Hur Àndrar jag platsen för nedladdningsmappen pÄ en Chromebook? (Exempel)

0 Shares

Chromebooks Ă€r bĂ€rbara datorer som körs pĂ„ Googles Chrome-operativsystem. De skapades utifrĂ„n premissen att vara “Alltid ansluten” till Internet, eftersom de samarbetar med “moln“. Detta Ă€r en av de största fördelarna med Chromebooks. PĂ„ grund av detta Ă€r nedladdningar vanliga i dem, varför det ibland Ă€r nödvĂ€ndigt att Ă€ndra platsen för nedladdningsmappen pĂ„ din Chromebook.

Som vÀntat fungerar Chromebook Àven med webblÀsaren Google Chrome dÀr miljontals nedladdningar loggas pÄ bara 1 minut. AnvÀndare har mÄnga verktyg under sin kontroll för att underlÀtta denna aktivitet. Du kan ta den upplevelsen till en annan punkt genom att anpassa din Chromebooks skrivbordsutseende.

Steg för steg för att Àndra plats för nedladdningsmapp pÄ Chromebook

Nedladdningsmappen Àr alltid förutbestÀmd för varje webblÀsare, det vill sÀga den kommer att vara pÄ samma plats i alla möjliga scenarier. Allt som nÄgonsin har laddats ner frÄn Internet kommer att lagras i det, inklusive foton, videor, textdokument, program, spel.

Vid en första anblick och utan att se bortom det nuvarande panoramaet verkar det inte vara nÄgot problem för anvÀndarna, men verkligheten Àr en helt annan. NÀr antalet nedladdade filer Àr enormt fylls mappen upp och förlorar sin relevans, det blir mer och mer trÄkigt att söka efter det som har erhÄllits frÄn Internet.

Öppna först webblĂ€saren och kör “Klicka hĂ€r“PĂ„ tre punkter som motsvarar”Anpassa och kontrollera Google Chrome. Alternativt kan du skriva i sökfĂ€ltet “Chrome: // instĂ€llningar /” (utan citattecken) för att komma direkt till nĂ€sta alternativmeny.

GĂ„ sedan till sista erbjudandet i fönstret och tryck “Avancerade instĂ€llningar” med ett klick. Ett nytt fönster öppnas dĂ€r du mĂ„ste trycka pĂ„ “Filer att ladda ner“För att fortsĂ€tta processen med att Ă€ndra nedladdningsmappens plats pĂ„ Chromebook.

I det sista steget, tryck pĂ„ “FörĂ€ndra”Och han fortsĂ€tter att vĂ€lja en ny mapp som kommer att vara den nya lagringsplatsen för framtida nedladdningar. FrĂ„n och med nu kommer alla filer att följa denna nya sökvĂ€g och kommer inte att sparas i standardmappen för webblĂ€saren som vanligt.

Se ocksÄ till att uppdatera din Chromebook till den senaste versionen av Chrome OS för bÀsta prestanda.

Steg för steg för att överföra nedladdningsmappen till extern enhet

En nackdel med Chromebooks Àr att de inte har mycket utrymme för att lagra data de lagrar. DÀrför Àr det ibland mycket viktigt att Àndra platsen för nedladdningsmappen pÄ din Chromebook frÄn internminne till en sekundÀr enhet som ett SD-kort.

För att komma igĂ„ng sĂ€tter du in det externa mediet du vill anvĂ€nda innan du Ă€ndrar standardalternativen för nedladdning pĂ„ din Chromebook. Om du vill formatera enheten Ă€r det bara att öppna den “Filapplikation”, högerklicka pĂ„ en minnesenhet och vĂ€lj slutligen “Formatera enhet” som standard i FAT32-format.

Som i de föregĂ„ende stegen, öppna en webblĂ€sare och vĂ€lj klickalternativet “Anpassa och kontrollera Google Chrome” eller bara skriv”Chrome: // instĂ€llningar “. Scrolla ner igen och klicka pĂ„ “Visa avancerad konfiguration “.

NĂ€r den externa enheten Ă€r korrekt ansluten, scrolla ned till nedladdningssektionen och vĂ€lj “FörĂ€ndra”(Ändra) med ett klick. Den hĂ€r Ă„tgĂ€rden öppnar en filutforskare som lĂ„ter dig aktivera USB-enheten eller SD-kortet, beroende pĂ„ vad som Ă€r tillĂ€mpligt, för att Ă€ndra platsen för nedladdningsmappen pĂ„ Chromebook.

VĂ€lj det externa mediet pĂ„ sidan, klicka pĂ„ “öppen“(Öppen). Du bör se den slutliga konfigurationen efter att processen som lĂ€ggs till den externa enhetens titel Ă€r klar “Media> flyttbar>”. Och voila, du Ă€r officiellt klar.

Observera att om du har ett problem med nÄgon av processerna som beskrivs ovan kan det bero pÄ en saknad uppdatering eller ett internt fel i programvaran eller kontot, sÄ om du inte kan uppnÄ ditt mÄl kan du fortsÀtta med radering eller avsluta ditt konto och ersÀtta det.

0 Shares