Hur ändrar jag chattbakgrunden individuellt i WhatsApp?

0 Shares

WhatsApp slutar aldrig att förvåna oss eftersom den ständigt uppdaterar sin plattform för att erbjuda bättre tjänster till sina användare. Som en del av de senaste uppdateringarna som gjorts av WhatsApp-plattformen har det noterats att detta tillåter oss att göra det möjligheten att ändra chattbakgrunden och individuellt.

Tidigare tillät WhatsApp-plattformen oss inte att individuellt ändra kontaktens chattbakgrund. Jag menar tapeten som vi satte i chatten, detsamma skulle läggas på andra kontaktchatt. Sanningen är att det var irriterande för många användare att inte kunna ändra bakgrunden för en specifik kontakt, men nu har appen uppdaterats och låter oss göra den anpassningen per chatt, och här ska vi lära dig hur man gör det.

Överväganden för att anpassa bakgrunden för varje WhatsApp-chatt

Som vi nämnde tidigare var det här alternativet för att individuellt ändra chattbakgrunden inte tillgängligt men är för närvarande tillgängligt. Men för att kunna ändra bakgrunden i en WhatsApp-chatt måste vi överväga några överväganden innan vi ändrar bakgrunden för varje chatt.

Uppdatera WhatsApp till den senaste versionen

En av faktorerna som vi måste överväga för att kunna ändra bakgrunden för varje chatt på WhatsApp är att ha den senaste uppdateringen av applikationsversionen av WhatsApp. För om du inte har den senaste appuppdateringen tillgänglig kommer du inte att kunna ändra din chattbakgrund individuellt. Se därför till att uppdatera din mobilapp från telefonens nedladdningsbutiker.

Olika bakgrunder för mörkt läge och ljust läge

En annan punkt att tänka på när du byter bakgrundsbild för en viss chatt är att välja den perfekta bakgrunden som matchar det övergripande temat för appen. Detta innebär att vi vanligtvis anpassar vår WhatsApp med antingen ett mörkt lägestema eller ett ljuslägestema för att känna oss bekväma med det vi väljer.

Men när vi väljer en bakgrundsbild för en individuell chatt måste vi välja en bakgrund som matchar temat som vi har i applikationen. Nu erbjuder WhatsApp oss möjligheten till olika bakgrundsbilder som är klassificerade i ljusa, mörka, solida färger eller mina foton. Så försök att välja tapeten efter vilket läge du har i din applikation.

Hur ändrar jag chattbakgrunden i WhatsApp?

Utan tvekan är WhatsApp en av de bästa snabbmeddelandeapparna vi kan hitta och vinner mycket popularitet över hela världen. Eftersom denna app låter oss chatta med människor som är långt borta från vår omgivning och även i andra länder. Dessutom erbjuder den oss inte bara en snabbmeddelandetjänst, utan vi kan också skicka röstmemon, foton, videor, videosamtal, samtal och många andra saker som kan göras i den här applikationen.

Många gånger vill vi anpassa chatten för en av våra WhatsApp-kontakter för att vara mer personlig och annorlunda än den andra chatten. WhatsApp har nu väldigt minimala anpassningsalternativ för att kunna anpassa dina chattar individuellt.

Men med tiden lanserade den olika plattformsuppdateringar och har idag gett oss möjligheten att individuellt ändra chattbakgrunden som inte var tillgänglig för ett tag sedan. Dessutom har det här alternativet släppts och lanserats på alla mobila enheter som de med iOS-operativsystemet och de med Android-operativsystemet.

Från min Android-enhet

Eftersom möjligheten att ändra chattbakgrunden individuellt är tillgänglig på vår telefon med Android operativsystem. Vi kommer att kunna bestämma bakgrunden vi gillar mest för var och en av våra WhatsApp-chattkontakter. Nu måste vi göra följande:

 1. Gå in i WhatsApp-mobilappen.
 2. Öppna chatten för kontakten vars bakgrund du vill ändra.
 3. Tryck sedan på de tre vertikala punkterna i det övre högra hörnet.
 4. Välj sedan ett alternativ “Tapet”.
 5. Då öppnas alternativ eller mappar där du kan välja tapeten du vill lägga, vänligen ange några mappar för att välja bakgrundsbild. För mappar med ljus och mörk bakgrund måste du ladda ner bilden för att kunna använda den och nedladdningsalternativet visas där.
 6. När du har valt bilden måste du klicka på “ange bakgrund“.
 7. Efter det kommer en popup att visas som frågar om du vill ställa in en bakgrund för alla chattar eller bara för den chatten. Välj “Endast den här chatten” och tryck sedan på “OK”, du är klar.

På din iPhone

I allmänhet är uppdateringar gjorda av WhatsApp alltid tillgängliga först på enheter med iOS-operativsystemet, i det här fallet på iPhone. På samma sätt kommer proceduren vi måste följa att vara följande:

 1. Gå in i WhatsApp-applikationen.
 2. Gå sedan in i chatten där du vill ändra bakgrunden.
 3. Klicka sedan på inställningsalternativet för den chatten.
 4. Klicka nu på “Bakgrund”.
 5. Efter det kommer mappar att dyka upp med bakgrundsalternativ som du kan välja mellan.
 6. Välj den tapet du vill ha.
 7. Klicka sedan på “Set Wallpaper” för att ställa in den bakgrunden, bekräfta sedan att du ändrar chattens bakgrund och det är allt.
0 Shares