänglighetsgenvägen. Så här fungerar det:

 Inaktivera Apple Watch Mirroring på iOS 16

Steg 1. Starta appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Bläddra till botten och välj Tillgänglighet.

Steg 3. Rulla ned och gå till avsnittet Allmänt.

Steg 4. Välj Tillgänglighetsgenväg.

Steg 5. Från listan med alternativ väljer du Apple Watch Mirroring.

När du går framåt kan du aktivera Apple Watch Mirroring på din iPhone genom att trippelklicka på sidoknappen. Men för att använda denna tillgänglighetsgenväg kan du också komma åt den från kontrollcentret. Följ dessa steg:

Steg 1. Starta appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Bläddra till botten och välj Kontrollcenter.

Steg 3. Tryck på +-ikonen bredvid Tillgänglighetsgenvägar under Fler kontroller.

Steg 4. Dra och släpp denna växel på listan med de tre vertikala linjerna på höger sida.

Steg 5. Tryck på knappen Inställningar i det övre hörnet.

Vad mer kan du hitta i WatchOS 9?

Nu när du har sett hur Apple Watch-spegling fungerar på iOS 16, låt oss utforska andra nya WatchOS 9-funktioner. Det finns flera nya och förbättrade funktioner i det nya Apple OS, som:

AFib-spårning

En framstegsfunktion som vi har sett i det bärbara fitnessutrymmet är AFib-detektering och historik. Apple fick nyligen FDA-godkännande för AFib-spårning, och watchOS 9 kan lagra din AFib-historik för att ge “djupare insikter i deras tillstånd.”

Du kommer också att få aviseringar för att hjälpa dig förstå vad som kan påverka din AFib. Dessutom, eftersom all denna data lagras i Health-appen, kan du ladda ner en detaljerad historik som en PDF för att dela med din läkare.

Meditationsspårning

Dagarna med att använda appen Påminnelser för att ta din medicin är för länge sedan förbi. På iOS 16 och watchOS 9 innehåller Health-appen nu en ny “läkemedelsupplevelse”. Förutom att ange de olika medicinerna du tar kan du ställa in påminnelser på dina flera enheter.

Apple låter dig nu skapa anpassade scheman baserat på dina specifika krav. Dessutom kommer Health-appen att meddela dig om det finns några “kritiska interaktioner” mellan dina mediciner eller om det finns risk för “oväntade biverkningar”.

Sömnspårning

Sömnspårning har varit en del av Apple Watch ett tag nu. Men några betydande förbättringar är på väg. Apples watchOS 9 gör det äntligen möjligt för din klocka att upptäcka ditt sömnstadium innan den informationen visas i Health-appen. Då kommer du att kunna se en detaljerad uppdelning av varje natts sömn, inklusive hur länge du sov och din puls och andningsfrekvens.

Bättre träningsapp

Workout-appen på Apple Watch har förbättrats och ger dig ännu mer detaljer och information till din handled. Dessutom, snarare än att svepa eller trycka på skärmen för att se olika mätvärden. Du kan också använda Digital Crown på sidan av din Apple Watch för att växla mellan mätvärden baserat på dina “träningsstilar”.

Heart Zones är en ny funktion som använder din hälsoinformation för att “övervaka intensiteten på ett träningspass.” Och detta kan “skapas manuellt eller automatiskt beräknas.” Det är bara ytterligare ett exempel på hur Apple kan hjälpa dig att få ut det mesta av dina träningspass när du går till gymmet. Så, watchOS 9 ger dig mer kontroll över din enhet.

Fitness+

Apple vill förbättra dina träningspass på alla sätt det kan. Så fitness+ kommer nu att visa vägledning på skärmen. Förutom tränarcoachning för att hjälpa användare att få ut så mycket som möjligt av träningen, erbjuder den också:

 • Intensitet för HIIT
 • Cykling
 • Rodd
 • Löpband
 • Slag per minut (SPM) för rodd
 • Varv per minut (RPM) för cykling
 • Lutning för vandrare och löpare i löpband

Kanske mer spännande är att Fitness+-prenumeranter kan AirPlay sina träningspass och meditationer till “kompatibla tv-apparater och enheter från tredje part” för första gången.

Kör formulärdetektion

Löpare och simmare kommer att dra nytta av ny och unik statistik när watchOS 9 släpps senare i år (om du inte går med i betan innan dess). Till exempel:

 • Steglängd
 • Markkontaktstid
 • Vertikal oscillation

Apple gör det möjligt att inkludera dessa i olika träningsvyer och visa dem direkt i Health-appen. Detta syftar inte bara till att förbättra din form, utan det kan också visa dig olika mönster för att bättre förstå hur du bör springa.

Hur Apple Watch Mirroring fungerar på iOS 16: Avskedsanteckning

Som du kan se kommer kombinationen av iOS 16 och watchOS9 att bli fantastisk. Det finns många nya och förbättrade funktioner som du kan förvänta dig med dina nästa iOS-uppdateringar.

Nu när du har lärt dig hur Apple Watch Mirroring fungerar på iOS 16, håll utkik för att lära dig fler uppdateringar om den senaste iOS. Vi har så mycket mer i beredskap för dig!