Hur ändrar jag CPU-termisk pasta på min dator? Steg för steg (exempel)

0 Shares

Vet du vilken CPU du har i din dator? Det är viktigt att du lär dig om denna värdefulla ingrediens, och om du känner att den termiska pastan behöver bytas rekommenderar vi att du studerar Hur ändrar jag termisk pasta på min datorprocessor? Steg för stegprocessen vi ska prata om nu.

Varför är det nödvändigt att byta termisk pasta?

När du väl vet vad en mikroprocessor är och vad den är till för är det viktigt att vara uppmärksam på det termiska fettet som har applicerats på denna komponent. Termisk pasta är ett element avsett för påskynda värmeöverföringen mellan kylflänsen och processorn, vilket hjälper till att hålla temperaturen under kontroll.

Trots det tenderar den termiska pastan med tiden att torka ut, vilket gör att den gradvis förlorar sina egenskaper för att överföra temperaturen ordentligt. Som sagt, det är viktigt Byta ut en ny termisk pasta, en process som vi kommer att lära dig vidare

Hur ändrar jag termisk pasta på min datorprocessor? Steg för steg

Processen att ändra din dators termiska pasta är ganska enkel, du behöver bara överväga några aspekter. Se också till att du har filen skruvmejsel, termisk pasta, trasa/trasa och isopropylalkohol för att starta processen.

Ta bort kylflänsen

CPU-kylflänsen och fläkten är den som, som namnet antyder, kommer att leda bort all värme från CPU:n. Detta är en kritisk komponent eftersom utan den skulle CPU:n vara för varm och helt enkelt inte fungera.

På samma sätt som vi nämnde tidigare är det med tiden nödvändigt att byta termiskt fett som det första steget i denna process ta bort denna kylfläns. Denna process är enkel, förutsatt att du har en gemensam kylfläns.

I de flesta fall har kylflänsarna fyra skruvar, du behöver bara försiktigt skruva loss var och en av dem och de kan enkelt tas bort.

Likaså måste du koppla bort kylflänsen från moderkortetför senare rengöring enligt vår guide.

Ta bort processorn från moderkortsuttaget

Detta är en process som skrämmer de flesta nybörjare, men om den görs på rätt sätt borde den inte ställa till några problem. Ta bort processorn Detta är vanligtvis ganska enkelt, eftersom proceduren i de flesta fall, oavsett tillverkare (Intel eller AMD), är liknande.

Du hittar en liten spak som hakas fast i moderkortet, du behöver bara trycka lätt på den så ger den naturligtvis vika och du kommer att kunna höja den. Som du kan se kommer kammaren där processorn är placerad efter det att höjas så att den nu kan tas bort.

Du måste vara mycket försiktig med stiftensom, beroende på processormärke, kommer att finnas på moderkortet eller på själva processorn. Rör inte vid dem och utsätt dem inte för våld.

Eliminera gammal termisk pasta

Innan du applicerar den nya termiska pastan på processorn kommer det att vara nödvändigt att ta bort alla spår av den gamla. Detta kan göras lätt med en trasa fuktad med isopropylalkohol.

Använd en trasa och torka gradvis av eventuella spår av termisk pasta från processorn tills det inte finns något kvar. Observera att denna process också måste utföras på kylflänsen.

Sätt tillbaka processorn på moderkortet

När processorn är ren, sätt tillbaka den på moderkortetSe till att du sätter den i rätt läge, följ guiderna som finns både på moderkortet och på själva processorn, reparera äntligen processorn igen.

Stryk på nytt termiskt fett på processorn och sätt tillbaka kylflänsen

Dags att applicera den termiska pastan, du kan applicera den vad du vill med fingrarna, en skruvmejsel, papper etc. Det är viktigt att applicera den mängd som krävs för att få en bra dispersion.

Överdriv intei de flesta fall räcker två små prickar på drygt en halv centimeter stora, det rekommenderas inte att applicera för mycket termisk pasta.

Efter att ha applicerat den termiska pastan, placera försiktigt kylflänsen till sitt slutliga läge och skruva tills den är perfekt placerad. På samma sätt kopplar du tillbaka det till moderkortet, varefter du kommer att slutföra hela processen. Se till att aktivera alla processorkärnor i Windows för att öka din dators prestanda.

0 Shares