Hur Ă€ndrar man teckensnittsstorleken i Windows 10 Explorer? – Redigera kĂ€lla

0 Shares

Windows 10 Àr ett av de mest kÀnda operativsystemen i vÀrlden, och sÄdan popularitet beror pÄ hur bekvÀmt det Àr för alla anvÀndare. Bland dess konfigurerbara funktioner Àr estetiska aspekter av skrivbordetsÄvÀl som utforskaren.

Redigera ditt Explorer-teckensnitt med systemalternativ eller tredjepartsappar och anpassa din Windows 10-upplevelse helt. Ta reda pÄ hur du Àndrar dessa aspekter och ta reda pÄ vilka andra alternativ Windows 10 Explorer erbjuder, samt vilket program som Àr bÀst för Àndra webblÀsarens teckensnitt.

Hur Àndrar man teckenstorleken i webblÀsaren?

Windows Explorer Àr ett filhanteringsgrÀnssnitt som fanns i alla versioner av Windows och Àr ett av dess huvudverktyg. Med det hÀr programmet kan du göra mÄnga Àndringar i din dators minne, till exempel: hantera mappar och filer.

En av dess fördelar Ă€r graden av anpassning den tillĂ„ter. Du kan Ă€ndra utseendet pĂ„ ikonerna, visa eller dölja menyfliksomrĂ„det eller snabbt komma Ă„t “Favoriter”. Dessutom kan du öka bokstĂ€verskalan i webblĂ€saren för att förbĂ€ttra dess lĂ€sbarhet.

Med den hÀr tillgÀnglighetsinstÀllningen kan du: fÄ webblÀsartexten att se större ut. För att göra detta finns det tvÄ huvudmetoder: att anvÀnda systeminstÀllningar eller installera externa applikationer. LÀr dig hur du anvÀnder nÄgot av dessa alternativ för att Àndra teckenstorleken i Windows 10 Utforskaren.

TillgÄng till systemet

Med de senaste Windows 10-uppdateringarna kan du öka textstorleken direkt frĂ„n dina systeminstĂ€llningar. För att göra detta mĂ„ste du öppna “InstĂ€llningar” och gĂ„ till avsnittet “TillgĂ€nglighet”. I avsnittet “SkĂ€rm” kommer du att ha justerbar stapel för att Ă€ndra textstorleken i alla systemapplikationer.

Externa applikationer

För en mer exakt justering som bara Àndrar teckensnittsskalan i webblÀsaren utan att pÄverka andra applikationer kan du ladda ner en extern applikation som Advanced System Font Changer. Tack vare systemets egenskaper Àr det möjligt att anvÀnda verktyg som utvecklats av tredje part för att Àndra aspekter av webblÀsaren och göra den mer bekvÀm.

Vilka andra Àndringar kan göras i webblÀsaren?

Operativsystemet Windows 10 Àr ganska mÄngsidigt och kan anpassas pÄ mÄnga sÀtt. Förutom att justera teckenstorleken i din webblÀsare kan du Àven visa dolda filer och Àndra utseendet pÄ mappar i varje katalog pÄ din dator. Dessa Àndringar kan vara praktiska för att hÄlla dina filer mer organiserade.

Tack vare anpassningsverktygen som erbjuds av operativsystemet kan du markera vissa filer eller mappar, skapa nya kataloger, Àndra alternativ för filvisning och till och med gruppera dem enligt anpassade parametrar. NÀr du lÀr dig om funktionerna i webblÀsaren kommer du att lÀra dig nya sÀtt att anvÀnda den.

Bland de viktigaste anpassningsalternativen, stick ut tre ganska praktiska och lÀttanvÀnda verktyg. Du kan komma Ät dem frÄn systeminstÀllningar, frÄn menyfliksomrÄdet överst i webblÀsaren eller genom att högerklicka i en katalog.

Anpassade fÀrger

I avsnittet “Personlig” i Windows 10s “InstĂ€llningar” kan du Ă€ndra fĂ€rg och tema för din webblĂ€sare. Med denna funktion kan du aktivera mörkt lĂ€ge eller Ă€ndra huvudfĂ€rgen pĂ„ systemet till en av dina preferenser och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt ge en personlig touch till Windows 10-utforskaren.

Skapa mappar

En annan grundlĂ€ggande förĂ€ndring du kan göra med Utforskaren Ă€r att skapa nya mappar, vilket gör det lĂ€ttare att organisera dina filer i mappar. Du kan skapa dem i nĂ€stan vilken katalog som helst i justera ditt namn och innehĂ„ll manuellt. Högerklicka bara och vĂ€lj “Mapp” under “Ny” eller anvĂ€nd menyfliksomrĂ„det.

Anpassa ikoner

Det finns olika instĂ€llningar för att visa ikoner i webblĂ€saren. För att anpassa dem till en mer bekvĂ€m visuell stil, högerklicka helt enkelt och vĂ€lj ett av alternativen i avsnittet “Visa”. SĂ„ kanske? öka storleken pĂ„ ikonerna, presentera dem i mosaiker eller i listor med detaljer. Konfigurationen Ă€r oberoende i varje katalog.

Hur fungerar en avancerad systemtypsnittsvÀxlare?

Medan Windows erbjuder mÄnga alternativ för webblÀsaranpassning, finns det vissa aspekter som gÄr utöver dess begrÀnsningar. En Àr typsnittstypen, omöjligt att Àndra i systeminstÀllningar. Lyckligtvis finns det ett alternativ, tredjepartsprogram.

app Avancerad systemtypsnittsvÀxlare Àr ett helt gratis program som Àr kompatibelt med alla versioner av Windows och lÄter dig göra Àndringar i explorer-fonten. Dess enkla grÀnssnitt gör det ganska lÀtt att anvÀnda och pÄverkar inte systemets prestanda alls.

Bland dess mest framtrÀdande alternativ anvÀnds den för att Àndra storleken pÄ bokstÀver, Àndra avstÄndet mellan ikoner, rullning och mÄnga andra aspekter av webblÀsaren. LikasÄ tillÄter det ersÀtt teckensnittet som anvÀnds av systemet med en annan av dina preferenser. Ta reda pÄ hur du laddar ner den och fÄ ut det mesta av den hÀr appen.

Installation

Du kan ladda ner Advanced System Font Changer frÄn din webblÀsare som en körbar fil. Eftersom det Àr ett bÀrbart verktyg krÀver det ingen installation; bara du laddar ner programmet, kör det och börjar anvÀnda det. NÀr du öppnar den kommer du att kunna se webblÀsarens aktuella teckensnittsinstÀllningar.

Ladda ner teckensnitt

För att ersÀtta ett systemteckensnitt med ett annat mÄste du har olika typsnitt pÄ din dator. Du kan vÀlja ett annat teckensnitt för varje element i systemet och tilldela det ett av de mÄnga teckensnitt som systemet har som standard, eller anvÀnda ett annat som laddats ner frÄn Internet.

Ändra applikationen

NĂ€r du har gjort nĂ„gra Ă€ndringar du vill göra och du har anpassat typ, storlek, stil och andra avsnitt av Advanced System Fonts Change, mĂ„ste du spara Ă€ndringarna för att de ska Ă„terspeglas i webblĂ€saren. Klicka pĂ„ knappen “Ansök”. och titta pĂ„ dina Ă€ndringar i Windows 10 Explorer.

0 Shares