Hur använder man Amazon Fire TV Stick om du har tappat bort din fjärrkontroll?

0 Shares

En av de mest populära streamingtjänsterna idag är Amazon, som ligger i anslutning till Netflix. Till skillnad från den senare har Amazon en Google Chromecast-liknande tjänst där vi kan ansluta enheten till vår TV för att titta på TV-kanaler på Amazon Primes huvudsida.

Bland föremålen som följer med Amazon Fire TV är dess käpp som vi kan använda den som en fjärrkontroll, Men vad kommer att hända och vad kan vi göra om vi tappar det här kommandot? Läs vidare för att ta reda på hur du går tillväga

Vilka funktioner har Amazon Fire TV-stickan?

Amazon Fire Remote, kallad Fire Stick, är fjärrkontrollen som dyker upp när vi köper nämnda tjänst och som låter oss styra både vår egen Amazon Fire HDMI-enhet och, beroende på egenskaperna hos denna fjärrkontroll, kan vi också styra vår egen TV med grundläggande funktioner.

TV-anslutning och kontroll

detta eldig pinne används av en trådlös anslutningsom om det vore en vanlig TV-fjärrkontroll, även om det för detta är nödvändigt att para ihop enheten med Amazon Fire HDMI. När det gäller att ansluta TV:n, om det är en relativt ny modell kommer den att känna igen den automatiskt, så du behöver inte göra något annat i förväg.

Fjärrkontrollen som används med TV:n har de vanliga funktionerna som att sätta på och stänga av TV:n, volym upp och ner, och beroende på Fire Stick-modellen, byt kanal. Med själva Amazon Fire TV kan vi styra streaming, byta kanal, pausa och spela upp, spola tillbaka och boosta och mycket mer; Precis som med att använda TV:n kommer det också att bero på hur ny modellen är.

En annan viktig punkt att notera är att om vi har en av de senaste versionerna av Amazon-fjärrkontrollen kommer vi att ha möjligheten att röststyra med hjälp av företagets artificiella intelligens, Alexa. För att få ut det mesta av det hela måste du skapa ett konto och lägga till ditt Amazon Prime-kontolösenord.

Hur vet jag om du kan använda Amazon Fire TV-stickan utan en trådlös handkontroll?

Som vi nämnde, beroende på versioner av själva Amazon Fire TV-pinnen och TV:n som ny kan vi enkelt använda den tack vare CEC-funktionen, som båda enheterna måste ha på egen hand. TV-apparater har haft det här alternativet sedan 2002, och de nyare Amazon Stick-modellerna har det också, när du väl är säker på det, aktivera CEC-funktionen på fjärrkontrollen och det är allt, du kan använda det på din TV.

Hur använder man Amazon Fire TV-stickan utan en trådlös handkontroll?

Ett annat z sätt att hantera Fire Stick detta genom att para ihop Echo Dot (Amazon-tjänsten) med Alexa (även Amazon AI), för detta måste du ha samma konto för båda, om inte kan du ändra Amazon-kontot i Echo Show så att båda tjänsterna matchas online.

Använd Amazon Fire TV-appen

En annan metod som fungerar lika bra är att använda officiell amazon-app, tillgängligt för Android- och iOS-enheter, efter att ha laddat ner smartphoneapplikationen, koppla ihop Amazon Fire TV med applikationen på din telefon genom att ansluta till samma Wi-Fi-nätverk; Amazon-tjänsten kommer att be dig ange en kod som kommer att dyka upp på din telefon, efter att du har satt in den kommer du att kunna använda telefonen som en fjärrkontroll med knappar eller med rösten.

Hur ansluter jag min nya Amazon Fire TV-fjärrkontroll?

Slutligen finns det den mest uppenbara lösningen, och det är det skaffa en ny pilotäven om det till och med är möjligt att använda musen på Amazon Fire-enheter. När du köper en ny fjärrkontroll kommer du inte att kunna använda den först eftersom Amazon Fire TV måste paras ihop med varandra. För att göra detta, följ vad vi säger härnäst:

  1. Stäng av TV:n som Amazon HDMI är ansluten till och låt den stå i 30 sekunder, vi rekommenderar till och med att koppla ur den från strömkällan.
  2. Anslut allt igen och slå på, vänta sedan tills tjänsten laddas helt och startar normalt.
  3. Använd den nya kontrollen och tryck på “Välj” och “Hem”-knapparna samtidigt tills ett meddelande visas på TV-skärmen som indikerar om den nya enheten har anslutits framgångsrikt under 1 minut.

Även om tiden kan verka lite lång, är det tiden det tar att para ihop både din Amazon Fire TV och din nya fjärrkontroll utan krångel.

0 Shares