Hur Àndrar eller uppdaterar jag mitt telefonnummer i mitt Hotmail-konto

0 Shares

E-post har gett oss möjlighet att dela information med andra mÀnniskor, de har blivit ett oumbÀrligt verktyg i vÄra liv. Tack vare dessa plattformar var det möjligt att dela vilken typ av elektronisk fil som helst, kommunikationen mellan oss blev enklare och en vÀrld full av möjligheter öppnade sig.

Hotmail nu kÀnd som Outlook Àr en e-postserver huvudsakligen avsedd för att skicka, ta emot och lagra alla typer av filer. Enligt den senaste rapporten som presenterades av företaget, Hotmail har över 400 miljoner anvÀndare över hela vÀrlden.

Denna plattform skapades av företaget Microsoftvar den första e-posttjÀnsten i vÀrlden att erbjuda en helt gratis tjÀnst och revolutionerade dÀrför hela systemet.

Hur Àndrar eller uppdaterar jag mitt telefonnummer i mitt Hotmail-konto?

Hotmail har alltid försökt skydda sina anvÀndares identiteter genom att förse oss med nÄgot annat modaliteter för att skydda vÄra konton. En av dem Àr att bekrÀfta vÄr identitet med hjÀlp av ett sms som nÄr oss pÄ vÄra mobiltelefoner. För att göra detta mÄste mobiltelefonen redan vara registrerad med posten.

Men eftersom det Àr en av de Àldsta posttjÀnsterna Àr det inte ovanligt att du upptÀcker att din mobiltelefon Àr borttappad eller inte stulen. DÀrför kan vi inte göra det nÀr det gÀller att verifiera vÄr identitet. Eller sÄ byter vi bara telefon och sÄ vill vi Àndra det nya numret som Àr kopplat till ditt Outlook- eller Hotmail-konto.

I den hÀr artikeln kommer vi att lÀra oss steg för steg hur man Àndrar eller uppdaterar telefonnumret för mitt Hotmail-konto.

Steg för att Àndra eller uppdatera vÄrt telefonnummer i Hotmail (Outlook)

  • Det första vi behöver göra Ă€r att öppna webblĂ€saren enligt vĂ„ra preferenser och sedan gĂ„ till den officiella Hotmail-webbplatsen gĂ„ till vĂ„rt Hotmail-kontomed din e-postadress och ditt lösenord.
  • Efter att ha gĂ„tt in mĂ„ste vi i det övre högra hörnet vĂ€lja var vĂ„rt namn eller profilbild finns. En flik öppnas med flera alternativ och klicka pĂ„ Visa konto.
  • En stapel kommer att visas med olika Ă„tgĂ€rder vi kan utföra, vi kommer att vĂ€lja den som sĂ€ger sĂ€kerhet. I detta hittar vi tre huvudalternativ, vi mĂ„ste klicka pĂ„ det andra, det vill sĂ€ga uppdatera sĂ€kerhetsinformation.
  • Vi kommer att bli ombedda att verifiera vĂ„r identitet och en popup kommer att visas som talar om att de kommer att skicka oss en sĂ€kerhetskod i ett textmeddelande.
  • Men eftersom vi inte har det numret, oavsett om det Ă€r stulet eller försvunnet, sĂ„ fortsĂ€tter vi “Jag har inget alternativ”. Och senare NĂ€sta.
  • Vi kommer dĂ„ att bli instruerade att vĂ€lja hur vi vill ersĂ€tta sĂ€kerhetsinformationen.
  • LĂ„t oss vĂ€lja om vi vill lĂ€gga till filen Alternativ e-post eller lĂ€gg till ett telefonnummer. Vi ringer dig pĂ„ telefonnumret.

Sedan vi vÀljer landet dÀr vi bor, och nedan kommer vi att skriva vÄrt mobilnummer. NÀr vi vÀl gör det mÄste vi vÀlja om vi vill eller inte kolla vÄrt nummer via telefonsamtal eller sms. Vi rekommenderar att du kollar med ett sms. Klicka sedan pÄ NÀsta.

En kod kommer att dyka upp pÄ vÄr mobiltelefon, som vi mÄste ange i fÀltet med inskriptionen av denna kod för att kontrollera om det tillagda numret Àr korrekt. Och vi gÄr lÀngre NÀsta.

Du kan fortsÀtta att anvÀnda ditt Hotmail-konto som tidigare

En text kommer att visas som talar om för oss att vi kan fortsÀtta att anvÀnda vÄrt konto som vanligt. OcksÄ, för vÄr sÀkerhet, processen att uppdatera data som vi har placerat det tar 30 dagar.

Vi kan göra det fortfarande har tillgÄng till alla vÄra enheter eller plattformar som Àr kopplade till detta e-postmeddelande som vi gör regelbundet. De enda aktiviteter som inte kommer att vara tillgÀngliga under dessa 30 dagar Àr de som krÀver sÀkerhetsinformation.

Du kan ocksÄ med jÀmna mellanrum be oss bekrÀfta att vi har begÀrt Àndringar av sÀkerhetsinformation.

Vi behöver alltsÄ bara vÀnta 30 dagar pÄ att vÄr information ska uppdateras, i det hÀr fallet vÄrt telefonnummer. Efter denna tid kan vi verifiera vÄrt konto. DÄ ger vi klicka pÄ Klar. Slutligen rekommenderas det stÀng alla öppna sessioner pÄ ditt konto och öppna vÄrt konto igen och bekrÀfta att vi har gjort Àndringarna.

0 Shares