Hur ändrar jag datum och tid för min Android-telefon eller iPhone?

0 Shares

Alla mobiltelefoner, både smarta och nödvändiga, är ett måste datum och tid i realtid fungerar bra. Om smartphones har ett felaktigt datum, börjar deras appar frysa och vissa av deras processer slutar fungera bara för att datumet är felaktigt.

När du flyttar från en stad till en annan eller från ett land till ett annat kommer datum och tid inte att vara desamma, så du måste ändra datum och tid på din telefon. Senare kommer vi att visa dig hur du ändrar datum och tid på iPhone-mobil och iOS-mobil.

Vad ska jag göra för att ändra datum och tid för min Android-enhet?

Om du vill ändra datum och tid på din Android-telefon kan du gör det manuellt för att göra allt mer exakt. Processen att ändra tiden på en Android-telefon har minst två delar. De två delarna är att ändra datum och tid och ändra tidszon.

Steg för att komma in i inställningsmenyn

Den första delen av processen består av något enkelt, vilket är: ändra “mobildatum och tid”. Detta görs på följande sätt:

 1. Slå på telefonen.
 2. Gå till systeminställningarna.
 3. Leta efter ett alternativ som säger “Datum och tid”.
 4. I det här avsnittet, markera alternativet “Manuell”.
 5. För att avsluta, gå till justering av datum och tid på din mobiltelefon

Det skulle vara över med det den första delen av processen ändra datum och tid på mobiltelefonen. När du pratar mer om Android måste du veta att mobiltelefoner med detta system kan radera all cache och all data de har.

Procedur för att ändra tidszon

Den andra delen av processen är att anpassa din tidszon till var du bor. Att ställa in tidszonen är mycket viktigt eftersom det hjälper dig att lära dig använd tidsstil som används på den plats där du bor. Så här ändrar du tidszonen på Android:

 1. Slå på din mobiltelefon.
 2. Hitta appen “Klocka” och ange den.
 3. Gå sedan till inställningar i den här applikationen.
 4. För att avsluta, välj “Ändra datum och tid” och ändra tidszonen.

När du är klar med allt detta kan du ägna lite tid åt att lära dig hur du tar rörliga bilder med din Android- och iOS-mobil. Fördelen med dessa bilder är att genom att ha dem i din mobiltelefons minne kan du montera eller ladda upp i historiken för ditt sociala favoritnätverk. För närvarande tillåter alla sociala och kommunikationsplattformar dig att ladda upp bilder av denna klass.

För Android- och iOS-mobiltelefoner kan du för övrigt använda Spotify-appen i “Offline”-läge för att lyssna på musik utan att behöva Anslut till Internet. Dessutom, utan att vara ansluten till internet med ett Spotify-konto, kommer en annan person som har åtkomstdata att kunna använda kontot.

Hur ställer jag in datum och tid för din iPhone?

Vi har redan visat dig hur du anpassar datum, tid och tidszon för Android-telefoner. Det som berör nu är processen som tillåter ändra datum och tid på din telefon iPhone iOS:

 1. Slå på din mobiltelefon.
 2. Ange dina mobilinställningar.
 3. Gå till avsnittet “Allmänt”.
 4. I avsnittet “Allmänt” väljer du “Datum och tid”.
 5. Slutligen, aktivera manuell tidsändring och ändra datum och tid själv.

När som helst Din iPhone mobiltelefon felaktigt kan du ändra det med hjälp av processen ovan. Om din telefon alltid har problem med datum och tid bör du gå över till iPhone-supportsidan.

Hur sätter jag på den automatiska tidsuppdateringen på min mobiltelefon steg för steg?

Om datumet för mobiltelefonen är felaktigt kan det vara: ställ in datum och tid manuellt eller automatiskt. För att datum och tid på din mobiltelefon ska uppdateras automatiskt måste du aktivera den här funktionen.

Om du har en iOS-enhet

Med iOS-mobiltelefoner kan du aktivera denna funktion automatiskt datum och tid. Notera nästa process för att se hur det går till:

 1. Slå på din mobiltelefon.
 2. Gå till inställningarna för mobiltelefonen.
 3. I inställningarna, gå till avsnittet “Allmänt”.
 4. I det allmänna ramverket väljer du alternativet “Datum och tid”.
 5. Slutligen, slå på “Auto Adjustment”-funktionen och du är klar.

I Android-inställningar

På mobiltelefoner har de Android-system Du kan också aktivera denna funktion. Se hur automatisk datum- och tidsjustering är aktiverad:

 1. Slå på din mobiltelefon.
 2. Ange dina mobilinställningar.
 3. Välj sedan avsnittet “Datum och tid”.
 4. För att avsluta, klicka på “Automatisk” och det är allt.
0 Shares