Hur anvĂ€nder jag övertoningsverktyget i Photoshop? – Steg för steg (exempel)

0 Shares

Photoshop Àr en av de mest populÀra designplattformarna eller programmen i vÀrldenEller att berömmelse beror pÄ var och en av dess funktioner och verktyg som till och med lÄter dig censurera och pixla delar av ett foto. Dagens handledning handlar om dessa funktioner, sÄ att du kan lÀra dig hur du anvÀnder övertoningsverktyget i Photoshop.

En av de viktigaste delarna av designen Àr lÀgg till de nödvÀndiga tonerna för att fÄ dem att sticka utvilket Àr mer effektivt om en gradientton med personlighet tillÀmpas.

Observera att innan du kan fortsÀtta, ladda ner den officiella versionen av Photoshop för att fÄ alla de alternativ som nÀmns (processen kanske inte Àr exakt som visas hÀr pÄ Àldre versioner).

Hur anvÀnder jag verktyget Gradienter i Photoshop?

För att snabbt kunna lÀra dig hur man anvÀnder verktyget Gradienter i Photoshop Àr det första du bör göra markera eller skugga omrÄdet du vill applicera toner pÄOm omrÄdet inte Àr markerat kommer övertoningen att ta upp hela lagret, var du Àn Àr.

Efter att ha valt omrĂ„det, vĂ€lj verktyget som heter “Gradient” i verktygsfĂ€ltet till vĂ€nster, om det inte Ă€r synligt för blotta ögat, behĂ„ll verktyget “FĂ€rgbehĂ„llare”detta kommer att ge dig en meny dĂ€r den förflyttas.

NÀr du vÀljer det kommer en kontrollrad att dyka upp ovanför duken dÀr du mÄste vÀlja vilken typ av gradient du vill placera, oavsett om den Àr fördefinierad eller skapad av dig.

För att vÀlja de som Àr klara behöver du bara klicka pÄ den lilla triangeln som finns nÀra fÀrgrutan och i dess meny vÀlj en gradientoch för att anvÀnda den nya mÄste du klicka pÄ fÀrgrutan och skapa din egen fÀrgkombination dÀr.

Med det i Ätanke Àr det dags att vÀlja hur du vill att din gradient ska se ut, det vill sÀga vÀlja hur du vill att din applikation ska köras. Du har ett urval av alternativ: linjÀr, radiell, vinkel, reflekterad och diamant.

De tillÀmpar varsin grad beroende pÄ vilka start- och slutpunkter du vÀljer, till exempel linjÀra skuggor frÄn ena sidan till den andra i en rak linje.

Sista stegen för att tillÀmpa en gradient!

Nu nÀr du har lÀst allt ovan, Àr du nÀrmare att lÀra dig hur du anvÀnder övertoningsverktyget i Photoshop, sÄ för att fortsÀtta kommer du att se vilka Àndringar du kan tillÀmpa pÄ övertoningen och hur du definierar dina start- och slutpunkter .

De andra redigeringarna du kan göra finns pÄ samma kontrollfÀlt ovan, sÄ du kan dessutom ange ett blandningslÀge och opacitet Du kan ocksÄ vÀnda övertoningen.

Samtidigt kan du ocksĂ„ skapa en smidigare sammansmĂ€ltning med “Dither”-knappen eller skapa en transparensmask med alternativet “Transparency”. Vad du vill göra med alla dessa alternativ Ă€r upp till dig och din kreativitet.

Oavsett vad du gör, nÀr du Àr klar kan du Àntligen föra musen över det valda omrÄdet och vÀlj startpunkt och slutpunktdra bara med musen för att göra detta, nÀr du placerar dem kommer övertoningen att visas automatiskt.

Och voila, med allt du har lĂ€st bör du veta hur du anvĂ€nder Gradientverktyg i PhotoshopLĂ€r dig med oss ​​vilka andra saker du kan göra med programmet, till exempel hur du lĂ€r dig hur du anvĂ€nder Photoshops verktygsfĂ€lt för att bli ett proffs pĂ„ nolltid.

0 Shares