Hur anvĂ€nder man Instagrams bĂ€sta vĂ€nner-funktion? – Personlig lista

0 Shares

Instagram Àr ett mycket solidt socialt nÀtverk som har funnits pÄ Internet under lÄng tid, pÄ det kan vi ladda upp mycket audiovisuellt material och sticka ut med vÄra publikationer. Det finns dock alltid bilder eller filmer som du bara vill dela med ett fÄtal utvalda, för det ÀndamÄlet kan du anvÀnd din bÀsta vÀnlista. HÀr kommer vi att berÀtta vad du bör veta om det.

Vilka Àr stegen för att skapa en lista över bÀsta vÀnner pÄ Instagram?

MÄnga Instagram-anvÀndare bestÀmmer sig för att de vill göra en karriÀr inom nÀtverk genom denna plattform. De börjar vanligtvis med att ladda upp inlÀgg om ett Àmne eller marknadsföra sitt varumÀrke, och för att humanisera sin image fÄngar de ögonblick frÄn deras personliga liv sÄ att deras publik fortsÀtter att fÄ kontakt med dem.

Detta kan vara bra till en början eftersom du fÄr mÄnga strÄlande recensioner och uppmuntran. Men det kommer en tid nÀr du vill göra det skillnaden mellan anhÀngarna och de nÀrmaste som du vill dela mer intima stunder med.

För den hÀr typen av preferenser har Instagram aktiverat en funktion som kallas bÀsta vÀnner, det hÀr Àr en lista dÀr du kan gruppera alla personer du anser vara nÀra. Dina bÀsta vÀnner kommer att vara de anvÀndare som bara kommer att kunna se foton eller videor i dina berÀttelser, som du bara publicerar för dem och som andra inte kommer att kunna komma Ät.

Denna funktion, liksom mÄnga andra som plattformen har, blir innovativ och praktisk för de som anvÀnder den. Om du till exempel gillar att anvÀnda andra plattformar som Spotify och har en egen spellista kan du: dela den med dina anvÀndare och rekommendera den nÄgra klassiker eller nya lÄtar.

Å andra sidan kommer appen hela tiden att peka pĂ„ vĂ€nners förslag frĂ„n personer eller företag som du kanske kĂ€nner och som du kan lĂ€gga till i din lista nedan. Detta Ă€r viktigt om du vill öka antalet och sticka ut frĂ„n mĂ€ngden.

Om du nu har ett affÀrsavtal eller en anknytning kan du lÀgga till deras varumÀrke till ditt för att fÄ mer publicitet och nÄ fler mÀnniskor.

LÀgg till vÀnner till listan nÀr du skapar den

Om du gillar tanken pÄ att ha en lista över bÀsta vÀnner för att lÀgga upp information som bara de kan se, hÀr berÀttar vi hur du sammanstÀller listan. Det första du bör göra Àr att öppna appen och tryck pÄ ikonen med tre rader för att komma Ät kontoinstÀllningarna.

Sedan mÄste du hitta fliken BÀsta vÀnner. Detta kommer att fÄ upp ett fönster dÀr du kan lÀgga till sÄ mÄnga följare som du vill. Vi kan inte förneka att detta Àr en process du mÄste följa en efter en sÄ det kommer att ta lite tid.

NÀr du har skapat listan kommer du att se tvÄ grupper, den första kommer att vara listan du just skapade och den andra kommer att vara förslag, dessa Àr personer som Ànnu inte finns med pÄ listan och bredvid den kommer att ha en knapp med ordet lÀgg till.

Finns det en grÀns pÄ antalet vÀnner att lÀgga till?

HÀrligt, du har inga grÀnser för din vÀnlista sÄ du kan lÀgga till sÄ mÄnga personer du vill. En annan fördel med den hÀr funktionen Àr att dina bÀsta vÀnner inte fÄr meddelande om denna ÄtgÀrd, de kan bara se att de finns pÄ denna speciallista om de ser en grön cirkel nÀr de tittar pÄ sin historia.

PÄ samma sÀtt har du rÀtt att ta bort en person frÄn listan om du vill och inte Àr rÀdd pga Personer du tar bort kommer inte heller att fÄ ett meddelande. En annan mycket viktig sak att tÀnka pÄ Àr att exklusiviteten för materialet du publicerar för dessa personer Àr begrÀnsad till historien.

Det betyder att bilderna du har i ditt galleri eller flöde kan ses av andra. SÄ du mÄste vara mycket försiktig nÀr du laddar upp audiovisuellt material.

Om du inte ser namnet pÄ personen du vill lÀgga till i din bÀsta vÀnlista i förslagslistan kan du skriv ditt namn i sökfÀltet och du kommer att kunna lÀgga till den i listan.

Hur lÀgger jag till eller tar bort personer frÄn en lista efter att den har skapats?

Som vi redan nÀmnt Àr listan över bÀsta vÀnner utformad för att vara exklusiv för att dela information endast med personer som du anser stÄr dig nÀra. Det hÀr Àr mycket, sÀrskilt om du Àr nÄgon som har ett offentligt konto och fortfarande vill ha lite integritet.

Som du har sett Àr det vÀldigt enkelt att skapa en lista, sök bara i avsnittet med bÀsta vÀnner i dina kontoinstÀllningar och i listan med förslag hittar du lista över anvÀndare bredvid den gröna knappen som heter lÀgg till. Genom att trycka pÄ denna knapp lÀgger du till denna person i listan.

Men om den hÀr personen av nÄgon anledning inte lÀngre uppfyller kraven mÄste du finnas pÄ den exklusiva listan du skapat, du kan radera dem pÄ nÄgra sekunder. GÄ bara till avsnittet för bÀsta vÀnner och sök bland alla personens namn sÄ kommer en raderingsknapp att dyka upp bredvid dem. NÀr du trycker pÄ den tar appen bort den frÄn listan och kommer inte att meddela dig.

Hur skickar jag innehÄll endast till mina bÀsta vÀnner?

Om du redan har en bevÀpnad lista och har fÄngat ett speciellt ögonblick som du bara vill dela med dina nÀra och kÀra, mÄste du bara gÄ in i berÀttelsesektionen och du kommer att se tvÄ fraktalternativ. En av dem Àr som en vanlig historia och den andra Àr för dina bÀsta vÀnner.

Du mÄste klicka pÄ den andra och publikationen nÄr endast utvalda personer. Resten av anvÀndarna kommer inte ens veta att du har laddat upp materialet. Om du nu vill före eller efter kan du posta en berÀttelse till alla dina följare och varva den med dina bÀsta vÀnners berÀttelser.

0 Shares