Hur Àndrar jag instÀllningarna för skÀrmens uppdateringsfrekvens i Windows 10? (Exempel)

0 Shares

Ändra instĂ€llningarna för skĂ€rmens uppdateringsfrekvens som Windows 10 tillĂ„ter övervaka bilden verkar skarpare.

Förutom att kunna uppdatera systembilden flera gÄnger, innebÀr detta en förbÀttring och visuell bekvÀmlighet för mÀnniskor.

Som sagt, monitorn Àr instÀlld pÄ 60 hertz gör att ramen uppdateras 60 gÄnger per sekund. PÄ sÄ sÀtt fastnar personer som Àr besatta av att fÄ en bÀttre bild nÀr de fullÀndar den statistiken pÄ alla möjliga sÀtt.

DÀrför installerar anvÀndare i vissa fall ny videohÄrdvara, vilket gör att den hÀr instÀllningen blir felkonfigurerad. Om detta Àr fallet för dig Àr det bÀst att fortsÀtta lÀsa och följa rekommendationerna nedan.

Det spelar ingen roll vilken version av Windows 10 du har, du kan göra det i alla utan problem.

Ändra skĂ€rmens uppdateringsfrekvens i skĂ€rminstĂ€llningarna

Den hĂ€r instĂ€llningen hĂ€mtas frĂ„n Windows Display Configuration som kan nĂ„s genom att klicka pĂ„ valfri del av skrivbordet. Sedan kommer flera alternativ att visas som en vit ruta, det kommer att finnas ett alternativ lĂ€ngst ner i den “SkĂ€rminstĂ€llningar“.

Denna Ă„tgĂ€rd kommer att visa ett popup-instĂ€llningsfönster som bestĂ„r av en sidofĂ€lt (vĂ€nster) och en alternativsektion (höger). I det andra avsnittet som nĂ€mns ovan, lĂ€ngst ner, kommer det att finnas ett alternativ markerat med blĂ„ bokstĂ€ver som sĂ€ger “Avancerade skĂ€rminstĂ€llningar“.

Genom att vÀlja detta alternativ kommer ett separat tillÀggsfönster att visas funktioner för bildskÀrmen som Àr ansluten till datorn anvÀndare.

Se till att ÄtgÀrda bildskÀrmsproblemet: signal utanför rÀckvidd i Windows för att undvika att sakta ner processen vid behov.

I slutet hittar du ett alternativ som heter “Visa grafikkortsegenskaper 1”Vilket bör vĂ€ljas. Detta ger dig tillgĂ„ng till ett litet fönster med tre flikar som relaterar till information om ditt grafikkort eller grafikdrivrutin.

Du mĂ„ste gĂ„ till “Övervaka“DĂ€r hittar du tvĂ„ alternativ, ett för att visa egenskaperna för monitorn och det andra för”Övervakningskonfiguration“.

I den andra finns det ett objektfĂ€lt som, nĂ€r det Ă€r valt, visar listan över tillgĂ€ngliga frekvenser som skĂ€rmen har. För att Ă€ndra visningskonfigurationsfrekvensen, vĂ€lj endast ett av dessa alternativ (helst det högsta) och tryck pĂ„ “Acceptera“Avsluta.

Listan över skÀrmens uppdateringsfrekvens visar inga andra alternativ

Det Àr möjligt att de efter att ha gjort hela processen kommer fram till att det i denna konfigurationslista inte Àr möjligt att Àndra uppdateringsfrekvensen p.g.a. inga alternativ. Detta Àr inte nödvÀndigtvis ett misstag, eftersom mÄnga low-end videokontroller inte har sÀrskilt varierande frekvensinstÀllningar.

Det Àr ocksÄ troligt att din dator inte har nÄgon kringutrustning installerad, sÄ den hanteras av en enhet som Àr integrerad i moderkortet. Detta kan bara ÄtgÀrdas genom att leta efter ett grafikkort som gör att du kan ha en större lista med frekvenser som du kan tilldela eller konfigurera.

En annan anledning till att detta hÀnder Àr pÄ grund av kabeln som anvÀnds samlar inte in tillrÀckligt med information om enheten.

Detta beror pÄ att det Àr standard eller generisk kabeldragning som displayport. Vilket Àr lÀtt att fixa med högupplösning.

Vikten av skÀrmens uppdateringsfrekvens

Denna typ av förÀndring var mycket mer betydande med Àldre monitorer dÀr lÄga vÀrden orsakade bildhopp.

Men felet korrigerades med tidengenom att placera ett högre frekvensgolv, sÄ kommer det inte att mÀrkas pÄ dagens högteknologiska skÀrmar.

Det Àr dock möjligt att ta bort den automatiska uppdateringsskÀrmen i Windows 10 sÄ att du inte ser skÀrmrelaterade ofta, men detta rekommenderas inte.

I den meningen kanske du tror att det Àr neutralt om frekvensen Àr sÄ lÄg som möjligt, men det Àr inte nödvÀndigtvis sant. Nya frekvenser kommer de med dagens bildskÀrmar har en stor visuell skillnad jÀmfört med 60 Hz, mÀrker skillnaden Àven nÀr du rör pÄ musen.

0 Shares