Hur ändrar jag nedladdningssökvägen i Mozilla Firefox? – Filhantering

0 Shares

För närvarande utförs många vardagliga mänskliga aktiviteter via Internet, med hjälp av en dator eller en mobil enhet. Av samma anledning kräver många av dessa dagliga aktiviteter användning nedladdningsfunktion på våra datorer.

Följaktligen ignorerar många det faktum att du kan ändra deras nedladdningsdestination. Det beror på att att hämta något är en lika vanlig uppgift som att dricka vatten eller gå. Därför kommer vi i den här artikeln att lära dig hur du ändrar sökvägen till en mapp ladda ner i Mozilla Firefox webbläsare.

Dessutom kommer vi att förklara hur man hittar nedladdningsmapp Mozilla Firefox och vad du ska göra för att välja en målmapp för varje nedladdad fil.

Hur ändrar jag sökvägen till nedladdningsmappen i Mozilla Firefox?

Det första vi behöver göra för att kunna ändra nedladdningsmappen i Mozilla Firefox är väldigt enkelt, öppna bara webbläsaren. Dit ska vi gå 3 ränder ikon den finns i det övre högra hörnet av skärmen som heter “Öppna meny”. Detta kommer att få upp ett fönster med olika alternativ.

Du måste lägga den där alternativ som heter “alternativ”, är det det tredje alternativet i det femte blocket av nämnda flik. När du klickar på den öppnas en ny flik som visar oss alla inställningar vi har i Mozilla Firefox. Där går vi ner tills vi hittar delen som säger “filer och applikationer”.

I det här alternativet som kallas filer och applikationer kommer vi att se “nedladdningsblocket” som det första alternativet. Under nedladdningarna kommer vi alltid att se två alternativ, ett kallas “Spara filer till” och en nedladdningsmapp visas bredvid den, detta alternativ är valt som standard. Det andra alternativet är “Fråga alltid var filer ska sparas”, som vanligtvis alltid är avstängt.

För att ändra mappen dit våra nedladdningar går måste vi klicka på alternativet som heter “granska”. Detta öppnar ett popup-fönster i vår filutforskare där vi kan välja mappen där våra nedladdningar ska finnas. När du väljer den målmapp vi vill ha, till exempel en dokumentmapp, skulle alternativet vara så här “Spara filer till dokument”.

Å andra sidan, om du aktiverar alternativet “Fråga alltid var filer ska sparas”varje gång vi laddar ner en fil i Firefox öppnas en popup. I det här fönstret måste vi välja den specifika mapp som vi vill ladda ner den från.

Hur hittar jag nedladdningsmappen för Mozilla Firefox?

Att hitta mappen där våra nedladdningar lagras via Firefox är en väldigt enkel uppgift. Det första vi behöver göra är att klicka på ikonen med tre fält som finns i Översta högra hörnet på skärmen i vår Mozilla Firefox webbläsare. Om du klickar på den öppnas en popup med flera alternativ. Nu måste vi hitta det tredje alternativet i det femte blocket, kallat “alternativ”, genom att trycka på det öppnas en ny flik. Den här fliken kommer att innehålla alla konfigurationsalternativ för vår Mozilla-webbläsare.

När vi är där kommer vi att gå ner tills vi hittar en sektion som heter “Filer och applikationer” och befinner oss i den första alternativ som heter “ladda ner”. Där kan vi se ett aktiverat alternativ som heter “Spara filer till” och namnet på mappen dit våra nedladdningar går. Å andra sidan, om vi vill ändra destinationen för våra nedladdningar, kommer vi att ge alternativet “utforska” och välja den mapp vi väljer.

Å andra sidan har vi alternativet “Fråga alltid var du ska spara” vilket gör att vi kan välja en nedladdningsdestination varje gång vi laddar ner en fil.

Hur väljer jag en nedladdningsmapp i varje fil?

Nu när vi vet hur man ändrar standarddestinationen för allt vad vi laddar ner i Mozilla Firefoxlåt oss prata om hur man gör detta med varje fil. Att kunna välja en målmapp för var och en av våra nedladdningar i Mozilla Firefox är en enkel uppgift. Som vi nämnde tidigare måste vi gå till ikonen med tre fält längst upp på skärmen.

Där kommer vi att klicka för att visa en popup med olika alternativ, vi kommer att välja den som hittas som tredje alternativet i det femte blocket kallas “alternativ”. Detta öppnar en ny flik med alla Mozilla-konfigurationsalternativ.

Nu när vi är där, går vi ner till alternativsektionen “Filer och applikationer”, där i nedladdningsblocket kommer vi att se två alternativ. Alternativen är respektive “Spara filer till”, som är på som standard, och “Fråga alltid var filer ska sparas”. Vad vi måste göra är att aktivera det andra alternativet, så varje gång vi vill ladda ner öppnas en popup som talar om för oss i vilken mapp vi vill spara den nedladdade filen.

I en mapp på den externa hårddisken

När vi laddar ner till en mapp på vår externa hårddisk är det första vi bör göra att ansluta den externa hårddisken till vår dator. När detta är gjort bör vi ha alternativet “Fråga alltid var filer ska sparas” aktiverat vår Mozilla Firefox webbläsare.

När det är klart, när vi laddar ner en fil, visas en popup som frågar var vi vill ladda ner den filen. Vid det här laget måste vi hitta en mapp som vi vet finns på vår externa hårddisk och trycka på OK. Detta kommer att slutföra nedladdningen direkt på vår externa hårddisk.

Intern hårddisk

Nu, för att ladda ner till en intern hårddisk, är proceduren verkligen liknande. Det första vi behöver göra är att aktivera alternativet “Fråga alltid var filer ska sparas” i inställningarna i vår Mozilla Firefox webbläsare.

På så sätt, varje gång vi laddar ner något från vår Mozilla Firefox webbläsare, öppnas ett popup-fönster där vi kan välj önskad destination att ladda ned.

0 Shares