Hur ändrar jag storlek på en bild i Photoshop utan att förvränga den? (Exempel)

Photoshop är den bästa plattformen för att redigera befintliga foton, Eftersom den har många verktyg som låter användare göra vad de vill (skapa en arkitektonisk plan i Photoshop, till exempel), på grund av detta vill alla veta hur man använder den, och med det i åtanke kommer du idag att se hur man ändra storlek på en bild i Photoshop.

Och det är det, det finns inget värre än att försöka ändra storlek på alla bilder och förvränga det blir värdelöst eftersom det ibland är den enda bilden som kan användas (klienten skickade den), eller så passar den bara perfekt med projektet som görs och det är synd att slänga den.

Hur ändrar man storlek på en bild i Photoshop?

Nu, för att kunna ändra storlek på en bild i Photoshop, är det första du ska göra att skaffa den officiella versionen av programmet eftersom du behöver dess senaste uppdatering.

När du väl har den kan du komma igång, men först och främst måste du komma ihåg att det finns flera sätt att ändra storlek på bilden och att den inte förvrängs eftersom Photoshop har vissa funktioner för att förhindra att detta händer.

En av dessa funktioner är den som låter dig ställa in bredden själv så att den är det automatiskt justera höjden på bilden, För att göra detta ska du inte zooma in eller ut med markören (som du brukar göra), utan först gå till “Bild”-menyn som dyker upp på menyfliksområdet ovan.

När du stannar i den här menyn kommer du att presenteras med flera alternativ från vilka du måste välja “Bildstorlek”, denna åtgärd kommer att få upp en dialogruta i det här fönstret Alla specifikationer för bilden kommer att visas, inklusive bredd och höjd.

Så om du vill ändra storlek på bilden, allt du behöver göra är att välja höjd därifrånkommer detta att göra när du ger “OK” att bredden automatiskt anpassas till höjden och bilden förblir normal.

På samma sätt kan du också gå till det översta menyfliksområdet och välja “Redigera”, vilket tar upp en annan meny där du behöver välja “Fri transformation” och sedan bara du måste stå i ena änden av bilden och dra den som du villmen genom att alltid hålla ned Skift-tangenten, om du gör detta, kommer bilden inte att förlora form eller kvalitet.

Andra sätt att ändra storlek på en bild utan att förstöra den

Med ovanstående vet du redan hur man ändrar storlek på en bild i Photoshop, men som nämnt finns det andra knep du kan använda som är lika effektiva, ett av dem skulle vara justera antalet pixlar proportionellt.

Att uppnå detta är väldigt enkelt, gå bara till avsnittet bildstorlek och justera specifikationerna som du vill, men innan du trycker på “OK” måste du markera rutan som heter “Omsampling” och voila som kommer att justera pixlarna så att bildkvaliteten kan bibehållas.

För att komplettera detta kan du även ändra bildens “Upplösning” från automatisk till den du vill ha (det här alternativet finns i samma dialogruta som allt annat). låter dig välja kvalitet där du vill att den slutliga bilden ska visas.

Och voila, det låter dig veta tillräckligt för att säga att du snabbt och enkelt kan ändra storlek på en bild i Photoshop. Nu är det bara att börja använda alla dessa inbyggda alternativ.

Kom ihåg det här Photoshop är inte så lätt att använda i många fall, så det skadar inte att komplettera denna information genom att leta efter saker som hur man beräknar upplösning eller pixlar i Photoshop.

Eller som att rastrera ett lager i Photoshop för att få dig att dyka in i svårare metoder och öka dina kunskaper.

Relaterade Artiklar

Back to top button