Hur anpassar jag Windows 10 och lägger till systemresursdetaljer?

Systemresurser det är alla interna verktyg och program som en dator har för korrekt funktion i operativsystemet.

Eftersom Windows är ett av de mest populära och nedladdningsbara systemen vill många veta om dess resurser. Om du vill hitta dem på ditt Windows 10-system, här berättar vi hur.

Var kan jag hitta systemresurser i Windows 10?

Det finns olika mekanismer för att hitta dessa resurser, men en av de enklaste är “Resource Monitor”, ett verktyg som låter dig se information om processornnätverk, RAM och disk utan att installera något annat verktyg.

Det bästa är att det är väldigt lättillgängligt. Du behöver bara komma åt Windows Start-knappen och skriva in “Resource Monitor”. Du klickar och det är allt. Kom ihåg att inte blanda ihop detta med “Prestandamonitorneftersom det är ett helt annat verktyg.

Genom att använda sidofältsdiagnostiken kommer du att kunna kontrollera tillståndet för de interna funktionerna på din enhet tack vare: kontinuerlig revision av hårdvarukomponenter, såsom CPU, RAM, GPU, nätverk och andra enheter.

Tack vare detta kommer du att lära dig om eventuella anomalier som utrustningen uppvisar, så att du kan kontrollera och njuta av dess fulla drift.

Sidebar Diagnostics eller Sidebar Diagnostics är programmet som möjliggör ständig övervakning av datorns arbete.

Detta program med öppen källkod ansvarar för att rapportera status för hårdvarufunktioner används av varje enhet, visar en stapel på sidan av skärmen, som kan justeras efter varje användares preferenser.

Du kan ladda ner sidofältet gratis genom att söka efter det på Google och gå in på webbplatsen som innehåller det, se till att det är en säker webbplats och uppskattas av användarna.

Fem kärnfunktioner för hårdvara förväntas vara tillgängliga i fältet eftersom de ger oss denna kärndata i realtid.

Baren förväntas innehålla fem kärnhårdvarufunktioner eftersom de förser oss med dessa kärndata i realtid:

“CPU” där det uttrycker temperatur, klocka, belastning och kärnbelastning, fläktförbrukning och spänning. “GPU“Vad säger oss om belastningen på VRAM.

“VÄDUR“Detta talar om för oss hur mycket diskutrymme vi använder och hur mycket ledigt utrymme vi har. “Enheter“Vilket exponerar laddningsfältet, läshastigheten och skrivhastigheten.

Och utrymme Internetvilket gör att vi kan se bredden på ingångsremsan och bredden på utmatningsremsan, förutom IP-adressen. Men stapeln kan konfigureras med varje användares preferensdata.

Den diagnostiska sidofältet kan placeras på både vänster och höger sida av enheten. På samma sätt för de användare som lätt blir distraherade och föredrar att inte ha det på skärmen, kan överföras till skärmen på en annan ansluten enhet.

Du kan också anpassa den för att visa vad du förväntar dig hela tiden genom att helt enkelt gå till inställningarna efter att du har installerat programmet och välja vad du vill se i sidofältet, stapelbredd, färg och mycket mer.

Kan monitorerna i sidofältet anpassas?

Självklart, genom att gå in i konfigurationen hittar du knappen Monitorsdär du kan anpassa som du vill genom att välja förlängning av varje bildskärm, cpu, ram, cpu, nätverk eller enheter och därav informationen som läses i var och en av dem.

Hur använder man skärmar i aktivitetsfältet i Windows 10?

För närvarande tillåter Windows dig att ändra storlek på skärmen också utöka gränssnittet och dess innehåll till andra skärmar som du anslutit till datorn.

Windows kommer automatiskt att upptäcka den andra enheten och för att dela data med den andra monitorn måste du öppna flerskärmsalternativet, som du kan hitta i aktivitetsfältet, längst ner till höger på skärmen.

En sidoskärm visas som visar några alternativ och du måste välja den som säger Expandera. I inställningarna kan du duplicera startskärmen så att den visas på den nya bildskärmen och anpassa den efter behov.

Vad lägger monitorer till i aktivitetsfälten för mig?

När du installerar en andra eller fler bildskärmar kommer aktivitetsfältet att ha fler alternativ där du kan kontrollera alla anslutna bildskärmar.

Genom att gå in i fältinställningarna och välja alternativet att visa alla aktivitetsfält kommer du att kunna se vilka program du har öppna på varje bildskärm.

Hur öppnar jag ikonen i fack?

Du måste klicka på ikonen på systray som du hittar längst ner på skärmen. Detsamma gäller när du vill stänga dem.

Hur kan jag lägga till fler diskikoner i aktivitetsfältet?

Aktivitetsfältet kan konfigureras på många sätt. Bland de saker som kan läggas till är ikoner.

För att lägga till fler måste du klicka på den högra kanten av programikonen som du vill lägga till i aktivitetsfältet och välja alternativet Mer. Fäst eller fäst i aktivitetsfältet. Avsluta proceduren genom att helt enkelt välja.

Lär dig att konfigurera färgerna i aktivitetsfältet

Om du vill ändra färgerna, välj Start från Windows-ikonen och gå till Inställningar. hitta fliken Anpassning och tryck på Färger.

När du ser en skärm med mellanslag som låter dig ändra färg måste du trycka på aktivitetsfältet. Sedan kan du ställa in den färg du föredrar. Detta kan vara standard från Windows-paletten eller en personliga och skräddarsydda exklusivt för dig.

Vilka andra verktyg kan hjälpa mig att få systemresurser?

Ett bra alternativ till Sidebar Diagnostics är CPU-Z, som också samlar in realtidsinformation från CPU, RAM och andra hårdvarufunktioner.

Open Hardware Monitor, annan programvara med öppen källkod som: styr spänningar, belastning, temperatur, klockhastigheter och fläktar.

Ett annat alternativ för att övervaka större hårdvarufunktioner är HWMonitor. Viktigast av allt, dessa verktyg kan också hittas gratis på Internet.

Hur används prestandamotorn och vad är det?

Det här är verktyget som Den är integrerad med datorns operativsystem och det låter dig ta reda på om vissa funktioner inte fungerar korrekt och vad som är orsaken.

Den kan nås genom att skriva Performance Monitor i Windows startsökare. När den öppnats, visa fliken Övervakningsverktyg och välj Prestandaövervakning igen.

Detta kommer att visa en graf över systemet som inte fungerar korrekt, hur mycket tid det misslyckas och varför det misslyckassom också indikerar procentandelen av fel som datorn visar.

Ta reda på hur du använder System Explorer

Windows File Explorer är mycket praktiskt och lätt att använda. Det första du ska göra är att ange den, via ikonen i huvudfältet, med ett klick. Eller, om du inte har det fixat, genom att skriva File Explorer i startmenyns sökmotor.

Där borta du kan kopiera, klistra in, byta namn och flytta var och en av dem till din föredragna mapp, alternativ som visas när du trycker på filen. Den erbjuder också möjligheten att skriva ut dokument utan att använda ett extra program.

Du kan skapa anpassade mappar och organisera hur du visar alla dokument, från den horisontella stapeln högst upp på skärmen ovanför vilken du hittar också en sökmotor tack vare vilken du enkelt kan hitta dina filer och program.

Relaterade Artiklar

Back to top button