Hur annonserar man pÄ Facebook gratis eller mot avgift?

0 Shares

Facebook Àr ett av de mest populÀra sociala nÀtverken i vÀrlden och har en global rÀckvidd. Förutom att hÄlla kontakten med andra mÀnniskor Àr det kraftfullt ett verktyg för smÄ och stora företag att marknadsföra sina företag. Ta reda pÄ hur du annonserar pÄ Facebook gratis eller mot en avgift.

Fördelarna med att anvÀnda Facebook för att marknadsföra ditt företag

  • FĂ„ global rĂ€ckvidd, att dina kunder inte bara kommer frĂ„n din stad, utan att du kan locka nya kunder frĂ„n var som helst i vĂ€rlden.
  • NĂ„ en specifik mĂ„lgrupp. Genom att kĂ€nna till profilen för de kunder som vanligtvis konsumerar dina produkter eller tjĂ€nster fĂ„r du rĂ€tt kunder för ditt varumĂ€rke.
  • Skapa innehĂ„ll av hög kvalitet som hĂ„ller dina kunder. IstĂ€llet för att ha en konsument som har anvĂ€nt din produkt en gĂ„ng, Ă€r det bĂ€ttre att ha kunder som Ă€r villiga att betala för ditt varumĂ€rkes vĂ€rde.

Hur man annonserar pÄ Facebook

Om du vill utöka din verksamhet och har nÄ Facebook regionalt eller globalt Àr rÀtt sociala nÀtverk. Du kan locka nya kunder genom att lÀgga till nÄgra Facebook-aktiviteter i ditt annonsprogram och till och med omdirigera dem till din webbplats.

Gratis Facebook-reklam

Skapa en Facebook-sida. FrÄn din personliga profil kan du skapa en Facebook-sida som kommer att kopplas till ditt företag. Du behöver skapa en optimal företagsprofil som kommer att vara attraktiv för dina kunder.

LÀgg en profil och ett omslagsfoto av bra kvalitet som tydligt definierar vad ditt varumÀrke Àr. Vad mer, inkludera lÀnkar till din webbplats eller e-postadress sÄ att de kan kontakta dig.

Det Ă€r viktigt att partiet ha innehĂ„ll som tillför ett visst vĂ€rde för anvĂ€ndarna. LĂ€gg till inlĂ€gg, bilder, videor och artiklar som fĂ„ngar uppmĂ€rksamhet och fĂ„ngar uppmĂ€rksamhet. Det första du bör göra nĂ€r du skapar och konfigurerar din webbplats Ă€r att bjuda in dina vĂ€nner att “sprida ordet” och marknadsföra ditt företag.

Bjud in dina kunder. Om ditt företag har funnits ett tag har du förmodligen dina kontaktuppgifter registrerade nÄgonstans. Om det Àr fallet för dig, bjud in dem att gilla din Facebook-sida.

De Àr redan dina frekventa kunder och har tidigare erfarenhet av varumÀrket. Om du vill gÄ lite lÀngre bjud in dem att utvÀrdera ditt företag skapa trovÀrdighet för andra anvÀndare och vill anstÀlla dig.

Marknadsför ditt företag offline. Offlineannonser Àr begrÀnsade till din stad, men det Àr ett bra tillfÀlle att publicera ditt varumÀrke. LÀgg till ditt webbplatsnamn pÄ dina visitkort eller reklammaterial som flygblad.

LÀgg till knappar för sociala medier pÄ din webbplats. Skapa vÀrdefullt innehÄll pÄ din webbplats och lÀgg till knappar för sociala medier sÄ att anvÀndare kan dela innehÄll pÄ Facebook. Det finns till och med plugins som lÄter dig lÀgga till Facebook-innehÄll eller bÀdda in en kommentarsektion pÄ sidan.

GÄ med i de grupper som intresserar dig. Fördelen med grupper Àr att de har en publik som Àr intresserad av ett specifikt Àmne. GÄ med i grupper med Àmnen relaterade till din nisch och dela information. Du mÄste vara försiktig med hur du delar information eftersom Facebook kan klassificera ditt innehÄll som spam.

Betald annonsering pÄ Facebook (Facebook-annonser)

Det Àr den mest direkta formen av reklam för att marknadsföra och marknadsföra ditt företag. Skapa en attraktiv annons för en specifik grupp av Facebook-anvÀndare och fokusera pÄ att vÀnta pÄ resultat.

Endast bra kvalitet eller bilder ska lÀggas till videor som definierar ditt företag. Det bÀsta med denna metod Àr att du vÀljer vilken specifik grupp mÀnniskor du vill nÄ, vilket ökar möjligheten att hitta en större andel kunder.

Det Àr vÀldigt enkelt att göra och du behöver bara investera pengar i kampanjer. Det viktiga Àr att du har radera meddelandet du vill vidarebefordraHur vill du kommunicera det och vem vill du att det ska nÄ för att din kampanj ska bli effektiv.

0 Shares