Hur ansluter man ett Bluetooth-tangentbord till en Android-surfplatta? (Exempel)

Dom kan anslut bluetooth-tangentbordet till Android-surfplattan det underlättar avsevärt många aktiviteter som vi utför på vår mobila enhet.

Om det är möjligt att använda en Android-mobil som mus eller tangentbord på en PC är den omvända processen också möjlig. Detta antagande är ganska likt när du vill ansluta och använda en mus på en iPad utan jailbreak.

Denna klass av tangentbord, till skillnad från vanliga tangentbord, har inte någon form av kabel eftersom dess anslutningsmetod är baserad på trådlöst systemDärför måste du följa några steg för att börja använda den.

Steg att följa från surfplattan

Till att börja med måste surfplattan vi ska använda ha Bluetooth-funktionen påslagen, för utan den kommer vi inte att kunna hitta tangentbordssignalen.

Om inte, klicka bara på “inställningar“Eller från”inställningar“För att öppna fönstret.

Välj sedan anslutningsalternativet “Blåtand“. På vissa datorer finns detta vanligtvis i “Kommunikation“Eller något liknande.

I det här avsnittet kommer du att kunna se skjutknappen med vilken funktionen aktiveras och avaktiveras, se till att den är påslagen för att gå till nästa steg för att ansluta Bluetooth-tangentbordet till din Android-surfplatta.

Å andra sidan kan du även justera funktionaliteten för denna trådlösa anslutning från enhetens snabbinställningspanel. Se också till att ha en av de senaste versionerna av Android-operativsystemet.

Ansluta ett Bluetooth-tangentbord till surfplattan

Efter aktivera Bluetooth på din Android-surfplatta, du kan gå vidare till att ansluta enheter för vilka tangentbordet måste vara påslaget.

Vissa av dessa enheter kommer att ha ett automatiskt aktiverat trådlöst läge, medan andra kommer att ha en knapp med Bluetooth-symbolen på.

Du måste lämna den sistnämnda intryckt tills knappsatsen signalerar att den har aktiverat funktionen, lampan börjar i allmänhet blinka (slår på och av).

Gå sedan till avsnittet Bluetooth-inställningar på din Android-surfplatta för att komma åt en lista över andra tillgängliga trådlösa enheter.

Du kan hitta tangentbordsobjektet i det, om inte klicka på “Sök efter en enhet“. Tänk på att båda teamen har en begränsad tid på sig att hålla dessa tjänster aktiva, så det är tillrådligt att göra båda samtidigt.

När du klickar på enheten för att anslut bluetooth-tangentbordet till Android-surfplattan, proceduren kan vara tillräcklig för att slutföra samtalet. Men för vissa tillägg av den här typen måste du ta nästa steg som bara kommer att vara att skriva koden från tangentbordet som kommer att visas på surfplattans skärm.

Vanligtvis är det numeriskt och endast 6 siffror långt, skriv in det och tryck sedan på “Stiga på”För att slutföra parningen. Som ett tecken på att detta var en framgångsrik procedur kommer surfplattan att visa ett meddelande om att den nya trådlösa enheten kunde ansluta.

Vad du ska göra om du redan har använt tangentbordet på en annan enhet

För att kunna para ihop ett Bluetooth-tangentbord på en Android-surfplatta måste du se till att det inte är anslutet till något annat lag.

Om du till exempel har synkroniserat den till din dator (vilket är den vanligaste användningen), måste du koppla bort den från den enheten innan du kan fortsätta. Likaså rekommenderas det att du stänger av tangentbordet och sedan på det igen.

Varför är det nödvändigt? Eftersom du inte kommer att kunna ansluta tangentbordet om det är anslutet till en annan enhet eller om det söker efter en signal från det.

Tangentbordsalternativ

När du har parat ihop ditt Bluetooth-tangentbord med din surfplatta kan du göra grundläggande ändringar om det. För att göra detta måste du gå till lämplig del av inställningarna och placera tangentbordselementet, såväl som redigeringsknapparna som kommer att finnas bredvid.

I den meningen kan du ange om du vill ha båda lagen Anslut automatiskt varje gång de slås på. Du kan ändra visningsnamnet på det trådlösa tangentbordet om du behöver en specifik titel för att göra det lättare att hitta.

Relaterade Artiklar

Back to top button