Hur ändrar man ljudformatet utan program? – Gratis och enkelt (exempel)

0 Shares

Att motta ändra formatet Ljud utan program, komplicerat och tungt. Detta kan vara nödvändigt om du vill överföra video eller ljud till en mobiltelefon och ändra formatet till att bli lättare. Även de som är gjorda med de bästa Android-ljudinspelningsapparna.

Här visar vi dig några enkla sätt med vilka du kan ändra ljudformatet utan program när du vill så att du kan njuta av alla dina filer dokumentation Där du vill.

Steg för att ändra ljudformat i Windows 10 PRO

Nu vill vi visa dig ett snabbt och enkelt sätt att ändra ljudformatet om du arbetar med Windows 10 PRO. Det du ska göra är ändra ljudformatet manuellt.

Innan du börjar bör du veta att ljudet eller videon du ska formatera kommer att dyka upp med sitt ursprungliga namn, inte det du lägger in senare.

Nu när du har ljudet du vill ändra till format bör du gå till “Kontrollpanel” på din dator. För detta behöver du bara högerklicka på starten av din dator och klicka på alternativet “Kontrollpanel”.

Då öppnas ett fönster med alla kontrollpanelalternativ, klicka på “Filutforskarens alternativ “. Då kommer ett nytt fönster upp med tre flikar längst upp märkta “Visa”, “Allmänt” och “Sök”.

Du måste klicka på “Visa” och du kommer att se en lista som heter “Avancerade inställningar”, nu måste du leta efter alternativet “Dölj tillägg för kända filtyper” och när du hittar det, ta bort “Kolla upp“Att han är med honom.

Dags att byta namn

När du är klar klickar du på “Tillämpa“Och sedan” OK. Nu kommer du att gå till det ljud du vill ändra formatet och högerklicka för att byta namn på filen. När du är klar kommer du att kunna ändra ljudformatet och sätta det du vill ha.

Detta är något som liknar alla andra Windows-processer som att byta namn eller byta namn på alla filer massivt på Windows 10 på nolltid.

Och innan du klickar på “Acceptera”, gör en kopia av ditt ljud som en säkerhetsåtgärd ifall det andra skulle skadas, tappa inte innehållet. Nu kommer du att se ett fönster med titeln “Byt namn” och ett meddelande med innehållet “Genom att ändra filnamnstillägget kan filen bli oanvändbar.”

Du måste klicka på “Ja” och voila, du har redan ändrat ljudformatet till MP4 eller vad du vill. Öppna den nu och kontrollera om den fungerar som den ska.

Ändra onlineljudformat

Å andra sidan, om du inte vill följa alla föregående procedurer eller inte har Windows 10 PRO, du kan använda onlinekonverteraren.

Av dessa finns det många på Internet, sanningen är bättre än andra. I någon av dessa omvandlare är steget nästan alltid detsamma. Vad du bör göra är att ange din föredragna omvandlare och du kommer att se ett alternativ på startsidan Konvertera ljud”Och bredvid den finns en mappikon.

Du ska klicka på nämnda ikon och leta efter ljudet du vill modifiera på din dator, dubbelklicka på ljudet när du hittar det så laddas det automatiskt på sidan, nu behöver du bara klicka på det format du vill ändra det och slutligen “Bli till“.

Vänta några minuter tills formatet ändras och alternativet “ladda nerKlicka på den så börjar den ladda ner ljudet i ett nytt format, det brukar ge dig möjligheten att välja mappen där du vill spara det och det är allt. Det återstår bara att kontrollera om det verkligen är i det nya formatet.

0 Shares