Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur använder man PS5 Dualsense-kontroller på en Android-telefon?

PS5:s DualSense-kontroller är något många vill ha. Vi vet att videospelet blir en hit i spelvärlden, men det som är mest imponerande är själva handkontrollen. Den erbjuder en imponerande kombination av vibrationer, tillsammans med kraftutlösare, vilket ytterligare förbättrar spelarnas fördjupning.

Även om det kan vara svårt att använda andra typer av kontroller på Android, är den goda nyheten att DualSense fungerar bra med Android. Det finns dock några punkter som vi kommer att överväga i slutet av artikeln. Låt oss börja se hur du ansluter din Android-telefon till DualSense med bara några få steg.

Hur man ansluter PS5 DualSense Controller till Android

På bilden ser vi DualSense-kontrollen av Ps5

Var säker, det finns inte många steg och processen är enkel.

  1. På DualSense-kontrollen, håll ned PlayStation-knapp (under pekplattan) och dela-knappen (övre vänstra hörnet) tills lysdioden börjar blinka.
  2. Gå till på din Android-smarttelefon inställningar.
  3. gå till Blåtand och slå på den.
  4. Hitta det Sony DualSense i listan över tillgängliga enheter att ansluta.

Efter några sekunder kommer kontrollern att ansluta till din smartphone och du är redo att spela. Så länge spelet stöder en kontroller. Det är viktigt att komma ihåg att när du har använt den måste du koppla tillbaka kontrollern till PS5. Denna process är också enkel, anslut bara din handkontroll till videospelet via tråd och de två kommer att paras ihop igen.

Viktiga punkter

På bilden ser vi någon som spelar på en mobiltelefon

Medan kontrollern erbjuder en imponerande upplevelse, är det mycket viktigt att komma ihåg att inga olika funktioner fungerar på din telefon. Så koppla inte in din handkontroll till Android, tänk att du kommer att få triggerfeedback och realistiska vibrationer som den ger. Tyvärr gjordes dessa funktioner för PS5.

PS5:s DualSense-kontroller är relativt ny. Så det kanske tar ett tag innan den här nyheten börjar komma, eller kanske inte. Eftersom utvecklare gör spel baserat på de för närvarande tillgängliga kontrollerna, vilket är lättare för dem.

Men framtiden kan förändras, om den här trenden håller i sig kan vi bara spela spelen på kontroller som denna. Gillade du vår guide om hur du använder PS5 DualSense-kontrollern på Android? Hade du svårt i någon del? Låt oss veta i kommentarerna.